به گزارش خبرگزاری شبستان ، محققان موسسه علمی سالک (salk) می گویند نورهای مصنوعی موجب اختلال ساعت های زیستی بدن انسان می شود که در نتیجه آن بیماری های بسیاری را به دنبال دارد. به گفته محققان این موسسه مقاومت انسولین، سندرم متابولیک، چاقی، اختلالات روان شناختی و بسیاری دیگر از بیماری ها به خاطر نورهای مصنوعی ایجاد می شود.
قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل نور، بخصوص اگر خارج از ریتم شبانهروزی فعالتهای شخص باشد، در برنامه خواب اختلال ایجاد کرده و سلامت انسان را به خطر میاندازد. یکی از شایعترین علتهای قرار گرفتن در معرض نور در شب، استفاده از تلفن همراه قبل از خواب است.
بسیاری از دستگاه های امروزی دارای نور مصنوعی هستند و این نورها با نور خورشید تفاوت دارد و به جای تنظیم چرخه زیستی بدن آن را به هم می ریزد و موجب اختلال کارکرد معمول سلول ها می شود. تلفن های هوشمند در راس دستگاه هایی قرار دارد که انسان امروزی استفاده می کند و به عقیده دانشمندان دشمن اصلی انسان هم همین تلفن هاست.
تحقیقات اخیر بر گروهی از سلولها در شبکیه و حساس به نور متمرکز شده است. همانطور که گفته شد، این سلولها به نور حساسند، اما تصویری به مغز ارسال نمیکنند، بلکه سطح نور محیط را بررسی میکنند تا سیگنالهای مرتبط با عملکرد بیولوژیکی را به مغز ارسال کنند.
منبع: دیلی ساینس
نظر شما