کیانوش امینی با اشاره به اهمیت موضوع پیشگیری و توجه به این مهم در جامعه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: پیشگیری در همه موارد امر بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود و همه مسئولان و دستگاه های اجرای و حتی خانواده ها و افراد جامعه باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
معاون امورپیشگیری بهزیستی استان مرکزی افزود: اهمیت موضوع پیشگیری و تقدم آن بر درمان امروزه به عنوان یک اصل پذیرفته شده علمی بر همگان روشن است و باید مورد اقبال عمومی قرار گیرد.
امینی در ادامه خاطر نشان کرد: پیشگیری در سه سطح پیشگیری اولیه شامل انجام مداخله قبل از ایجاد اختلال یا ناتوانی بوده، پیشگیری ثانویه پس از وقوع بیماری انجام اقداماتی برای شناسایی و درمان هر چه سریعتر انجام میشود و پیشگیری نیز با هدف کاستن ناتوانیها و عوارض ناشی از بیماری و بهطور کلی بازتوانی صورت میگیرد.
وی همچنین از کسب رتبه برتر کشوری معاونت پیشگیری بهزیستی استان مرکزی خبر داد و گفت: در شش ماهه اول سال جاری معاونت پیشگیری در این استان رتبه اول کشوری، دفتر پیشگیری از معلولیت ها نیز رتبه اول و در سایر دفاتررتبه های زیر 10 را کسب کرده اند.
امینی یکی از اقدامات سازمان بهزیستی را ارزیابی تمامی بخش های سازمان در استان های مختلف دانست و ادامه داد: هدف از این اقدام ارتقا سطح کمی وکیفی خدمات سازمان است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه معاونت پیشگیری خدمات قابل توجهی در زمینه پیشگیری از معلولیت ها و درمان اعتیاد، مشاوره امور روانشناختی و پیشگیری از آسیب ها را ارائه می دهد، گفت: از آنجا که برای بهزیستی 189 فعالیت تعریف شده است نیاز به رصد مداوم وارزیابی مداوم دارد و این رویکرد از رویکردهای جدید کلان بهزیستی کشور است که به صورت علمی و با دقت انجام و علاوه بر شاخص های کشوری واستانی که مشخص می شود نرخ رشد وشیوع هم در این ارزیابی مورد بررسی قرار می گیرد.
معاون امورپیشگیری بهزیستی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنانش به انجام فعالیت های مختلف پیشگیرانه به ویژه در بین دانش آموزان اشاره کرد و گفت: آموزش پیشگیری باید همچون دیگر آموزش ها از سنین پایین انجام شود که در این راستا این اداره با همکاری آموزش و پرورش فعالیت های گسترده ای را انجام می دهد.
وی از انعقاد تفاهم نامه همکاری فی ما بین اداره کل بهزیستی استان مرکزی و اداره کل آموزش وپرورش استان نیز خبر داد و گفت: این تفاهم نامه آگاهسازی پیشگری از معلولیتها وغربالگری اختلالات ژنتیک در مدارس دوره دوم متوسطه، با هدف حضور و جلب مشارکت اجتماعی دانش آموزان در کارهای گروهی است که این امر می تواند زمینه کاهش آسیب های اجتماعی را نیز فراهم کند.
امینی با بیان اینکه بعد از خانواده، فرآیند جامعه پذیری کودکان در مدرسه ادامه می یابد، افزود: هر اندازه خانواده و مدرسه هماهنگی بیشتری داشته باشند، فرآیند جامعه پذیری با سهولت بیشتری انجام می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: این طرح با آموزش چهار موضوع مهم به منظور پیشگیری از معلولیت ها با عنوان های مشاوره ژنتیک، دانستنی های دوران بارداری، پیشگیری از مشکلات عضلانی و اسکلتی و پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی به دانش آموزان در چهار جلسه آموزش داده می شود.
نظر شما