خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: جلسه 237 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
بنابر این گزارش، در ابتدای این جلسه «علی اکبر ولایتی» پیرامون موضوع علمِ حکمت بنیان گفت: علم جدید به دنبال حکمت است و اگر بتوانیم میراث گذشتگان خود در این زمینه را احیاء کنیم، جهانبینی علمی متفاوت خواهد شد و باید گفت نوع جهانبینی در تولید علم تأثیر گذار است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نگاه حِکمی به علم، عالِم را دارای ابتدا و انتها میداند و این منظومه عظیم را هدفمند تلقی میکند.
این گزارش می افزاید: دستور بعدی جلسه 237 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران ارائه گزارش معاونت عمرانی وزارت کشور پیرامون موضوع هویت تاریخی شهر در تمدن اسلامی بود که در این گزارش با اشاره به نحوه مدیریت شهری در تمدن اسلامی لزوم بازنگری در ساماندهی اقتصاد شهری مورد تأکید قرار گرفت.
ولایتی در این باره گفت: این موضوع گسترده باید بهصورت تفصیلی بررسی شود زیرا معماری و شهرسازی نقش بارزی در هویت ملتها دارد و در بسیاری از کشورها این معماری است که وجه متمایز با سایر کشورها تلقی می شود.
وی ادامه داد: مساجدی که تا اواخر قاجاریه ساخته شده است همگی دارای هویت معماری اسلامی -ایرانی هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز کرد: در بسیاری از شهرهای اروپایی حفظ ساختمانها و تأسیسات شهری که نشاندهنده هویت آن شهر هستند، با دقت دنبال میشود.
وی تاکید کرد: مدیریت شهریِ محله محور در تمدن اسلامی نشان دهنده نوع نگاه این دین مبین به ارتباطات انسانی بوده که متأسفانه امروز این نگاه تضعیف شده است لذا تعریف و تبیین دقیق معماری دوره جمهوری اسلامی لازم است.
ولایتی در ادامه گفت: این نوع مدیریت شهری که حاصل آمیختگی دین و دنیاست میتواند نشاندهنده نگاه جامع اسلام به حیات دنیوی و اخروی باشد.
پس از سخنان دکتر ولایتی، اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل است: آثار و عوارض شهرسازی بدون هویت بر سلامت شهروندان، تجدیدنظر در قوانین و مقررات شهرسازی و معماری، محوریت مسجد در محله شهر اسلامی، ساختن ماکت اختراعات دانشمندان تمدن اسلامی و نمایش آنها در اماکن عمومی شهرها.
نظر شما