مبارزه با مواد مخدر نیازمند کارآمدی جمعی است

سردار مومنی گفت: مبارزه با مواد مخدر نیازمند کارآمدی جمعی است،همه سازمان‌ها و نهادها باید در این موضوعِ ملي ایفای نقش کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از  روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ «اسکندر مومنی» امروز در گردهمایی سراسری دبیران شوراهاي هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌هاي سراسر كشور با بیان این‌که کار در ستاد مبارزه با مواد مخدر تعاملی، بین‌بخشی و سیاست‌گذاري است، گفت: بخش عمده کارهای ستاد بین‌بخشی است و در عین حال با سایر بخش‌ها نیز تعامل دارد، چراکه مواد مخدر موضوعی ملی است و همه سازمان‌ها و نهادها باید در این موضوع ایفای نقش کنند.


دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: دبیران شوراها در استان‌ها باید از همه ظرفیت‌ها در اين حوزه استفاده کنند. ظرفیت‌های بسیار زیادی در کشور وجود دارد كه باید از همه آن‌ها استفاده کرد. قانون هم بر این موضوع تاكيد کرده كه در اين حوزه از همه ظرفيت‌ها استفاده شود.


وی با تاكيد بر اينكه یک سازمان ممكن نيست به تنهایی ماموریت مبارزه با مواد مخدر را انجام دهد، گفت: موضوع مبارزه با مواد مخدر نیازمند کارآمدی جمعی است. بنابراین با ساير دستگاه‌ها باید قدرت تعامل، نظارت و اقناع خود را بالا ببریم و از همه ظرفیت‌ها بهره ببريم. با گلايه‌گذاري از دستگاه‌ها هیچ مشکلی حل نمی‌‌شود و فقط باعث نااميدي مردم می‌شود.


مومنی، علت ۵۵ درصد طلاق‌ها را ناشی از مواد مخدر دانست و گفت: ‌همچنين علت زندانی شدن حدود ۷۰ درصد زندانیان مرتبط با مواد مخدر است، بنابراین در موضوع مبارزه با مواد مخدر همه ظرفيت‌هاي كشور، مردم، گروه‌هاي مرجع، نهادها و شخصيت‌هاي تاثيرگذار بايد مشاركت كنند.


وي در ادامه؛ نخستین اولویت این ستاد را تعاملات بین‌المللی عنوان کرد و افزود: ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان است و با تمام توان در مبارزه با توزیع مواد مخدر در داخل و خارج از كشور ایفای نقش می‌کند.


اين مقام مسئول در ستاد با تاكيد بر اينكه دیگر کشورها باید به وظايف خود در این حوزه عمل كنند، گفت: میزان کشت مواد مخدر در افغانستان، ۲۰ سال پیش ۲۰۰ تن بود اما امروزه به بیش از ۱۰ هزار تن رسیده، یعنی ۵۰ برابر شده است.


مومني اولویت دیگر ستاد را برخورد با باندهای بزرگ و سازمان‌یافته عنوان کرد و گفت: یکی از شاخص‌های اصلی ما در استان‌ها، كشفيات مواد مخدر و دستگیری و انهدام سرشبکه‌ها و باندها است.


وي با اشاره به حوزه درمان معتادان بيان داشت: مراکز ترک اعتیاد نباید صرفاً محلی برای فروش متادون باشد بلکه باید نظارت لازم وجود داشته باشد و قطعاً یکی از شاخص‌های اصلی ارزیابی استان‌ها محسوب می‌شود.


دبیرکل ستاد به جمع‌آوری و درمان معتادان متجاهر اشاره کرد و افزود: اصلی‌ترین شاخص ارزیابی ما برای سال ۹۷ مسئله معتادان متجاهر است. خوشبختانه تمام دستگاه‌ها در این زمینه اعلام آمادگی کردند. بنابراین اولویت كوتاه مدت ما در سال‌جاری، جمع‌آوری، نگهداری و درمان معتادان خیابانی است.


مومني ادامه داد: خوشبختانه با تفاهم‌نامه‌ امضاء شده با بسیج، چهار هزار ظرفیت نگهداری، درمان و اشتغال در ۱۰ استان ایجاد شده كه باید تا پایان سال موضوع معتادان متجاهر ساماندهی شود.


وي؛ رویکرد اصلی ستاد را توجه به حوزه پیشگیری خواند و گفت: باید یک «موج ملی» ایجاد و حساسیت لازم در ارتباط با موضوع پیشگیری به‌وجود بیاید. در بحث پیشگیری ظرفیت عظیمی وجود دارد که مغفول باقی مانده است. فردي كه معتاد مي‌شود غير از اينكه خانواده خود را گرفتار مي‌كند، افراد جامعه را هم تحت تاثير قرار مي‌دهد. بنابراين با ايجاد حساسيت بايد كاري كرد كه كسي به سمت مصرف مواد مخدر نرود.


دبيركل ستاد با اشاره اینکه چهار حوزه مقابله، درمان، جمع‌آوری معتادان متجاهر و پیشگیری باید با هم پیش بروند، افزود: انتظار داریم همه به ویژه رسانه‌ها در این زمینه کمک کنند. براساس نظرسنجی 5 سال متواتر نيروي انتظامي، اولین دغدغه مردم در بحث آسیب‌ها مسئله اعتیاد به مواد مخدر بوده است. بنابراین باید از تمام ظرفیت‌ها برای پیشگیری از این معضل و آسیب اجتماعی استفاده کنیم و با برنامه‌ریزی درست، این موضوع را به سرانجام برسانیم.


مومني در پايان بر ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان اصلی تاکید کرد و گفت: این مسئله مهم‌ترین موضوع در مقابله است وگرنه کشف مواد بدون ضربه زدن به بنیان‌های اقتصادی باندهاي قاچاق، ثمره لازم را نخواهد داشت. اين امر، يكي از مهم‌ترين اولويت‌هاي اصلي ستاد مي‌باشد و در اين بخش قوه قضاييه با ستاد همسو است.

 

 

کد خبر 745599

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha