به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین مسعود عالی استاد حوزه علمیه شامگاه سهشنبه (20 آذر) در آیین جشنهای بزرگداشت ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) که در همین بارگاه ملکوتی برگزار شد، اظهار کرد: برخی امور، مکانها، زمانها و انسانها نزد خداوند ارزش و اهمیت ویژه دارند.
وی افزود: خداوند نسبت به برخی مقدسات نظیر قرآن کریم، پیامبران، برخی مکانها و زمانها توجه خا دارد و به مومنان نیز سفارش کرده که به آنها احترام بگذارند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به فرهنگ مبتذل غرب که نسبت به مقدسات بیتوجه است، گفت: فرهنگ مادی غرب هیچ اعتقادی به عالم غیب ندارد بر همین اساس نمیتوانند همچون مومنان مقدسات خاص مکانی و زمانی یا انسانی را درک کنند.
حجت الاسلام والمسلمین عالی با بیان اینکه پروردگار عالم در قرآن کریم از برخی امور، مکان، زمان، یا حتی شیء مقدس نام برده است، عنوان کرد: سرزمین طوی از جمله مکانهای مقدسی است که در قرآن از آن نام برده شده است که خداوند از حضرت موسی(ع) هنگام ورود به آن درخواست کرد که نعلین خود را به واسطه احترام به این مکان از پای بیرون آورد.
وی با اشاره به داستانهایی از علمای بزرگ جهان اسلام در احترام به آستان مقدس ائمه معصومین(ع)، گفت: مرقد ائمه معصومین(ع) جای خاصی است که در آنها هیچ گناهی صورت نگرفته است به گونهای که حتی حیوانی به حیوان دیگر ظلم نکرده است، آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیز از جمله مکانهایی است که انسان با ورود به آن احساس سبکی دارد چراکه در این محل فرشتگان در رفت و آمد هستند و یاد خداوند میشود.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه زمانها نیز با یکدیگر تفاوت دارند، افزود: برخی زمانها نظیر شب قدر، شبهای جمعه، یا ماه مبارک رمضان همچون برخی مکانها دارای تقدس هستند.
حجت الاسلام والمسلمین عالی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم به برخی اشیاء مقدس اشاره کرده است، گفت: صندوقی را که مادر حضرت موسی(ع) او را بر آن نهاده بر و رود نیل انداخت یا پیراهن حضرت یوسف(ع) که بینایی حضرت یعقوب(ع) را به او برگرداند از نظر خداوند مقدس است.
وی ادامه داد: امروز وهابیت بر شیعه به واسطه زیارت قبور ائمه معصومین(ع) طعنه شرک میزند اما به این توجه ندارند که خداوند در قرآن برخی مکانهان، زمانها یا حتی اشیاء و انسانها را مقدس معرفی کرده و از مردم خواسته به این مقدسات احترام بگذارند.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه خداوند احترام به مقدسات را خود به مومنان آموزش داده است، گفت: از جمله مقدسات پیامبران و به ویژه پیامبر اسلام(ص) و اهلبیت ایشان است؛ خداوند در قرآن کریم سایر پیامبران را با نام کوچک آنها خطاب قرار میدهد اما به واسطه احترامی که برای پیامبر اسلام(ص) قائل است او را با لقب خطاب قرار داده و به مومنان هم توصیه کرده است که او را نام کوچک خطاب نکنند در محضر او سروصدا یا بیادبی نداشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری با بیان اینکه امام معصوم(ع) همچون انسانهای زنده حی و ناظر بر اعمال ما هستند، اظهار کرد: زمانی که وارد حرمهای مقدس ائمه معصومین(ع) میشوید مراقب اعمال و رفتار خود باشید که بیادبی یا بیاحترامی نداشته باشید.
وی افزود: امامزادگان و سادات هم که از اولاد پیامبر گرامی اسلام(ص) محسوب میشوند دارای احترام خاص هستند که پیامبر(ص) درباره آنها نیز سفارش به احترام کردند و فرمودند هرکس به فرزندان ایشان یعنی امامزادگان و سادات خدمت کند در قیامت به اذن الهی مورد شفاعت قرار گرفته و در بهشت از همسایگان ایشان خواهد بود.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیز دارای تقدس خاصی است، ابراز کرد: حضرت عبدالعظیم جزو امامزادگان باتقوا، با عظمت و دانشمند هستند، بسیاری از امامزادگان به علت ظلم حکام یا تبلیغ دین به ایران وارد میشدند و کسی آنها را نمیشناخت و برخی از آنان که پس از مرگ شناسایی میشدند محل کرامات و حاجات مردم میشدند، یکی از این امامزادگان حضرت عبدالعظیم(ع) است.
حجت الاسلام والمسلمین عالی افزود: مرقد حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نه تنها در زمان پس از مرگ محل توجه و کانون معرفت و توسل شد بلکه در زمان حیات خود هم منشا خدمات بسیار زیاد بودند، ایشان نماینده و وکیل امام هادی(ع) در شهرری بودند که مردم مسائل دینی و شرعی خود را از ایشان میپرسیدند.
وی ادامه داد: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) وجود امام رضا(ع)، امام جواد(ع) و امام هادی(ع) را درک کردند و به چهار واسطه فرزند امام حسن(ع) هستند، ایشان عالم، دانشمند و بسیار باتقوا و بافضیلت بودند؛ از تقوای ایشان همین بس که دین خود را خالصانه به امام هادی(ع) ارائه کردند و این درس بزرگی برای ما است که با یک دینشناس، عالم و مرجع دینی ارتباط داشته باشیم و اگر درباره مساله ای از دین شک داشتیم از آنان تحقیق کنیم.
استاد حوزه علمیه بیان داشت: حضرت عبدالعظیم(ع) با بصیرتی که داشتند در شهرری پایگاهی برای شیعیان ساختند، امروز هم این حرم باعظمت خدمات فرهنگی، بهداشتی و درمانی، علمی فراوانی را به شیعیان ارائه میکند.
حجت الاسلام والمسلمین عالی درباره اینکه چرا حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) سیدالکریم نامیده شدند، خاطرنشان کرد: در روایات نام ایشان سیدالکریم نیست اما مردم به واسطه اینکه از ایشان کرامات مادی و معنوی فراوانی دیدند نام او را سیدالکریم نهادند.
نظر شما