به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمودشالویی مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی مازندران امروز(22آذر) به همراه سردار عبدالله ملکی مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس دیارعلویان از مرکز فرهنگی پارک موزه دفاع مقدس استان بازدید بعمل آوردند.
تولید و نشر آثار ادبی و تارخی دفاع مقدس با تائید اداره کل حفظ آثارمازندران همراه باشد
سردار عبدالله ملکی در حاشیه این بازدید مساحت این پارک موزه را 60 هکتار اعلام کرد و گفت: 36 هکتار آن در بستر رودخانه تجن ساری واقع شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 19 میلیارد تومان برای ساخت این پارک موزه هزینه شده است، افزود: فاز نخست در 18.5 هکتار که 10 هکتار آبی و در بستر رودخانه قرار دارد و یک سد لاستیکی بر روی رودخانه احداث شده است، در دهه فجر 96 افتتاح شد.
سردار ملکی مرکز فرهنگی پارک موزه دفاع مقدس مازندران را زیباترین و بزرگترین مرکز فرهنگی کشور خواند و ادامه داد: فاز نخست و دوم مرکز فرهنگی شامل 24 پروژه است که 17 پروژه آن افتتاح شده است.
وی همچنین خواستار نظارت برتولید و نشر آثار ادبی و تارخی دفاع مقدس شد و تصریح کرد: می طلبد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قبل از صدور مجوز کتاب های این حوزه با اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هماهنگی های لازم را داشته باشد.
قول مساعد شالویی جهت تولید آثار هنری فاخر در پارک موزه دفاع مقدس
محمودشالویی مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی مازندران نیز در این بازدید به جانفشانی های رزمندگان مازندرانی به ویژه لشکر عملیاتی 25کربلا دردوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: فتح و فتوح ها را می توان با المان های هنری بدرستی نشان داد.
وی افزود: بایستی آثار هنری با موضوع دفاع مقدس تولید شود که حس و حال همان دورانی که بهترين فرزندان اين آب و خاک با سلحشوري و رشادت دشمن بعثی را ناکام نمودند به بیننده القا گردد.
شالویی اضافه کرد: امروز برخي کشورها در مورد وقايعي همانند هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، آنچنان حماسه سرايي و داستانسرايي مي کنند گويي که قهرمانان آنان قدرت هايي ماورايي داشتند حال آنکه مرور شجاعت ها و ايثارگري هايي رزمندگان ايران نشان مي دهد دلاورمردي ها و خلوص نيت آنان بي مانند بوده و اکنون نيز بايد ياد همه آنها را با تمام توان زنده نگاه داشت و مجاهدت هايشان را نسل به نسل منتقل کرد.
وی با تاکید براینکه بایستی از ابزار هنر و نگاه هنرمندانه برای القای مفهوم بهره گرفته شود، گفت: هیچ واقعیتی در تاریخ ثبت نخواهد شد مگر اینکه با هنر آمیخته شود.
شالویی برضرورت ایجاد هماهنگی بین حماسه و هنر برای ماندگاری حماسه آفرینی های دوران دفاع مقدس تاکید کرد و از اعلام آمادگی دستگاه فرهنگ و هنر استان برای همراهی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس مازندران جهت تولید آثار هنری با موضوع دفاع مقدس خبر داد.
به گزارش شبستان، بر مبنای طرح راهبردی پروژه، این باغ موزه متشکل از هشت عرصه است که برگرفته از هشت سال دفاع مقدس در جنگ تحمیلی، مراحل عملیات والفجر 8 و فتح فاورا روایت میکند.
برمبنای برنامه تعریف شده، فاز نخست پروژه با رویکردی نمادین، کناره اروندرود (سایت عملیات)، عبور از اروندرود (ویژگی اصلی عملیات)، ورود به شهر فاو (به عنوان یک بندر استراتژیک) و پاکسازی آن را در طراحی محوطه و منظر به تصویر میکشد.
در این پروژه ساختمانها و نمادهای عملیات والفجر 8 از جمله یادمانهای اورژانس اروندکنار، سد پلاستیکی، مسجد فاطمه الزهرا و مخازن دخیره سوخت با همان شکل اولیه با کاربری کتابخانه، موزه و سالن آمفی تئاتر شبیه سازی شده است.
نظر شما