به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، طی یک سال گذشته قیمت لبنیات حدود 50 درصد افزایش یافته و توانایی مردم برای خرید این محصول اساسی و ضروری کاهش یافته است. رشد قیمتی این محصولات با اقدام نهادها و دستگاه های مرتبط کاهش یافت اما از آبان ماه سال جاری دوباره سیر صعودی قیمت ها آغاز شد. در همین ماه قیمت انواع شیر پاستوریزه، کم چرب، نیم چرب و پرچرب از ۳۹۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان شده بود.
این افزایش قیمت در حالی رخ داده بود که براساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار مورخ سوم مردادماه امسال هیچ مجوزی به صنایع لبنی بابت افزایش قیمت محصولات لبنی پرمصرف از جمله شیر، ماست و پنیر داده نشده و قیمت انواع شیر بطری پاستوریزه بین ۲۹۵۰ تومان تا ۳۳۰۰ تومان مصوب شده است. «داوود موسوی»، معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکه های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز گفته بود: «فرآوردههای لبنی پرمصرف مشمول قیمت گذاری توسط کارگروه تنظیم بازار است. هرگونه افزایش قیمت فرآوردههای لبنی بدون طی فرآیند مربوط، شامل بررسی قیمت و تهیه گزارش کارشناسی توسط این سازمان و تصویب در کارگروه تنظیم بازار، فاقد وجاهت قانونی است.»
ادامه روند صعودی قیمت ها تا آذرماه باعث شد تا «رضا باکری»، دبیر انجمن صنایع فرآوردههای لبنی اعلام کند که «با ابلاغ مصوبه خرید شیرخام به قیمت کیلویی ۲ هزار تومان، قیمت فرآوردههای لبنی کاهش مییابد.»
وی اضافه کرد: «از این رو قیمت های فرآورده های لبنی که بر اساس شیرخام کیلویی 2200، 2300 و 2400 تومان شکل گرفته بود با برگشت قیمت شیرخام به کیلویی 2 هزار تومان، قیمت فرآورده های لبنی نیز در بازار تعدیل می شود.»
بر این اساس قرار بود از 18 آذرماه شیرخام کیلویی ۲ هزار تومان شود اما این تاکنون این اتفاق نیفتاده است. یکی از کارخانه معروف لبنی پیش از ابلاغ ستاد تنظیم بازار قیمت هر بطری شیر پرچرب را ۴۳۰۰ تومان عرضه میکرد اما حالا این محصول را با قیمت ۴۴۵۰ تومان عرضه می کند.
این افزایش قیمت موجب شده است تا دبیر انجمن صنایع لبنی تذکر جدی را به کارخانه های لبنی بدهد و به آنها فرصت داده تا 26 آذر نسبت به اصلاح قیمت ها اقدام کنند.
«رضا باکری» با اعلام این موضوع به فارس درباره اینکه بسیاری از برندها قیمتهای جدید را روی محصولات خود حک نکردند، گفته است: «دوشنبه هفته گذشته به همه کارخانههای لبنی مهلت یک هفتهای دادیم تا قیمتهای جدیدی را که ستاد تنظیم بازار ابلاغ کرده، روی محصولاتشان حک کنند. با توجه به حجم لبنیاتی که در بازار وجود داشت نیاز بود، پس از اتمام آنها در بازار محصولاتی که دوباره به بازار وارد میشوند، با قیمتهای جدید بیایند.»
وی گفت: «کارخانههایی که علیرغم ابلاغیه ستاد تنظیم بازار بخواهند گرانفروشی کنند، مجازاتهای سنگینی در انتظار آنها خواهد بود که این بار با دفعات گذشته قابل مقایسه نخواهد بود.»/
نظر شما