به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «محسن رضایی» در نشست خبری امروز (شنبه ۲۴ آذرماه) با اصحاب رسانه در مورد نتایج جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیحاتی را به خبرنگاران ارایه داد و پاسخگوی برخی از سوالات آنها بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد وضعیت سلامت آیت الله شاهرودی و شایعاتی در برخی از رسانه ها و عدم حضور ایشان در جلسات مجمع تشخیص گفت: 6-7 ماه است که شایعات زیادی در رسانه ها و فضای مجازی در مورد آیت الله شاهرودی شنیده می شود، ما تمام این شایعات را تکذیب می کنیم، ایشان در حال مداوا هستند.
وی افزود: در جلسات مجمع آیت الله جنتی و آیت الله موحدی کرمانی خلأ آیت الله شاهرودی را پر می کنند و این جلسات ادامه می یابد. آیت الله شاهرودی با توصیه پزشک باید از صحبت کردن پرهیز کنند به همین دلیل ما توصیه پزشک را رعایت می کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشکر از رسانه های داخلی کشور گفت: به رسانه های داخلی کشور افتخار می کنیم که در برابر هجمه های شدید افکار عمومی مجاهدانه در صحنه هستند و تلاش می کنند که اخبار ملت ایران را منعکس کنند.
رضایی در مورد نتیجه جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: بحث امروز مربوط به اصلاح قانون پولشویی کشور است که از امروز شروع شده است و تا دو جلسه دیگر نیز وقت مجمع تشخیص را به خود اختصاص خواهد داد. قانون پولشویی در حدود 10 سال پیش تصویب شده و در کشور اجرا شده است و در آن شرایطی که توجه به مبارزه با پولشویی شده است، تلاش خوبی را مجلس و دولت انجام دادند.
وی خاطرنشان کرد: تا امروز جمهوری اسلامی از قانون مبارزه با پولشویی برخوردار بوده است و اینکه عده ای گفته اند در ایران قانون مبارزه با پولشویی وجود نداشته است خلاف واقع بوده است. جمهوری اسلامی قانون مبارزه با پولشویی داشته است و بر اساس آن هم دولت و هم قوه قضاییه و مجلس در برابر پولشویی های احتمالی اقدامات خوبی انجام داده اند و ده ها فعالیت در این زمینه را بررسی کردند که البته برخی درست بوده و جلوی برخی از فعالیت ها گرفته شده و برخی گزارشاتی بود که پس از تحقیق مشخص شده است که صحت نداشته است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مجلس و دولت بعد از 10 سال مبارزه با پولشویی به نتیجه رسیده اند که ضعف هایی در قانون قبلی وجود دارد و با اصلاحاتی لایحه ای را در دولت تنظیم کرد و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. ما در هیئت عالی نظارت مواردی از این قانون را مغایر با سیاست های کلی نظام تشخیص دادیم و به شورای محترم نگهبان نظرات هیئت عالی نظارت را ارسال کردیم.
وی ادامه داد: شورای نگهبان بر اساس وظایف قانونی خود که در قانون اساسی پاسدار قانون اساسی و شرع است و قوانین کشور را با شرع و قانون اساسی انطباق می دهد و در صورت مغایرت به مجلس ابلاغ می کند به همین جهت در بند 2 اصل 110 قانون اساسی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی از وظایف و اختیارات رهبر انقلاب است که این وظیفه به مجمع تشخیص تفویض کردند که در ابلاغیه سال گذشته مجمع تشخیص این وظیفه خود را به هیئت عالی نظارت منتقل کردند، بنابراین هیئت عالی نظارت مغایرت با سیاست های کلی نظام را وقتی به شورای نگهبان اعلام می کند این امر بر اساس قانون اساسی، شورای نگهبان بر روی این نظرات نامه می نویسد و به مجلس اعلام می کند که طبق اصل 110 و بند 2 آن مغایرت های مصوبه مجلس را با قانون اساسی اعلام می کند و مجلس تاکنون به این شیوه عمل کرده است با هیئت عالی نظارت ارتباط گرفته و موارد اعلام شده را اصلاح می کرده است و اصلاحیه نهایی را به شورای نگهبان ارسال می کرده است و ما نیز به شورای نگهبان اعلام می کردیم که ایرادات اعلام شده برطرف شده است و مجلس آن را اصلاح کرده است.
وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار بود که مجلس شورای اسلامی تشخیص دادند که ایرادات شورای عالی نظارت را قبول نکردند و از بابت مصلحت که در قانون اساسی در اصل 112 عنوان شده است، وقتی مجلس مغایرت هایی که شورای نگهبان اعلام کرده است نمی پذیرد می تواند از باب مصلحت مصوبه خود را برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارایه کند و این اولین بار بود که مجلس شورای اسلامی که همیشه با مجمع در جلسه مشترک با یکدیگر گفتگو می کردند و سخنان یکدیگر را می شنیدند و در نتیجه اصلاح انجام می شد این بار مجلس شورای اسلامی طبق نامه ای که رییس مجلس شورای اسلامی برای ما فرستادند اصرار داشتند و ما وظیفه داشتیم به عنوان تشخیص مصلحت بنشینیم و ایراداتی را که هیئت عالی نظارت گرفته بودند در صحن مجمع مطرح کنیم و از بعد مصلحت ببینیم آیا اصرار مجلس درست است یا خیر و یا ما باید بر اساس نظرات هیئت عالی نظارت عمل کنیم؟
وی گفت: در یکی از مواد مصوب مجلس در هیئت عالی نظارت ایراداتی عنوان شده بود که مجلس آن موارد را قبول نکرده بود اما امروز مجمع تصویب کرد که نظر مجلس باید در این موارد اصلاح شود و لذا ماده یک مجلس شورای اسلامی بر اساس مصوبه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام باید اصلاح شود و ما آن ماده قانونی را از مجلس خواهیم خواست تا اصلاح شده به دولت ابلاغ کند و از نظر قبلی خود برگردد.
وی یادآور شد: یعنی مجلس شورای اسلامی در ماده یک باید از نظرات خود بازگردد و بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام عمل کند.
وی گفت: این ماده قانونی در مورد منشأ جرم است که در لایحه دولت نیز نبوده است و مجلس آن را ضمیمه کرده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد عنوان مصوبه پولشویی در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: این لایحه با عنوان لایحه اصلاح قانون پولشویی کشور است که در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد؛ این موضوع قانون داخلی کشور است و ربطی به خارج از کشور و سی اف تی و پالرمو ندارد، این موضوع یک قانون داخلی است و ما این قانون را از قبل داشته ایم که باید اصلاحاتی در آن صورت می گرفت که مجلس این اصلاحات را انجام داده است.
رضایی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه شورای نگهبان بعد از تمام فرصت قانونی ایراداتی را به سی اف تی اعلام کرده است و این لایحه بدون بررسی به مجمع ارسال می شود، اظهار کرد: الان نمی توانیم در مورد سی اف تی اظهارنظر کنیم و هنوز هم مصوبه مجلس در مورد سی اف تی به دست ما نرسیده است اما مطمئن باشید مجمع تشخیص مصلحت نظام از منافع نظام و مردم نمی گذرد و با شجاعت و منطق و در نظر گرفتن نظرات تمام کارشناسان کشور در رابطه با این لوایح برخورد می کند.
رضایی در مورد توافق نامه پاریس و پیوست های آن در مورد اینکه موجب رکود اقتصادی در کشور خواهد شد، پاسخ داد: ما هنوز وارد این بحث نشدیم باید این موضوع مطرح شود تا ببینیم چه اقداماتی باید انجام دهیم. امروز مسئله تولید و اشتغال و تولید مردم بسیار مهم است و ما هر کاری که تولید، اشتغال و درآمد مردم را آسیب بزند جلوی آن می ایستیم و از کسی باک نداریم بنابراین باید این لایحه به مجمع بیاید تا مورد بحث قرار گیرد تا ببینیم منافع و مضرات آن چیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از بیانات خود در مورد اختلاف نظرهای مجمع تشخیص و مجلس شورای اسلامی در برنامه ششم نیز اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه نیز مجلس و مجمع مصلحت نظام اختلاف نظرهایی داشتند که در جلسه مشترک این موارد اصلاح شد. در بودجه امسال نیز 2 یا 3 مورد از سوی هیئت عالی نظارت ایراد گرفته شد که مجلس شورای اسلامی آن را اصلاح کردند./
نظر شما