کشاورزان جنوب کرمان  نگران آفت « پروانه ابریشم  باف ناجور »  نباشند

کارشناس مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، گفت: جای هیچ گونه نگرانی نیست، کشاورزان جنوب کرمانی، در صورت مشاهده این آفت بر روی محصولات کشاورزی به کارشناسان مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان مراجعه کنند.


خبرگزاری شبستان _ جنوب کرمان: این روزها در مناطقی از جنوب کرمان شاهد هجوم نوعی آفت به درختان کُنار ( بومی مناطق جنوب کرمان ) هستیم، که خسارات زیادی به این درختان وارد کرده و موجب نگرانی مردم از خسارت این آفت به محصولات کشاورزی، شده است.

 

مهدیه کرد ساردویی کارشناس مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان، درباره این آفت، گفت: آفت مزبور « لارو پروانه ابریشم باف ناجور »، است که از آفات شایع، درختان جنگلی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه این آفت پلی فاژ است، به میزبان های آن اشاره کرد و افزود: پروانه ابریشم باف ناجور بر روی درختان سیب گلابی و غیره، لانه گزینی کرده و به این درختان خسارت وارد می کند.

کرد ساردویی ادامه داد:  آفت « پروانه باف ناجور » یک نسل در سال دارد، در مناطق سردسیر معمولا نوید بخش نوروز است و از اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت ماه لاروها مشاهده و در مناطق معتدل در تمام فصل سال مشاهده می شوند.

 کارشناس مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، ابراز داشت: این آفت از برگ های درختان تغذیه نموده و گاهی خسارت شدید وارد کرده و موجب لخت شدن شاخه های درخت می شود که ضعف درختان را در پی خواهد داشت.

 وی با بیان اینکه به منظور کنترل و مقابله با این آفت، بایستی یکسری اقدامات انجام شود، در خصوص راه های کنترل این آفت توضیح داد: با توجه به تراکم جمعیت لارو در یک نقطه بهترین روش پیشنهادی کنترل مکانیکی و جمع آوری و انهدام لاروهاست.

وی افزود: از سایر روش های کنترل استفاده از B.T . کنترل شیمیایی به صورت مبارزه لکه ای با سموم تماسی گوارشی است و همچنین می توان با ایجاد لانه های مصنوعی پرندگان برای تغذیه از این لاروها کنترل آفت را انجام دادکه در صورت وسعت آلودگی این روش چندان کارساز نیست.

وی ادامه داد:همچنین بستن گونی اطراف تنه درخت و ایجاد پناهگاه برای لاروها و سپس جمع آوری آنها می تواند در کاهش جمعیت موثر باشد.

وی در پایان در خصوص نگرانی مردم از خسارت این آفت به محصولات کشاورزی، بیان داشت: جای هیچ گونه نگرانی نیست، کشاورزان جنوب کرمانی، در صورت مشاهده این آفت بر روی محصولات کشاورزی به کارشناسان مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان مراجعه کنند.

 

کد خبر 745476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha