خلق ثروت در کشور با توسعه گیاه نیشکر/ شکر سیاه از محورهای اقتصاد مقاومتی

کشت گیاه نیشکر هزینه بالایی ندارد و با صرف منابع اندک می‌توان ثروت خلق کرد و حمایت از این صنعت بسیار مهم است و تولید شکر سیاه یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی است.

خبرگزاری شبستان_صومعه‌سرا: کشت نیشکر به عنوان یکی از محصولات عمده کشاورزی و کالاهای راهبردی، قدمتی دیرینه در کشور دارد و مردمان شهرستان صومعه‌سرا از دیرباز به کشت این محصول می‌پردازند.

 

هر ساله با فرا رسیدن اردیبهشت ماه مردمان صومعه‌سرا به خصوص اهالی قاضده اقدام به کشت گیاه نیشکر می‌کنند و بعد از سپری شدن هفت ماه در اواخر آذرماه اقدام به برداشت آن می‌کنند.

 

گیاه نیشکر و تولید شکرسیاه مرغوب از مزیت‌های شهرستان صومعه‌سرا بوده و یکی از سوغات برجسته این شهرستان به حساب می‌آید که می‌تواند در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی و جذب توریست نقش آفرینی کند.

 

تولیدات کشاورزی و به خصوص فرآورده‌های نیشکر در روستاهای قاضده، میانده و سنگجوب در واقع محور اقتصاد بومی و محلی شهرستان صومعه‌سرا است که باید به سایر دهستان‌ها و شهرهای شهرستان و حتی شهرستان‌های دیگر استان توسعه داده شود.

 

 

گیاه نیشکر در کنار قابلیت‌های اقتصادی برای استان، زمینه گردشگری را هم می‌تواند فراهم کرد و مسئولان مربوطه با برگزاری جشنواره نیشکر می‌توانند روستاهای پایلوت این گیاه را به عموم مردم کشور معرفی کنند.

 

کشت گیاه نیشکر هزینه بالایی ندارد و با صرف منابع اندک می‌توان ثروت خلق کرد و حمایت از این صنعت بسیار مهم است و تولید شکر سیاه یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی است که سال‌ها قبل توسط مردم عادی شکل گرفته است و حالا مسئولان باید از این پتانسیل اقتصادی حمایت کنند.

 

امروز کشور بیشتر از هر چیزی نیاز به تحرک در بخش اقتصادی و اشتغالزایی دارد، فعالیت در عرصه‌هایی نظیر تولید و راه اندازی طرح‌های زود بازده در حوزه اقتصاد مقاومتی اگر از حمایت‌های لازم برخوردار باشد و به اصطلاح، زیر پر و بال داوطلبان جویای کار گرفته شود بی شک می‌تواند بستری مناسب برای رونق اقتصادی باشد.

 

 

*شکر سیاه دارای خواص دارویی است

«محمد کریمی» با بیان اینکه بیش از 50 سال است که در تولید شکر سیاه فعالیت دارم، اظهار کرد: از کودکی با پدرم کمک می‌کردم  واکنون فرزندانم در کارخانه کوچکی که دارم در این راستا فعالیت می‌کنند.

 

 کشاورز نیشکر کار روستای قاضده با بیان اینکه گیاه نیشکر یک گیاه خوب رشد و بدون زحمت نگهداری است، افزود: شکر سیاه، کف و دوشاب از گیاه نیشکر استحصال می‌شود.

 

وی با بیان اینکه شکر سیاه دارای خواص دارویی بسیار زیادی است و هر ساله مردمان زیادی برای خرید این محصول به روستای قاضده می‌آیند، گفت: شکر سیاه حاوی املاح کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.  

 

کریمی محصول نیشکر را کاملا ارگانیک دانست و تصریح کرد: برای پرورش این گیاه از هیچگونه مواد سمی و شیمیایی استفاده نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه برای خوب به عمل آمدن شکر سیاه حتما باید از نفت سفید برای روشن کردن آتش استفاده شود،خاطرنشان کرد: امیدواریم با همکاری مسئولان امر کشت این محصول گسترش پیدا کند و هر سال شاهد افزایش تولید محصول نیشکر در این روستاها باشیم.

 

 

*صومعه‌سرا؛ رتبه نخست تولید نیشکر در گیلان

«احمد پادیاب» با بیان اینکه کشت نیشکر هر ساله اوایل اردیبهشت‌ماه آغاز و از اواسط آذرماه تا نیمه نخست دی‌ماه برداشت می‌شود، اظهار کرد: ۲۲هکتار از اراضی شهرستان صومعه‌سرا به کشت نیشکر اختصاص دارد.

 

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا، شهرستان صومعه سرا را دارای رتبه نخست تولید نیشکر در سطح استان گیلان دانست و افزود: قاضده، سنگجوب، کلسر و میانده از عمده‌ترین روستاهای کشت نیشکر می‌باشند.

 

وی با بیان اینکه از 22 هکتار 25 تن شکر سیاه از نیزارهای شهرستان صومعه سرا استحصال می‌شود که ارزش اقتصادی آن 850 میلیون تومان است، گفت: حدود 75 کشاورز صومعه‌سرایی بهره بردار گیاه نیشکر هستند.

 

محصول نیشکر، در صومعه‌سرا کاملاَ ارگانیک است

پادیاب با بیان اینکه محصول نیشکر، در این شهرستان کاملاَ ارگانیک است، گفت: کشاورزان نیشکرکار صومعه‌سرایی برای مبارزه با آفات از هیچگونه سم و کود شیمیایی استفاده نمی‌کنند.

 

وی با بیان اینکه به هفت نفر از کشاورزان نیشکرکار صومعه‌سرایی 70 میلیون تومان جهت تجهیز کارگاه‌های سنتی تسهیلات اعطا شده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر گزارشات رسانه‌ای خوبی از نیشکرکاران در رسانه‌های سمعی و بصری منتشر شده و همچنین به دلیل قیمت مناسب نیشکر، کشاورزان رغبت بیشتری برای کشت این محصول ارائه داده‌اند.

 

گفتنی است؛ گیاه نیشکر نمادی از توجه به اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید است که خوشبختانه فراوری این محصول در سال‌های اخیر با جدیت بیشتری دنبال شده است.


گزارش:مائده فلاحتکار ضیابری

کد خبر 746013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha