به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «علی لاریجانی» در نشست خبری بعد از پایان دومین اجلاس روسای مجالس شش کشور گفت: اصل این اجلاس با ابتکار پاکستان در سال گذشته شکل گرفت و بعد هم در ایران امروز برگزار شد و فلسفه برگزاری آن این است که ما در آسیا شاهد تحرکاتی از جمله جنگ و تروریسم هستیم که یک عامل خارجی آنها را سامان می دهد.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یک موضوع مهمی پشت پرده این جنگ افروزی ها و حملات تروریستی در آسیا وجود دارد که قصدش این است جلوی جهش های سیاسی و اقتصادی آسیا را بگیرد، گفت: بین کشورهای مهم آسیا یعنی چین، روسیه، پاکستان، ترکیه و ایران در حال حاضر همگرایی خوبی برای مقابله با تروریسم وجود دارد البته شاید در آینده کشورهای علاقه مند دیگر نیز به این جمع بپیوندند.
وی در پاسخ به این پرسش که دستاورد عملی نشست امروز چه بوده است، گفت: روسای مجالس بر نکات مختلفی تاکید کردند از جمله اینکه برخی بر این مسئله که چهارچوب هایی که به عنوان سند در این دو اجلاس مشخص شده اند به عنوان دست مایه فعالیت های آینده باشند و همچنین بر بحث همکاری در تدوین قوانین و بودجه برای خشکاندن ریشه های تروریسم نیز تاکید شد.
وی با اشاره به سخنان نایب رییس مجلس چین و رییس مجلس ترکیه گفت: آقایان بر بحث بستر فقری که باعث رشد تروریسم می شود، تاکید کردند و گراهایی نیز برای آمادگی در راستای سرمایه گذاری در بخش های مختلف ارایه کردند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر همکاری خوبی بین کشورها وجود دارد و فهم مشترکی بین کشورها برای مقابله با تروریسم ایجاد شده است.
وی با اشاره به بیانیه کمیته توسعه اقتصادی گفت: در این بیانیه بر بحث پیمان های پولی و بانکی بین کشورهای عضو تاکید شد و همه کشورها در مورد ناهنجاری هایی که آمریکا در مورد بحث های پولی و بانکی ایجاد می کنند، دغدغه داشتند.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به این پرسش که در این نشست بر بحث همکاری های امنیتی و اطلاعاتی بین کشورها تاکید شده است و آیا این موضوع به عنوان یک راهبرد اساسی بین این کشورها تعیین شده است، گفت: این یک شروع نیست، ما این کار را شروع کرده ایم بین ما و برخی کشورها همکاری های امنیتی و اطلاعاتی وجود دارد و در بسیاری موارد این اطلاعات اثرگذار بوده است. ما در ادامه راه هستیم و تاکید این است که این موضوع ساماندهی کامل پیدا کند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی از کشورهای اروپایی نشست هایی را برای گروه های تروریستی برگزار می کنند و تاثیر نشست هایی همانند نشست تهران بر بازنگری اروپایی ها در افکارشان در این مورد چیست، گفت: قطعا تاثیرگذار است ولی نباید انتظار داشت که فوری تاثیرگذار باشد، همین کشورها هستند که در پشت پرده این گروه ها را خلق و جذب می کنند و این گروه ها را راه می اندازند، قطعا باید آنها از این کارشان مایوس شوند.
لاریجانی اضافه کرد: در حوادث عراق و سوریه درسی برای این کشورها بود چرا که نسلی از آنها جذب داعش شدند و این نشان می داد که زادگاه آنها در غرب است و به همین دلیل آنها باید به فکر بروند و برای این موضوع چاره اندیشی کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در مورد اینکه چرا قوانین بین المللی برای مقابله با تروریسم کافی نیست، تصریح کرد: یک سری قوانین بین المللی وجود دارد اما مشکل ما سند نیست بلکه مشکل ما اراده سیاسی است که در برخی کشورها وجود ندارد و این اراده سیاسی باید در اجلاس ها و نشست ها ایجاد شود که به فهم مشترک برسند و برای مقابله با تروریسم درک مشترکی داشته باشند.
لاریجانی همچنین در ادامه این نشست خبری در مورد اینکه آیا با رییس مجلس پاکستان در رابطه با مرزبان های گروگان گرفته شده صحبت یا مذاکره شده است، گفت: هم من و هم آقای رییس جمهور در این زمینه با رییس مجلس پاکستان صحبت کردیم چرا که دغدغه ماست این ناآرامی هایی که در مرزها و به ویژه مرز پاکستان ایجاد می شود برای ما دارای اهمیت است چرا که رد پای کشورهای دیگر را در آن مشاهده کردیم و به دوستان پاکستانی نیز گفته ایم که شواهد متقنی در این زمینه داریم و قصد آنها این است که در روابط ایران با پاکستان خللی ایجاد کنند البته سیستم اطلاعاتی پاکستان باید در این زمینه قوی و فعالانه وارد شود تا هرچه سریع تر این گونه مسایل خاتمه یابد.
وی در مورد اینکه آیا استقبال می کنید کشورهایی همانند سوریه، لبنان و عراق که در این کنفرانس حضور نیافتند در کنفرانس بعدی حضور داشته باشند، گفت: هم عراق، هم سوریه و هم لبنان هر سه قربانی تروریسم هستند و قطعا جزو کشورهای تاثیرگذار منطقه هستند و انشاءالله برای سال آینده این موضوع را یعنی حضور آنها در این کنفرانس را پیگیری می کنیم./
نظر شما