رهاورد وحدت حوزه و دانشگاه برای منتظران

ادعاهای دروغین اعم از ادعای دیدار با امام زمان (عج)، ادعای تشخیص و معرفی نشانه های ظهور و یا ادعای نسبت داشتن با حضرت(عج) می تواند از دردها و دغدغه مندی های مشترک حوزه و دانشگاه به منظور پاسخگویی و نجات جامعه از انحراف باشد.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: مقام معظم رهبری در بیان اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه می فرمایند: «وحدت‌ حوزه‌ و دانشگاه‌، يعني‌ وحدت‌ در هدف‌. هدف‌ اين‌ است‌ كه‌ همه‌ به‌ سمت‌ ايجاد يك‌ جامعه‌ي‌ اسلامي‌ِ پيشرفته‌ي‌ مستقل‌، جامعه‌ي‌ امام‌، جامعه‌ي‌ پيشاهنگ‌، جامعه‌ي‌ الگو، ملت‌ شاهد ـ ملتي‌ كه‌ مردم‌ دنيا با نگاه‌ به‌ او جرأت‌ پيدا كنند، تا فكر تحول‌ را در ذهن‌ خودشان‌ بگذرانند و در عملشان‌ پياده‌ كنند ـ حركت‌ نمايند.»

این جملات اهمیت این وحدت را به ویژه در تامین دین و دنیای جامعه به طور توامان نشان می دهد.

از این رو، در بررسی نقش وحدت حوزه و دانشگاه در ترویج و تبلیغ مهدویت و انس و آشنایی هر چه بیشتر جامعه با امام عصر(عج) با کارشناسان گفت وگو کرده ایم که مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت‌الاسلام «محمدمهدی یاوری» در تبیین اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه در ترویج و تبلیغ آموزه های مهدوی، اظهار کرد: هر موضوعی که بناست به صورت مشترک میان حوزه و دانشگاه بررسی شود باید دارای ویژگی های مشترک نیز باشد؛ «مهدویت» ازجمله موضوعاتی است که این اشتراک گفتمانی میان حوزه و دانشگاه را دارد.

 

 

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه باور مهدویت از ارکان اعتقادی اسلام و تشیع است، تصریح کرد: مهدویت فراتر از این، موضوعی بین ادیانی است، زیرا ظهور منجی موعود(عج) در ادیان دیگر همچون مسیحیت نیز مورد توجه قرار گرفته و به دلیل آینده درخشانی که برای بشریت به همراه می آورد می تواند و باید در حوزه و دانشگاه به بحث و بررسی و پرداخت گذاشته شود.

 

یاوری با بیان اینکه در موضوعات علمی و پژوهشی باید مسائلی باشد تا پیرامون آنها فرضیاتی ایجاد شود، گفت: مهدویت دارای مسائل متعددی است، از جمله موضوعاتی همچون ولادت، ضرورت غیبت، دوران ظهور، علائم ظهور، حکومت مهدوی و آرمان های امام زمان (عج) و ... که فرصت تحقیق و پژوهش و همچنین نگارش پایان نامه را فراهم می کند.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه تبادل استاد یکی دیگر از پیوندهای حوزه و دانشگاه در موضوع مهدویت است، ابراز  کرد: حضور اساتید حوزوی و دانشگاهی در هر کدام از این نهادها که سابقه تدریس و تالیف موضوعات مهدوی را داشته باشند می تواند افق های جدید را بگشاید.

 

یاوری با اشاره به دغدغه های مشترک حوزویان و دانشگاهیان پیرامون مباحث مهدوی، بیان کرد: در مباحث مهدوی دردها و مشکلاتی وجود دارد که حوزویان و دانشگاهیان می توانند با همکاری با یکدیگر به آنان بپردازند و با آشناسازی مردم با فرق انحرافی که براساس سواستفاده از معارف مهدوی شکل گرفته است مثل فرقه های جعلی بابیت و بهاییت، در زمینه پاسخ به شبهات برآیند.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: ادعاهای دروغین اعم از ادعای دیدار با امام زمان (عج)، ادعای تشخیص و معرفی نشانه های ظهور و یا ادعای نسبت داشتن با حضرت(عج) می تواند از دردها و دغدغه مندی های مشترک حوزه و دانشگاه به منظور پاسخگویی و نجات جامعه از انحراف باشد.

 

وی ادامه داد: خرافات، توجه به ملاقات گرایی افراطی، مباحث آخرالزمانی که در فضای دانشگاهی، رسانه، فیلم های سینمایی، کتاب ها، فضای مجازی و ... مطرح می شود، از دیگر مباحثی است که حوزه و دانشگاه می توانند در سایه وحدت با یکدیگر، به آنها پاسخ داده و شفاف سازی کنند.

 

 

 

یاوری با اشاره به نسخه درمان دغدغه های مهدوی در سایه پیوند و همکاری حوزه و دانشگاه، بیان کرد: با مراجعه به قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) می توان با اصل مهدویت آشنا شد البته به شرط آنکه از آیات قرآن کریم و روایات صحیح اهل بیت(ع) استفاده شود و از آنان نیز برداشت صحیح شود که می تواند چراغ راهی برای حوزویان و دانشگاهیان باشد.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: حوزه های مختلفی در زمینه آموزه های مهدوی امروز نیازمند نگارش است مثل حوزه کودک و نوجوان، بزرگسالان و ... که دانشگاهیان و حوزویان می توانند در این زمینه همکاری و نقش آفرینی بسیاری داشته باشند.

 

یاوری اضافه کرد: یکی از فعال ترین مراکز در زمینه مهدویت علاوه بر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه و بنیاد مهدویت، کانون های مهدویت دانشگاهی هستند که این نشان از دغدغه مندی هر دوی این نهادهای علمی نسبت به موضوع مهدویت دارد و اگر اینها پیوند یابدی قطعا تاثیری شگرف بر جای می گذارد.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در پایان خاطرنشان کرد: مهدویت و مباحث انتظار درمان دردهای کنونی بشر است، به عبارت بهتر، درمان همه دردهای جامعه در معارف مهدوی وجود دارد اعم از مسائل سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اخلاقی و ... طبیعتا این رسالت حوزویان و دانشگاهیان است که این الگوها و درس ها را استخراج و به جامعه عرضه کنند.

 

ضرورت حضور مبلغان مهدوی در دانشگاه ها

همچنین، حجت الاسلام «محمد جواد یعقوبیان» اظهار کرد: با توجه به رویکرد جهانی که نسبت به وقایع آخر الزمانی وجود دارد و سرمایه گزاری ای که دشمنان برای سوق دادن موضوعات آخرالزمانی به نفع خود دارند که در این زمینه فیلم های آخرالزمانی بسیاری در هالیود نیز تولید شده است و همچنین، با توجه به مقوله جهانی شدن اقتصاد، سیاست و فرهنگ، این ضرورت احساس می شود که امروز حوزه و دانشگاه توجه خاصی به مباحث مهدویت که یک جریان جهانی است و از نظر شیعه یک حکومت جهانی است، داشته باشد. 

 

 

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه اهمیت این وحدت بیشتر خود را در زمینه پاسخگویی به شبهات مهدوی اقشار مختلف مردم نشان می دهد، تصریح کرد: امروز شبهات پیرامون معارف مهدوی تنها از طریق کتاب و نوشتار مطرح نمی شود بلکه دشمنان و مخالفان با تمام قوا و ابزارهای رسانه ای خود اعم از تلویزیون، ماهواره، بازی های رایانه ای، انیمیشن، فضای مجازی و ... در حال تبلیغ علیه مهدویت هستند و در این راستا یا آموزه های مهدویت را تحریف می کنند و یا سعی بر این دارند که چهره مهدی اسلام را خشن و منفور نشان دهند.

 

وی اضافه کرد: برای پاسخگویی به این شبهات باید از ابزارهای روز استفاده کنیم که در این زمینه دانشگاه جایگاه  ویژه ای دارد و باید به کمک حوزه آمده و با کسب محتوا از متخصصان امور مهدوی، درصدد پاسخگویی به این شبهات و بیان ناب آموزه های مهدویت با استفاده از ابزارهای روز برآید.

 

وی در تشریح تاثیر حضور مبلغان حوزوی و متخصص مهدویت در دانشگاه ها و در میان دانشجویان، بیان کرد: دانشجویان به عنوان یک چهره فرهنگی مورد پرسش اقشار مختلف جامعه هستند و این انتظار از آنها می رود که پیرامون باورهای اخلاقی خود اطلاعاتی داشته باشند لذا حضور روحانی متخصصی مهدویت در دانشگاه ها برای آشناسازی دانشجویان و قشر علمی کشور بسیار ضروری است تا آنان نیز به عنوان مرجع و محل سوال مردم، با آموزه های مهدوی آشنا باشند.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: دشمنان در طول تاریخ روی اقشار موثر جامعه سرمایه گذاری ویژه ای داشته اند تا بتوانند اقشار فهیم، موثر و اهل علم کشور را دچار آسیب کنند که در این راستا حتی خود حوزه های علمیه نیز دچار آسیب هایی شده اند و به تبع دانشگاه آسیب های بیشتری را متحمل شده است چراکه دشمنان سعی در ایجاد و تبلیغ فرقه های انحرافی در محیط های دانشگاهی داشته اند تا باورداشت مهدویت را در میان دانشجویان کشور کمرنگ کنند لذا آشنایی از آموزه های مهدویت می توانند همچون سلاحی برای دانشجویان در مقابله با این حربه ها باشد.

  

حجت الاسلام یعقوبیان در پاسخ به این سوال که وحدت حوزه و دانشگاه چگونه می تواند در مقابل هجمه رسانه ای دشمن از طریق فیلم های سینمایی و انیمیشن صف آرایی کند، گفت: امروزه جای یک واحد درسی برای آموزش معارف مهدوی در دانشگاه های کشور خالی است و موضوع آسیب شناسی مهدوی یکی از مقوله های این بحث به حساب می آید زیرا اصل و اساس مهدویت، آشنایی با اصل امامت است که آموزش های دقیق پیرامون این موضوعات می تواند نقشه های دشمنان را نقش بر آب کند.

