به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی مراکز فرهنگی هنری منطقه 8 و فرهنگسرای گلستان، «ناصر امینزاده» ضمن اشاره به اهمیت توجه به اقوام ایرانی و آداب و رسوم غنی آنان گفت: کشور ایران اسلامی¬مان از اقوام مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از آنان، آداب، رسوم و فرهنگ مختص به خود را دارد که بسیار غنی و محترم است. توجه به این فرهنگ متعالی، شناخت آن و همگرایی در جهت تحکیم اقوام ایرانی و تقویت هویت فرهنگی از مسائل بسیار مهمی است که بیش از گذشته باید تقویت شود. از همین منظر، جشنواره «اقوام ایرانی»، با هدف گسترش و تقويت هويت ايراني- اسلامي، تحكيم وحدت و همگرايي اقوام ايراني به میزبانی فرهنگسرای گلستان برگزار خواهد شد. در این جشنواره که محل خوبی برای بروز استعدادهای فرهنگی و هنری مناطق است محورهای مهمی نظیر تقويت خودباوري و عزت ملي، پاسداشت گويشها، آداب و رسوم غنی اقوام و سنتهاي اصيل ایرانی در قالبهای متنوع فرهنگی و هنری در یک فضای وحدت بخش و با نشاط مد نظر قرار گرفته است.
وی توجه به اقوام ایرانی را از مسائل بسیار مهم از نظر رهبر انقلاب دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب تاکیدات فراوانی بر همزیستی، همدلی و همسویی اقوام مختلف در کشور دارند و میفرمایند: «سنتهاي مختلف، آداب و عادات مختلف و استعدادهاي گوناگون و متنوع، يك فرصت است كه اجزاي گوناگون اين ملت بتوانند يكديگر را تكميل كنند؛ با مراودات درست و با همزيستي و اتحاد كامل، براي ملت ما اين يك افتخار است كه چنين نگاهي به مسألهي تنوع اقوام دارد».
امین زاده همچنین گفت: جشنواره اقوام ظرفیت بسیار بالایی به منظور نشاط اجتماعی و شادابی جامعه داشته و این برنامه فرصت خوبی است و این توانمندی را دارد که مفاخر بزرگ در ادب، هنر، خوشنویسی، طنز، نقاشی، هنرهای تجسمی امور دینی استانها را در عصر ماشینی امروز که جوانان کمتر با اقوام و آداب و رسوم و بزرگان کشور آشنا هستند، معرفی کرده و این کمبود را جبران نماید.
او به زمان برگزاری جشنواره و بخشهای مختلف آن اشاره کرد و گفت: اين ويژه برنامه که آمیزهای از فرهنگ، هنر و تاریخ ایران زمین است با دعوت و مشاركت نهادهاي فرهنگي و هنري منطقه 8 و شهر تهران، به صورت برگزاری نمایشگاههای ادواری 10 روزه با حضور چهره های برجسته فرهنگی هنری و با هدف معرفی توانمندیهای اقوام مختلف در زمینه صنایعدستی، آشنایی بازدیدکنندگان با فرهنگ اقوام مختلف کشور و گویشهای آنان است و به ایجاد فرصت برای داد و ستد فرهنگی و جهت برقراری ارتباط مستقیم بین مصرفکننده و تولیدکننده در قالب 35 غرفه میپردازد. علاوه بر این، در این جشنواره، فعالیتهای سنتی هر قوم نظیر موسیقی اقوام ایرانی ، مُد و لباس اقوام، مراسمات ازدواج، اعياد، غذاهای سنتی، سوغاتیها و شیرینیها، لباس و پوشاک، بازیهای دستهجمعی، آیینهای سوگواری و ... معرفی میشود. در بخش دیگر نيز به برپايي نمايشگاه كتاب، نگارگذر، مسابقهي عكاسي و... ميپردازد.
رییس فرهنگسرای گلستان ضمن اشاره به چهل سالگی انقلاب و لزوم حمایت از کالای ایرانی گفت: امیدواریم با همکاری، مساعدت و همراهی سایر نهادها و دستگاه ها بتوانیم عناصر و دانستههای فرهنگی، تاریخی، ادبی و مفاخر خود را در این جشنواره معرفی کرده و گامی در جهت وحدت ملی، اتحاد، افتخار به داشتهها، اعتمادسازی و خودباوری برداریم.
گفتنی است این جشنواره از تاریخ 22 آذر لغایت 22 بهمن در بوستان فدک فرهنگسرای گلستان برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند با حضور در بوستان فدک، واقع در نارمک، میدان هلال احمر، خیابان گلستان، جنب فرهنگسرای گلستان، از خدمات فرهنگی و هنری جشنواره بهرهمند شوند.
نظر شما