عبادالله رمضانی، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران با بیان این مطلب که شهرداری می کوشد که حوزه کاری خود را به نهادی اجتماعی تبدیل کند، به خبرنگار شبستان گفت: تحقق این مهم بدون حضور اثرگذار مردم میسر نیست از این رو جلب مشارکت مردمی در فعالیت ها به طرق مختلف در اولویت کاری شهرداری تهران قرار دارد.
وی با اشاره به حاکمیت باورها و ارزش های دینی بر زندگی مردم در کلان شهر تهران اظهار کرد: مردم تهران تعاملات خود را با اتکا بر باورهای دینی شکل می دهند از این رو برنامه ریزی ها باید در مدیریت شهری دینی باشد که در این میان آموزه های نورانی قرآن به عنوان کتاب هدایت بشر که چارچوب های اصلی زندگی بشر را شامل می شود بهترین ملجا برای برنامه ریزی محسوب می شود.
رمضانی مدیریت متکی بر اصل شهروندپروری را نیازمند حضور موثر مردم دانست و تصریح کرد: قرآن مجموعه باورهای شهروندان را دربردارد از این رو آشنایی با مفاهیم قرآن در ابعاد مختلف ضرورت دارد و هرجه جامعه با نورانیت وحی انس و الفت بیشتری داشته باشد مدیریت شهری با سهولت و توفیق بیشتری همراه می شود.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: همسو با این مهم برنامه های متنوعی از توسعه کالبدی فرهنگی اجتماعی تا تاسیس و تجهیز دارالقرآن ها برای استفاده هرچه بیشتر از مفاهیم نورانی وحی در مدیریت شهری اجرا می شود که تجهیز تمامی محلات به دارالقرآن تا اتنهای سال جاری در راستای آن صورت می گیرد.
وی با اشاره به فعالیت 114 دارالقرآن در سطح محلات تهران بیان کرد: برنامه های متنوع آموزشی و تبلیغی ترویجی برای اجرا در این دارالقرآن ها تدارک دیده شده است که در کنار اقدامات دیگر همچون کمک رسانی به موسسات و مجموعه های فعال قرآنی با هدف توسعه و ترویج فرهنگ نورانی وحی راهگشای تحقق بسیاری از اهداف کلان بوده است.
رمضانی با اعلام آغاز به کار صندوق حمایت از فعالان قرآنی ابراز کرد: این صندوق با تصویب شورای اسلامی شهر تهران و با اعتبار 10 میلیارد ریالی فعالیت خود را آغاز کرده و تسهیلات خود را عمدتا به فعالان حقیقی قرآنی نه مراکز و شخصیت های حقوقی تا سقف 50 میلیون ریال اعطا می کند.
وی از برگزاری جلسه بررسی درخواست های دریافت تسهیلات این صندوق در شنبه هفته آتی خبر داد و بیان کرد: این جلسه با حضور کارشناسان و به منظور بررسی 76 درخواست ارائه شده به صندوق برای دریافت تسهیلات وامی برگزار می شود تا بنابر نتایج آن بتوان اعتبارات لازم را در اختیار فعالان قرآنی اعم از قاری، حافظ و ... قرار دهد.
رمضانی درباره روند فعالیت شوراهای قرآنی مناطق عنوان کرد: این شوراها که در محلات 22 گانه شهر تهران فعال شده اند عمده کار خود را بر انسجام و هماهنگی فعالیت های قرآنی در راستای ترویج فرهنگ نورانی وحی متمرکز کرده اند البته نوع فعالیت و میزان توفیق این شوراها در مناطق مختلف با شدت و ضعف همراه است.
وی ورود به عرصه مفاهیم قرآن و عبور از ظواهر آن را از الویت های اصلی در فعالیت های قرآنی شهرداری تهران برشمرد و گفت: خوشبختان شوراهای قرآنی یز درپی این هستند تا با انسجام بخشی به فعالیت های مختلف زمینه مناسب برای این مهم را از طریق فعالیت های مختلف ایجاد کنند.
مدیرکل فرهنگی شهرداری درباره روند احداث بزرگترین مجموعه قرآنی جهان اسلام اعلام کرد: این مجموعه که ساخت آن سال گذشته همزمان با میلاد فرخنده امام حسن مجتبی (ع) در تپه های عباس آباد آغاز شده است خوشبختانه مطابق با زمان بندی پیش بینی شده در حال احداث است البته بعضا در طراحی ها با کندی مواجه می شود.
وی با بیان این مطلب که ایجاد مظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه قرآن و آمزه های ناب آن به انجام فعالیت های فاخر قرآنی ضرورتی دوچندان می بخشد، تاکید کرد: بنابراین معطوف کردن توجه به برنامه ریزی های دقیق و مطابق با شان قرآن و نظام در ایجاد این مجموعه نیازی اصلی است که اعمال دقت در آن ممکن است کاهی کا را با کندی مواجه کند.
رمضانی افزود: بنابر پیش بینی های نخستین این مجموعه طی 4 سال ساخته می شود که هم اکنون یک سال از آغاز احداث آن سپری شده و پیشرفت کار تقریبا با زمان بندی ابتدایی هماهنگی دارد و انتظار می رود در زمان مقرر فعالیت خود را به عنوان بزرگترین و بی نظیرترین مجموعه قرآنی جهان اسلام آغاز کند.
وی با اشاره به برگزاری نخستین جشنوراه قرآنی شمس در سطح 374 محله تهران یادآور شد: این جشنواره در 18 رشته تخصصی و با تاکید بر ارتباط فرد به فرد با مخاطبان همزمان با ماه مبارک رمضن آغاز شده است و درپی آن است که شهروندان تهرانی را به وطر خودجوش با خود همراه کند.
پایان پیام/
نظر شما