خبرگزاری شبستان:گروه اجتماعی، معصومه بدخشان، این دو کلمه «مافیای کنکور» را از زبان وزیر آموزش و پرورش بسیار شنیده ایم. در بسیاری از سخنرانی هایش به مافیای کنکور اشاره دارد و او بارها از عزم وزارت آموزش و پرورش بر ممنوعیت کتاب های کمک درسی و آزمون در مدارس می گوید و تاکید دارد تا حدودی این موضوع را در دوره ابتدایی عملیاتی کرده است.
در مقابل هم، تمام شبکه های رسانه ملی تبلیغات موسسات و کتاب های کمک آموزشی را دارند. تبلیغاتی که مسئولان وزارت آموزش و پرورش به آن انتقاد دارند و این تبلیغات را غیراستاندارد می دانند که در فرایند یاددهی و یادگیری اختلال ایجاد میکنند. این درحالی است که کمتر دانش آموزی پیدا می شود، در دوره متوسطه باشد و کتاب های کمک آموزشی ناشران مختلف را نداشته باشد. بسیاری از دانش آموزان دوره متوسطه برای آمادگی کنکور براساس مشاوره های دبیران خود از کتاب های کمک آموزشی آزمون های مدارس استفاده می کنند.
دبیرها کتاب های کمک درسی را معرفی می کنند
در همین باره، «مریم» یکی از دانش آموزان مدرسه دولتی تهران به خبرنگار اجتماعی شبستان می گوید: «کتاب های تست زنی از ناشران مختلف دارم. دبیر هر درسی یک کتاب به ما معرفی می کند و تمام دانش آموزان کلاس باید آن کتاب را تهیه کنند.»
«سارا» یکی دیگر از دانش آموزان پایه دوازدهم است که او هم بیان می کند: «برای هر کتاب 50 هزار تومان هزینه می کنم. این کتاب ها از سوی معلم ها معرفی می شود.»
او ادامه می دهد: «آزمون های تستی هم در مدرسه برگزار می شود که هزینه آن را پرداخت می کنیم.»
زورمان به مافیا دوره متوسطه نمی رسد
ناگفته نماند در این باره، «سید محمد بطحایی» در سیزدهمین همایش تجلیل از مؤلفان مواد و رسانههای آموزشی، اعتراف میکند که توان مقابله با این مافیا را در دوره متوسطه ندارد.
وزر آموزش و پرورش و معاونانش در حالی از ممنوعیت تبلیغ و ورود کتابهای کمک آموزشی به مدارس سخن میگویند که شواهد نشان می دهد یک پای ماجرا خود وزارت آموزش و پرورش است. چگونه می شود بدون اجازه مدیران مدارس این آزمون های موسسات و کتاب های ناشران در مدارس راه پیدا کنند.
۵ درصد از درآمد حاصل از آزمونهای آزمایشی خود را به آموزش و پرورش میدهیم
در این باره می توان گفت که یکی از معروف ترین ناشران کتاب های کمک درسی و موسسه برگزاری آزمون به ایلنا گفته است: البته من مطمئن هستم منظور از مافیای کنکور، موسسات کنکوری نیستند؛ چراکه ما، ۵ درصد از درآمد حاصل از آزمونهای آزمایشی خود را به آموزش و پرورش میدهیم و از آموزش وپرورش مجوز رسمی در سراسر کشور داریم در جلسات هفتگی و ماهانه، با مسئولان آموزش و پرورش به طور مستمر شرکت میکنیم.
صدور مجوز از سوی آموزش و پرورش ربطی به مافیای کنکور ندارد
همچنین «عبدالرسول عمادی» درباره ی ورود موسسات کنکور با مجوز مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار شبستان می گوید: «برگزاری آزمون در مدارس مطابق تشخیص شورای مدرسه رخ می دهد«.
رئیس مرکز سنجش آموزش وزارت آمورش و پرورش اضافه می کند: «اگر شورای مدرسه نیاز ببیند که باید برای سنجش پیشرفت تحصیلی آزمونی برگزار شود، از دانش آموزان آزمون گرفته می شود.آزمون را باید معلم برگزار کند و ارزشیابی هم از درس توسط دبیر و آموزگار انجام می گیرد».
عمادی با بیان اینکه برگزاری آزمون در مدارس از اختیارات شورای مدرسه است بیان می کند: «اگر شورای مدرسه تشخیض داد آزمون هماهنگ برای کلاس درسی برگزار شود این اتفاق رخ می دهد که نشانه هایی از جلوه های مدرسه محوری است«.
