عدم استفاده از نظر تولیدکنندگان در تصمیم‌گیری‌ها/ نرخ ارز باید تک نرخی شود

احتشام گفت: باید در برنامه ریزی برای حوزه صادرات و تولید از تولیدکننده و صادرکننده باتجربه هم نظرخواهی و نظرات آنها در تصمیم گیری ها اعمال شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محسن احتشام» شامگاه (21 آذر) در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده خراسان جنوبی ضمن گلایه از برخی کم کاری ها و بی توجهی ها به مشکلات صادرگنندگان، اظهار داشت: باید در برنامه ریزی برای حوزه صادرات و تولید از تولیدکننده و صادرکننده باتجربه هم نظرخواهی و نظرات آنها در تصمیم گیری ها اعمال شود.

 

این فعال اقتصادی با بیان اینکه تصمیمات در حوزه صادرات غیر موثر بوده و استراتژیک نیست، افزود: مدیران ما در حوزه اقتصادی باید معنی تصمیم گیری آنها تصمیم استراتژیک باشد، یعنی استراتژی هایی که در صورت تغییر شرایط محیطی بتواند فعالان اقتصادی را به سمت تولید هدایت کند.

 

وی با اشاره به اینکه پیمان سپاری ارزی از ابتدای سال مطرح است و این یک تصمیم استراتژیک نیست چراکه صادرکنندگان زمینه برگشت ارز به شبکه نیما و سنا برای آنها فراهم نبوده است، گفت:  این برای تولید و صادرکننده ها یک چالش همچنان پا برجا است که هنوز هم برداشته نشده است.

 

احتشام با بیان اینکه باید استراتژی ها طوری باشد که صادرکنندگان را از چالش نجات دهد، اظهارداشت: هنوز زیرساخت های نرخ ارز اصلاح نشده، کالایی که صادر می شود باید ارز آن کالا به کشور برگردد اما چگونگی برگشت مهم است.

 

وی با تاکید بر اینکه نرخ ارز باید تک نرخی شود، افزود: وقتی نهادهای تولید ارز خود را از بازار آزاد خرید می کنند، چطور می توان انتظار داشت که بتوانند با ظرفیت تمام به تولید ادامه دهند.

 

رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی بخش نامه های سخت گیرانه حوزه صادرات را یکی از مشکلات دیگر دانست و گفت: این بخشنامه ها ما را از اهداف دور می کند، انتظار است بخشنامه ها حذف شود و نظرات بخش خصوصی که مبنای علمی دارد مبنای تصمیم گیری ها قرار گیرد.

 

احتشام با بیان اینکه زیرساخت های جاده گمرک ماهیرود استاندارد نیست و باید بهتر شود، اظهارداشت: عدم گمرک شدن میل 73 و بازارچه یزدان و تعطیلی نمایندگی وزارت امور خارجه در استان از دیگر مشکلات است که باید برطرف شود.

 

وی عدم استفاده از ظرفیت های قانونی مرزنشینان را از دیگر مشکلات دانست و گفت: باید شرایطی برای فروش کالای آنها در مرز فراهم شود.

 

این فعال اقتصادی افزود: عدم ریسک‌ بازار افغانستان یکی دیگر از مشکلات است که صندوق مبادلات این را تعهد نمی کند.

 

 

 

 

کد خبر 747433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha