محمد کلیدری، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل جنگ نرم با اشاره به اینکه مدت زمان جنگ نرم دائمی و نامحدود و تا انهدام و انزوای مدل یک جامعه ادامه دارد، به خبرنگار شبستان در مشهد، گفت: دشمن در میدان جنگ نرم با قواعد و شگردهای خود دنبال تحقق اهداف خود است که شناسایی دقیق دشمن و اهداف آن می تواند گامی موثر در ناکامی آن باشد.
وی افزود: هر ملت و کشوری دارای منابع قدرت نرم است که شناسایی و تقویت و سازماندهی آن ها می تواند براساس یک طرح جامع تبدیل به یک فرصت و هجوم به دشمنان طراح جنگ نرم شود که گسترش دامنه فعالیتهای فرهنگی و اسلامی مهمترین راه مقابله با جنگ نرم است.
کلیدری افزایش محصولات فرهنگی تأثیرگذار بر جامعه و جوانان، ایجاد راههای مشروع برای ارضای نیازهای مردم، استفاده از دیپلماسی عمومی، بهره مندی از راهبردهای ویژه در مورد اقوام و اقلیتها، عملیات روانی متقابل و آگاهی بخشی را از دیگر راهکارهای مقابله با دشمن در میدان جنگ نرم برشمرد.
وی افزود: در مقابله با جنگ نرم نباید منفعلانه عمل کرد چرا که عاملان تهدید نرم از انواع تبلیغات، فنون مجاب سازی روش های نفوذ اجتماعی و عملیات روانی به منزله روش های تغییر نگرش ها، باورها و ارزش های جامعه هدف استفاده می کنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه انجام تبلیغات هوشمندانه، سریع با قدرت منطق و اندیشه و احاطه ذهنی بر مخاطبان جنگ نرم می تواند از دیگر روشهای مقابله باشد، اذعان داشت: با بهرهگیری از ساز و کارهای مختلف از اعمال تهدیدات نرم پیشگیری کنیم و با بصیرت افزایی دامنه اثرات اجتماعی فرهنگی و سیاسی دشمن در میدان جنگ نرم کاهش دهیم.
وی افزود: آرایش و تدبیر نیروهای خودی، تولید فکر و اندیشه، تقسیم نقش ها و مسئولیت ها، برنامه ریزی برای استفاده از منابع و نیروها جهت بهره برداری از آنها در عرصه های مختلف اشاعه مدل زندگی ایرانی اسلامی و تبیین مدل زندگی ایرانی و اسلامی از مهمترین نقش های حوزه و دانشگاه در جبهه خودی است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: برای دستیابی به هدف، باید بیش از گذشته رسانهها را مورد توجه قرار دهیم و افکار عمومی داخلی و جهانی را نسبت به دروغپردازی رسانههای خارجی آگاه کنیم.
وی افزود: تحقق اهداف در این میدان با تقویت رسانههای خودی و تلاش برای بینالمللی کردن این رسانهها، میسر است و دیپلماسی رسانهای در سیاست خارجی هر کشور به دو صورت تحقق مییابد که یکی مدیریت رسانهها توسط سازمانهای دیپلماتیک رسمی کشور و دیگری به صورت خودجوش و در راستای سیاستهای کلان کشورهاست.
کلیدری گفت: فهم دقیق شیوه های هجمه نرم دشمن، تبیین آفند و پدافند نامتقارن و نظریه پردازی به ویژه در علوم انسانی کاربردی اساس مراحل حمله به دشمن در این میدان است.
وی افزود: مبانی فکری انقلاب اسلامی، پیشینه و عقبه تمدنی آزادی ملی، همکاری و همدلی امت و نظام، سرمایه غنی انسانی و اجتماعی، ریشه دار بودن مدل زندگی بومی و پیشرو بودن محتوایی مدل زندگی ایرانی اسلامی و تقویت این مسائل در سطح جامعه نقاط قوت جبهه خودی محسوب می شود.
پایان پیام/
نظر شما