گسترش تحریم مواد غذایی برای ایران

برخی از شرکت های بین المللی معتقدند که آمریکا هرگونه امکان برای صادرات مواد غذایی آن ها به ایران را غیر ممکن کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، چند شرکت تجاری بین المللی به رویترز اعلام کرده اند که به دلیل تحریم های آمریکا، از عقد قرارداد برای ارسال مواد غذایی به ایران بازمانده اند.

 

بنابراین گزارش، طبق اعلام این شرکت ها این تحریم ها باعث از کار افتادن سیستم های بانکی موردنیاز برای انجام پرداخت های مالی میان ایران و شرکت های خارجی شده است.

 

منابع تجاری غربی و ایرانی اعلام کرده اند که شرکت های آمریکایی "کارگیل" و "بانج" و همچنین شرکت سنگاپوری "اولام" به دلیل تحریم های آمریکا از امضای قرارداد جدید برای صادرات گندم، ذرت، شکر خام و دیگر اقلام به ایران بازمانده اند، چرا که بانک های غربی مبادلات پولی با ایران را انجام نمی دهند.

 

یادآور می شود، ایران طی دو دهه گذشته همواره بخشی از نیاز وارداتی خود به غلات و سایر مواد غذایی را از آمریکا خریداری کرده است که از آن جمله می توان به خرید حدود ۱۲۰ هزار تن گندم از تجار آمریکا اشاره کرد.

 

این در حالی است که ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا، جو، کنجاله و سایر قطعات بی‌استخوان منجمد گاو از جمله مواد غذایی است که ایران آن را وارد می کند.

 

بررسی آمار تجارت خارجی کشور در چهار ماه نخست سال‌جاری نشان می‌دهد که ارزش دلاری ذرت دامی وارد شده به کشورمان طی این مدت ۷۱۱ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۶.۹۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد، واردات این کالا در مجموع ۴.۶۸ درصد از سهم ارزشی واردات به کشور را به خود اختصاص داده است.

 

طی چهار ماه  نخست سال‌جاری ۶۶۳ هزار تن برنج به ارزش ۶۷۵ میلیون دلار به کشور وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزش به ترتیب ۲.۷۹  درصد و ۱۱.۵۹ درصد افزایش داشته است. این کالا در مجموع ۴.۴۴ درصد از سهم ارزشی کل واردات را دارد.

 

لوبیای سویا رتبه چهارم را در لیست اقلام عمده وارداتی به کشور دارند به طوری که طی چهار ماه نخست سال‌جاری ۹۹۹ هزار تن لوبیای سویا به ارزش ۴۹۲ میلیون دلار به کشورمان وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۴۱.۸۷ و ۴۵.۷۹ درصد افزایش داشته و در مجموع لوبیای سویا ۳.۲۴ درصد از سهم ارزشی کل واردات را به خود اختصاص داده است.

 

همچنین طی مدت مذکور جو با میزان ۷۷۲ هزار تن به ارزش ۱۶۶ میلیون دلار در ردیف نهم اقلام وارداتی به کشور جای دارد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ بیانگر افزایش ۹۳.۶۱ درصدی از نظر وزنی و ۱۳۶.۹۸ درصدی از حیث ارزش است و ۱.۹ درصد از سهم ارزشی کل واردات را دارد.

 

براساس این گزارش سایر قطعات بی‌استخوان منجمد از نوع گاو از دیگر کالاهای اساسی است که بیشترین میزان واردات را طی چهار ماه نخست سال‌جاری داشته و رتبه یازدهم لیست اقلام عمده وارداتی را داراست، به طوری که به میزان ۳۴ هزار تن به ارزش ۱۴۸ میلیون دلار به کشور وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ افزایش ۲.۵۷ درصدی از نظر وزن و ۷.۶۹ درصد از حیث ارزش داشته است.

 

بر پایه این گزارش، کنجاله و سایر آخال‌های جامد حتی خُرد شده یا به هم فشرده در رتبه سیزدهم اقلام عمده کالاهای وارداتی طی چهار ماه نخست سال‌جاری را دارد و ۳۲۳ هزار تن به ارزش ۱۳۷ میلیون دلار وارد کشورمان شده که بیانگر کاهش ۳۹.۱۷ درصدی از نظر وزن و ۳۵.۶۹ درصدی از حیث ارزش است.

 

به گزارش شبستان، با اعمال این تحریم ها و با گرانی نرخ ارز دولت ایران واردات چند مواد غذایی را ممنوع کرد که لیست آن به شرح زیر است:

 

شیرخشک صنعتی (مورد استفاده در صنایع غذایی)، کره، عسل طبیعی، چای کیسه‌ای، روغن زیتون، ماهی ساردین، ماهی سالمون، نان سوخاری، رب گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، زیتون و آب معدنی./

 

 

کد خبر 749850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha