توافق های پشت پرده با روسیه و ترکیه علت خروج آمریکا از سوریه است

شمشادی یکی از دلایل خروج آمریکا از سوریه را توافق های صورت گرفته با روسیه و ترکیه در پشت پرده دانست.

 

«حسن شمشادی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان با اشاره به تصمیم ترامپ به منظور خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه گفت: علت تصمیم اخیر «دونالد ترامپ» را از چند منظر می توان بررسی کرد که یکی از آن ها تصمیم گیری آنی و بدون مشورت رئیس جمهوری آمریکا است.

 

خبرنگار صدا و سیما در سوریه با یادآوری این نکته که ترامپ از روزی که سر کار آمده به گیرنده تصمیمات خلق الساعه معروف است، افزود: او در موارد مختلف به نظر دولتمردان و مشاوران خود  توجهی نداشته است و در این فقره نیز به صورت خودرای تصمیم گیری کرده و نیروهای خود را از سوریه خارج می کند.

 

وی با اضافه کردن این مطلب که علاوه بر خودرای بودن ترامپ در تصمیم گیری عوامل دیگری هم  بر این اتفاق تاثیر گذار است، خاطرنشان کرد: ایستادگی جبهه مقاومت در برابر آمریکایی ها در سوریه و پا پس نکشیدن آن ها در برابر تهدید ها یکی دیگر از عواملی است که رئیس جمهوری آمریکا را به خارج کردن نیروهایش از سوریه مجبور کرده است.

 

کارشناس مسائل سوریه یادآور شد: در منطقه تنف در مرز عراق و سوریه آمریکایی ها پایگاهشان را ایجاد کردند و جبهه مقاومت را تهدید کردند که اگر در آن منطقه حضور یابند با آن ها مقابله خواهند کرد اما نیروهای جبهه مقاومت در آن منطقه ماندند و حتی درگیری هایی نیز با ارتش های آمریکا داشتند.

 

شمشادی دلیل دیگر تصمیم آمریکا برای خارج کردن نیروهای خود از سوریه را فشار آوردن به کشورهای عربی دانست و اظهار داشت: به نظر می رسد ترامپ با این اقدام تلاش می کند تا به کشورهای عربی فشار بیشتری بیاورد و امتیازات بیشتری هم از آن ها دریافت کند.

 

وی علت دیگر خروج نیروهای آمریکایی از خاک  سوریه را پشت پرده توافقات آمریکا با ترکیه و روسیه دانست و تصریح کرد: خارج کردن 3 هزار نیروی آمریکایی از چند منطقه در سوریه با وجود برنامه ریزی های طولانی مدت واشنگتن برای نیروهایش در خاک این کشور کمی دور از ذهن است و به نظر می رسد که معاملات ترکیه و آمریکا در پشت پرده و حتی توافق های صورت گرفته میان ایالات متحده و روسیه در این تصمیم بی تاثیر نباشد.

 

کارشناس مسائل سوریه با یادآوری این نکته که آمریکایی ها در مدت حضور خود اقدام به آموزش نیروهایی در سوریه کردند و این نشان از طرح طولانی مدت واشنگتن برای حضور در خاک سوریه داشت، عنوان کرد: با وجود هزینه های فراوانی که برای تربیت این نیروها در سوریه صورت گرفت ترک کردن خاک این کشور با یک تصمیم ضرب الاجلی کمی غیر عاقلانه به نظر می رسد.

 

شمشادی ادامه داد: در روزهای اخیر هم خبرهایی مبنی براین منتشر شد که دست کم 150 کامیون سلاح و مهمات و تجهیزات پیشرفته از سوی آمریکایی ها به نیروهای آموزش داده و تحت امرشان در سوریه واگذار شده است و به آن ها گفته شده که از نظر سلاح از سوی آمریکا تامین خواهند شد و با این وجود به نظر نمی رسد که تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای نظامی اش از خاک سوریه به صورت بلند مدت و با اندیشه کافی بوده باشد.

 

وی در پایان تصریح کرد: در هر صورت روزهای آینده مشخص می شود که این تصمیم رئیس جمهوری آمریکا بر چه اساس بوده است و گمانه زنی های زیادی نیز برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان صورت می گیرد که باید منتظر ماند و دید که این مساله هم اتفاق می افتد یا نه؟/

کد خبر 750235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha