به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «الهام فخاری» در یکصد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران و در تذکر پیش از دستور خود خواستار رسیدگی فوری به وضعیت گرمخانه ها و مددسراهای مستقر در مناطق مختلف تهران شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بندهای قانونی و ردیف های بودجه برای رسیدگی به افراد آسیب دیده یا در معرض آسیب افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل سرمایه باید توجه ویژه به گرمخانه ها و مددسراهای شهر برای پناه دادن به افراد بی سرپناه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش بازدیدهای ارزیابی کمیته اجتماعی متاسفانه وضعیت خدمات رسانی در برخی مددسراها به ویژه در مناطق 2، 21 و 22 نامطلوب است به طوری که در برخی موارد کارکنان اداره مددسرا از استانداردها و ضوابط شیوه نامه تدوین شده سازمان خدمات اجتماعی ناآگاه هستند.
فخاری با بیان اینکه ظرفیت پذیرش مددسراها برای این حجم از بی سرپناهان کافی نیست، گفت: در برخی مناطق مددسرا وجود ندارد و در برخی دیگر ظرفیت پذیرش آن قدر است که می توان گفت در کاهش حضور بی سرپناهان بی اثر است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به کاهش سهم پذیرش مددجویان از طریق شناسایی خودروهای گشت فوریت های اجتماعی گفت: این موضوع باعث شده است بسیاری از بی سرپناهان با توجه به دشواری دسترسی امکان استفاده از مددسراها را نداشته باشند.
رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه کناره راه های اصلی، فضاهای پیرامون اماکن عمومی نظیر برخی دانشگاه ها، مراکز فرهنگی، فرهنگسراها، بوستان ها، بازارها و میدان های مهم به سکونتگاه افراد کارتن خواب تبدیل شده اند.
فخاری با بیان اینکه حضور افراد کارتن خواب در این اماکن شرایط نامناسبی ایجاد می کند، افزود: گشت های ویژه فوریت های اجتماعی باید اقدام موثر و مراقبت بیشتری برای جابجایی بی پناهان به گرمخانه ها انجام دهند.
فخاری با بیان اینکه تنها یک مددسرای ویژه زنان در تهران وجود دارد، گفت: این مددسرا در منطقه 22 مستقر است و نمی تواند پاسخگوی نیازهای شهر تهران باشد بنابراین باید حداقل مددسراهای ویژه زنان در 4 پهنه شهر تهران ایجاد شود.
وی با بیان اینکه انتخاب مجریان خدمات رسانی به مددسراها با دقت انجام نشده است، گفت: این عدم دقت باعث شده است تا در رویکردهای خیرخواهانه و انسان دوستانه برای اداره این مراکز کاهش یابد و باعث کاهش خدمات از جمله بستن بودن مددسراها در ساعات پذیرش، کاهش چشمگیر رابطه مددکاران و مددیاران با مددجویان و خدشه دار شدن اصل تکریم مددجویان شود.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت پایداری شغل کارکنان مددسراها گفت: زمانی که پیمانکاران خدمات مددسرا تغییر می کند این نگرانی در ناپایداری شغلی کارکنان ایجاد می شود.
رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در پایان از شهرداری مناطق، حوزه معاونت اجتماعی، فرهنگی و سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران درخواست کرد تا با توجه به حساسیت موضوع گرمخانه ها این موضوع را بررسی و نتیجه کار را به شورا گزارش دهند.
نظر شما