به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد « علی مدرسی» با تاکید بر اهمیت این پروژه ها گفت: با توجه به اینکه این پروژه ها پایلوتی است، برای ما اهمیت زیادی دارد و می تواند ریسک را به حداقل رسانده، درصد موفقیت پروژه را بالا برده و انگیزشی برای سایر شرکت های مستقر در پارک یزد باشد.
وی با بیان اینکه در این نشست گزارشی از فعالیت های انجام شده در مورد این دو پروژه به هیات رئیسه ارائه شد، گفت: این دو پروژه شامل یک ویدیو گیم موبایلی و یک ویدیو گیم در کنسول است که تولید ویدیو گیم موبایلی در ایران قبلا سابقه داشته اما برای اولین بار در ایران ویدیو گیم در کنسول مانند ایکس باکس و پی سی در حال تولید است.
مدیر دفتر مبادلات ایران و کانادا افزود: تولید این نوع ویدیو گیم بسیار بزرگ و پیچیده و سرمایه بر بوده و بین دو تا سه سال طول می کشد. تا بازگشت سرمایه نیز 5 تا 6 سال زمان نیاز است که با توجه به اساس قرار گرفتن خلاقیت در این پروژه و ریسک بالای آن ها، سنجش و دقت لازم و منتورینگ به صورت دائم در آن ها اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه تیم شرکت شکلات در بین تیم های ایرانی مقیم خارج از کشور جزو 5 تیم برتر ایران در حوزه استارت آپ شناخته شده است، تصریح کرد: این تیم یکی از افتخارات استان یزد و پارک علم و فناوری یزد در حوزه استارت آپ است و در حال حاضر 12 جوان خلاق و پرتوان در این شرکت فعال هستند.
مدرسی ضمن دعوت از سرمایه گذاران داخلی برای سرمایه گذاری در این دو پروژه، گفت: دفتر مبادلات ایران و کانادای پارک یزد کارهای مربوط به ریسک پذیری سرمایه گذاری را انجام داده و سرمایه گذار می تواند با خیال راحت سرمایه خود را ارائه داده و خیالش راحت باشد که سرمایه ساده او را به یک سرمایه گذاری متعهدانه تبدیل می کنیم.
وی با بیان اینکه این جلسه هم یک جلسه انگیزشی بوده و هم به نوعی مراسم افتتاح این دو پروژه بود، گفت:
در مورد پروژه بازی موبایلی می توانیم تعهد بدهیم که ظرف شش ماه این محصول وارد بازار بین المللی شود و ظرف یک سال بخش زیادی از سرمایه بازگردد اما برای تولید بازی کنسولی علاوه بر نیاز به سرمایه باید تیم را هم تکمیل کنیم.
مدرسی تصریح کرد: شرکت های بسیار کمی در دنیا جرات می کنند به سراغ بازی کنسولی بروند چون تولید این کار نیاز به یک تیم 300 نفره دارد.به همین دلیل ما با تکمیل یک تیم 26 تا 30 نفره برای انجام این کار 2 تا سه سال زمان برای تولید و 2 تا سه سال زمان برای بازگشت سرمایه نیاز داریم اما میزان سودآوری آن بسیار بیشتر از بازی موبایلی است.
مدیر دفتر مبادلات ایران و کانادا با اشاره به تاثیر تحریم ها بر این پروژه ها گفت: تحریم ها باعث می شود نتوانیم خود تیم را وارد بحث های بین المللی سازی کنیم و مجبوریم که محصول را به تولید برسانیم بعد وارد بازار جهانی کنیم. بنابراین در بخش اول که تولید باشد مجبوریم سرمایه گذار داخلی پیدا کنیم . اما وقتی محصول در حد یک استاندارد قابل قبول تولید شد برای انتشارش می توانیم سرمایه گذاری خارجی را به تیم اضافه کنیم.
وی با اشاره به طرح راه اندازی آکادمی استارتاپی یزد، تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکت های ما در پارک یزد با وجود داشتن پتانسیل بالا هنوز ارتباط خاصی با بازارهای بین المللی برقرار نکردند، نهادی که می تواند این کار را انجام دهد و ما دنبال طراحی آن هستیم آکادمی استارت آپی یزد است
مدرسی افزود: کار این نهاد آموزش متعهدانه یا خطرپذیر خواهد بود یعنی روی استعدادها سرمایه گذاری می شود تا یاد بگیرند به ایده های استارتاپی رسیده، فضای کاری مشترک ایجاد کنیم تا ایده های خود را به محصول تبدیل کرده و به فروش خوبی برسند.
مدیر دفتر مبادلات ایران و کانادا با اشاره به سابقه وجود چنین آکادمی هایی در دنیا و حتی در ایران گفت: آکادمی های استارتاپی در کنار اکثر شتاب دهنده ها در دنیا در حال شکل گیری است تا از این طریق استعدادها را جذب و بارورکند که این مسئله به دلیل عدم آشنایی شرکت های یزدی با فضای بین المللی، ضرورت مضاعف دارد.
لازم به ذکر است، شکلات نام تجاری شرکتی در پارک علم و فناوری یزد است.
نظر شما