سرپرست آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تصریح می کند: «اگر این مسئله کاملا آزاد باشد، ممکن است آزمون های با کیفیت پایین و غیر استاندارد برگزار شود. موسساتی که از طریق سازمان مدارس غیردولتی تایید صلاحیت شده اند و شورای مدرسه خواهان برگزاری آزمون توسط آن موسسات است، اگر شورای مدرسه برگزاری آمون توسط آن موسسه را تصویب کند، برای اینکه این مسئله رها نباشد باید از بالاترین مرجع مجوز کسب شود«.
وی بیان می کند: «موسسات باید درخواست را به اداره کل دهند، اداره کل هم به مرکز سنجش و آموزش وزارت خانه ارسال می کند تا آنان بررسی کنند که این موسسه صلاحیت برگزاری آزمون را دارد یا خیر.گرفتن مجوز از مرکز سنجش حساسیت وزارت آموزش و پرورش را بر روی اجرای آزمون ها نشان می دهد و آموزش وپرورش نمی خواهد اختیارات را از مدارس بگیرد«.
عمادی تصریح می کند: «آزمون ها نباید در دوره ابتدایی برگزار شود و در این دوره ممنوع است، اگر در دوره متوسطه برگزار شود باید مجوز ها از بالاترین مرکز یعنی مرکز سنجش دریافت شود«.
رئیس مرکز سنجش آموزش وزارت آوش و پرورش تاکید کرد: «صدور مجوز ربطی به مافیای کنکور ندارد. آزمون در درون مدرسه برای تشخیص میزان پیشرفت تحصیلی است.شاید در مواردی نادر شورای مدرسه درخواست آزمون استاندارد با موسسه خاصی کند، موسسات معتبرهم داریم که به تایید مدارس غیردولتی رسیده است. این موضوع نباید با مافیای کنکور اشتباه گرفته شود«.
رئیس مرکز سنجش آموزش وزارت آوش و پرورش گفت: «ما با مشارکت بخش خصوصی که در روند سالم با مدارس ما همکاری دارند و از مرکز سنجش مجوز دریافت کرده اند، مشکلی نداریم«.
همچنین، سایت صدای معلم اسنادی از صدور مجوز برگزاری آزمون موسسات خصوصی منتشر کرده است که تاییدیه ای بر سیاستها و عملکرد بخشهای مختلف آموزش و پرورش در جهت همراهی با موسسات است.
با وجود این همه تناقض در صحبت های مسئولان و عمل آنان، دلیل پافشاری مسئولان وزارت آموزش و پرورش بر ممنوعیت آزمون ها و کتاب های کمک درسی هنوز مشخص نیست. از وزیر آموزش و پرورش تا رئیس مرکز اطلاع رسانی این وزارت خانه به تبلیغات موسسات آموزشی در رسانه ملی انتقاد دارند که در جدیدترین اظهار نظر، «مرتضی نظری» گفته است: «تبلیغات محصولات مؤسسات کنکور و کمک درسی در صدا و سیما و همچنین برگزاری آزمونهای متعدد در مدارس، نظام آموزشی کشور را دچار کژکارکردی و مسمومیت تربیتی کرده است.»
رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش بیان کرده است: «بر اساس ماده ۷مصوبه ۴۸۳ شورای عالی آموزش و پرورش، هرگونه تبلیغ از محصولات آموزشی مؤسسات غیردولتی نیازمند دریافت مجوز از مرکز سنجش و تأیید کارشناسان وزارت آموزش و پرورش است.علیرغم تلاشهای مجدانه وزارت آموزش و پرورش در خصوص اجرای سند تحول بنیادین، متأسفانه شاهد بمباران تبلیغاتی کتابهای کمکدرسی بهصورت مستمر از شبکههای صدا و سیما هستیم که این نوع تبلیغات مانع تحقق اهداف تربیتی سند و اعوجاج و انحراف در مأموریتهای تحولی وزارت آموزش و پرورش شده است.»
وزارت آموزش و پرورش به بسیاری از این موسسات برای ورود به مدرسه مجوز داده است و گویا در حال حاضر مشکل مسئولان این وزارت خانه تبلیغات در رسانه ملی است که باید مجوز دریافت کند گویا برای دریافت مجوز سهمی باید به وزرات آموزش و پرورش داده شود که البته این سهم به خزانه دولت واریز می شود و سپس به این وزارت خانه می رسد.
به نظر می رسد، وزارت آموزش و پرورش پیش از اینکه به تبلیغات رسانه ملی انتقاد کند، باید راه های مجوز دهی از سوی وزارت خانه را محدود کند و راهکارهای جدی تری نسبت به مقابله با مافیای کنکور دهد تا دانش آموزان کمتر آسیب های روحی و مالی ببینند.
نظر شما