وی تاکید کرد: در مقابل و براساس گزارش های به دست آمده، در دانشگاه های غربی چندین واحد درسی پیرامون موضوعات آخرالزمانی تدریس می شود.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در پایان خاطرنشان کرد: بنا بر آمارها در هالیود فیلم های سینمایی متعددی پیرامون موضوعات آخرالزمانی ساخته شده است که رویکرد این فیلم ها این است که منجی و نجات دهنده بشریت در آخر الزمان را فرهنگ و تمدن غربی معرفی کنند، لذا ما نیز باید آموزه های مهدویت را از طریق ساخت فیلم ها و نمایش چهره رئوف و مهربان امام عصر(عج) به جهانیان عرضه کنیم که در این راستا دوشادوشی حوزه و دانشگاه بسیار ضروری و مهم است.

 

مقابله با جریان های انحرافی

این گزارش می افزاید: حجت الاسلام «اسدالله مصطفوی» نیز در پاسخ به این سوال که حضور مبلغان مهدوی در دانشگاه ها و تعامل حوزه و دانشگاه در موضوع مهدویت چه برکاتی دارد، اظهار کرد: حضور مبلغ مهدوی در دانشگاه ها باید مانع انحراف از خط مستقیم انتظار شود تا انتظار واقعی مطرح شده در روایات را پیاده سازی کند.

 

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی که حتی در میان روحانیون هم رواج دارد، تطبیق های نارواست، تصریح کرد: طی چندسال اخیر در جامعه ما تطبیق های بسیاری پیرامون رویدادهای واقع شدع با علائم و نشانه های ظهور صورت گرفته است به طور مثال زمانی که سید محمد باقر حکیم ترور شد، عده ای گفتند وی همان نفس زکیه بود که در کوفه به شهادت رسید یا شخصا در مسجد امام حسن عسکری(ع) هنگام اعتکاف در سال 65 شنیدم که شخص عالِمی اعلام می کرد من سفیانی را دیده ام که در لشکر سوریه حضور دارد لذا ظهور به زودی رخ می دهد.

 

 

 

مصطفوی ادامه داد: این تطبیق های ناروا موجب می شود که با گذشت زمان و عدم تحقق ظهور، مردم دلسرد شوند که این آسیب های فراوانی دارد لذا مبلغان مهدوی باید در ورود به دانشگاه ها مانع این انحرافات شوند.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه آسیب دیگری که وحدت حوزه و دانشگاه می تواند از آن جلوگیری کند، تعیین زمان ظهور است، تصریح کرد: امروز در فضای مجازی به نقل از برخی از بزرگان مطرح می شود که ظهور نزدیک است که این اشتباه است. باید توجه داشت تنها خدا زمان ظهور را می داند چنان که در قرآن کریم می فرماید: «إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيدًا؛ زیرا آنها آن روز را دور می‌بینند؛ وَنَرَاهُ قَرِيبًا؛ و ما آن را نزدیک می‌بینیم!».

 

مصطفوی تاکید کرد: این یعنی اگرچه باید ظهور را نزدیک بدانیم اما بنابر تصریح روایات تعیین زمان ظهور کذب است و باید تکذیب شود؛ وحدت حوزه و دانشگاه و تعامل آنها در موضوعات مهدوی می تواند به فهم این دست مباحث و جلوگیری از جولان مدعیان دروغین کمک کند.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه معرفی آثار و کتب مهدوی به دانشجویان از دیگر برکات حضور روحانیون در دانشگاه هاست، افزود: در مباحث مهدوی منابع اصیل و کهن بسیاری وجود دارد اما محل مراجعه دانشجویان کتابچه ها و جزوات است لذا حضور یک روحانی در دانشگاه می تواند دانشجویان را به سمت مطالعه کتاب هایی مانند «کمال الدین»، «الغیبه» و ... ارجاع دهد.

 

وی با بیان اینکه ملاقات گرایی یکی از بلاهای رایج این روزهای جامعه ماست، تاکید کرد: ملاقات با امام زمان (عج) توفیقی بسیار بزرگ برای منتظران است اما در تشریح وظایف منتظران تلاش برای آن تاکید و توصیه نشده لذا به فرموده بزرگانی همچون مرحوم آیت الله بهجت(ره) باید با ادعاها و جریان هایی همچون ملاقات گرایی به ویژه در فضای دانشگاهی مبارزه کرد.

 

مصطفوی در پایان خاطرنشان کرد: ملاقات ارزشمند است اما از ما عمل به وظیفه خواسته شده است، ابوجهل و ابولهب نیز پیامبر(ص) را مشاهده کردند اما در برابر ایشان می ایستادند، لشکر عمر بن سعد نیز امام حسین(ع) را می دید اما نهایتا با ایشان جنگید، لذا از ملاقات مهمتر عمل به وظیفه است و طلبه حاضر در فضای دانشگاه باید این رفتارها را نهادینه کند.

کد خبر 749383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha