ضرورت توجه مادی و عاطفی به یتیمان و نیازمندان

باقری گفت: نیازمندان و ایتام در کنار جنبه تامین نیازهای مادی بیشتر از پیش به حمایت عاطفی و روانی نیاز دارند.

«منیره السادات باقری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا با اشاره به اهمیت کمک به هم نوع، اظهار کرد: با کمک به همنوع امنیت فرد و جامعه تأمین می‌شود و شاهد کم شدن فاصله طبقاتی بین اغنیاء و فقرا خواهیم بود.

 

کارشناس فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه سرا افزود: امام صادق از پدرانش(عليهم السلام) روايت نموده كه اميرمومنان علي (عليه السلام) فرمود: هيچ مرد و زن مومني نباشد كه دست مهر و نوازش خويش را بر سر يتيمي كشد جز آنكه خداوند به تعداد هر مويي كه از زير دست او بگذرد براي او حسنه‌اي بنويسد.

 

وی با بیان اینکه در سیره ائمه معصومین(علیهم السلام) نیز توجه به یتیم و یتیم نوازی سرلوحه زندگی اجتماعی دینی آن بزرگواران و به عنوان الگوی جامعه دینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: در این زمینه می‌توان به روزه داری سه روز متوالی حضرت علی(علیه السلام) و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به برکت شفای بیماری حسنین (علیهم السلام) و بخشیدن طعام افطار یک روز خود به یتیم اشاره کرد.

 

باقری تصریح کرد: همچنین کارگری با شکم گرسنه برای حفظ مال دو یتیم که توسط دو پیامبر عظیم الشأن خداوند متعال حضرت موسی و حضرت خضر (علیهم السلام) صورت گرفت و داستان آن در سوره کهف به زیبایی بیان شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: آنچه بعد از بیان این مطالب اهمیت می‌یابد این است که آیا توجه به یتیمان تنها برآورده ساختن نیازهای مادی و حوائج زندگی دنیایی آنهاست یا این توجه، رنگ بوی نوازش‌های پدرانه و تامین نیازهای روحی و روانی این کودکان را نیز در بر می گیرد.

 

کارشناس فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه‌سرا با بیان اینکه سه گروه به سوال مذکور پاسخ داده‌اند، اظهار کرد: گروه اول کسانی هستند که با توجه به آیات و روایات مختلف که در زمینه حفاظت از مال یتیم و نهی از خوردن آن به ناحق مطالبی آمده، اتکاء کرده‌اند و برآورده ساختن نیازهای مادی یتیمان را در درجه اول اهمیت قرار داده اند، گروه دوم کسانی هستند که با استناد به سیره عملی ائمه (علیهم السلام) در تفقد و مهربانی عملی به یتیمان بخش مالی و کمک‌های مادی را نادیده گرفته و تنها نوازش و برآوردن نیازهای عاطفی و روحی یتمیان را دارای اهمیت معرفی می‌کنند و گروه سوم در عمل هر دو رویه را برای احترام به یتیمان و یتیم نوازی ضروری می‌دانند.

 

باقری افزود: به نظر جمع بین دو گروه آیات و روایات نتیجه گروه سوم منطقی تر می آید، چرا که فرزند انسان در هر دو بعد نیازمند است و این نیازمندی ارتباطی با یتیم بودن یا نبودن ندارد اما چه بسا کودکانی که پدر این کانون حمایتی، تکیه گاه و پیکره اصلی خانواده را از دست دادهاند و در کنار جنبه تامین نیازهای مادی بیشتر از پیش به حمایت عاطفی و روانی نیاز دارند.

 

وی با اشاره به توجه نهادها و ارگان‌ها به دو نیاز یتیمان، گفت: حضور نهادها و ارگان‌های دولتی و غیر دولتی که بخشی از وظایف آنها در ارتباط با یتیمان تعریف شده از جمله کمیته امداد، بهزیستی و ... و همچنین رشد چشم گیر مراکز خیریه مردم نهاد گامی موثر در حمایت ایتام است اما سوال اصلی که این میان باید به آن توجه کرد این است که این مراکز فعالیت‌های خود را بر روی کدام یک از ابعاد مطرح شده متمرکز کرده‌اند.

 

کارشناس فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه‌سرا تصریح کرد: هدیه درآمدهای حاصله از اجرای طرح‌های مختلف از سوی نهادها و مراکز خیریه مختلف بخصوص در ماه مبارک رمضان به یتیمان و خانواده‌های بی سرپرست که این روزها در سطح جامعه بسیار به چشم می‌خورد، بخشی از نیاز این کودکان را تامین می‌کند.

 

باقری خاطرنشان کرد: توجه به نیازهای عاطفی یتیمان، همراهی و زندگی با آنها همانند دیگر اقشار جامعه بعدی از قضیه است که تا حدودی نادیده گرفته شده و توجه کمتری به آن می شود.

 

وی اظهار کرد: خیرینی که هر ماه مقداری پول برای یتیمان تحت سرپرستی خود به حساب نهادها و ارگان‌ها و مراکز خیریه واریز می‌کنند اما حتی یک بار هم یتیم تحت سرپرستی خود را ندیده اند و با او با تفقد و مهربانی رفتار نکرده اند کم نیستند.

 

کارشناس فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صومعه سرا افزود: این روند کلیشه‌ای بیشتر این فکر را در ذهن تداعی می کند که هر یک از ما می خواهیم با دادن مقداری پول به خود بقبولانیم که وظیفه خود را در قبال یتیمان به انجام رسانده‌ایم و از خداوند هم  انتظار داریم به وعده های خود در مقابل این یتیم نوازی عمل کند.

 

باقری گفت: اما آن چه در این جا ضروری به نظر می‌رسد این است که باید با نگاهی عمیق تر و نافذتر در دین و سیره کلیشه‌ها شکسته شده و به این یقین برسیم پاداش کاری که نیم آن را انجام داده‌ایم نیمه خواهد بود.

 

وی تصریح کرد: حضور در کنار یتیمان، مهربانی، همراهی، همدلی، شادکردن و زندگی کردن همراه یتیم در لحظه لحظه زندگی در کنار تامین مخارج زندگی اوست که مورد تاکید خداوند متعال می باشد.

کد خبر 750134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha