تیم‌های توانا در 5 استان کشور فعال شدند

مدیر کل امور بانوان هلال احمر از امداد رسانی تیم‌های توانا در 5 استان کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، فرحناز رافع، مدیر کل دفتر امور زنان هلال احمر امروز در نخستین سمینار ملی" نقش زنان در مدیریت بحران" با اشاره به تشکیل تیم‌های توانا گفت: این تیم‌ها در حال حاضر به صورت آزمایشی در پنج استان کشور کرمان، یزد ، ایلام ، چهارمحال و بختیاری و گیلان  فعال هستند که بعد از پایان پایلوت در  سایر استان‌ها نیز اجرا می‌شود.

 

وی تشکیل تیم ویژه آماده نسوان امدادگر (تیم توانا) را از جمله ضرورت‌های امور بانوان هلال احمر خواند و تصریح کرد: دوره های آموزشی ویژه ای در راستای توانمند سازی امدادگران این تیم برای بانوان عضو هلال احمر، اعضای فعال سازمان جوانان و داوطلبان، بانوان کارگر و کارمند وزارتخانه‌ها و کانون‌های مستقر در محلات شهر و روستا در نظر گرفته شده است.

 

رافع با بیان اینکه حدود نیمی از زنان برای ضرورت تقویت مدیریت بحران و خدمت به پیشرفت کشور آمادگی بالایی از خود نشان داده‌اند، خاطرنشان کرد: حدود یک سوم آنان در فعالیت‌های داوطلبانه غیررسمی مشارکت دارند و همچنین حدود 20 درصد کل زنان ایرانی دارای مشارکت مدنی هستند و با نهادهای مدنی غیر دولتی همکاری می‌کنند.

 

مدیر کل دفتر امور زنان هلال احمر با اشاره به اینکه حدود 50 درصد از داوطلبان و جوانان هلال احمر را زنان تشکیل می‌دهند، افزود: در قانون برنامه چهارم توسعه بیش از ده ماده در ارتباط با توانمند‌سازی و مشارکت زنان تدوین شده است که مهم‌ترین آنها ماده 98 است که تدوین و تصویب طرح جامع توانمندسازی و حمایت از حقوق زنان را با هدف تقویت نقش  انها در جامعه و گسترش  سطح مشارکت  بانوان تاکید دارد.

 

وی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که از نظر ویژگی‌‌های فردی، جمعیتی، موقعیت و سطح توسعه تفاوت‌های معنی‌داری در استان‌های مختلف کشور وجود دارد.

 

رافع یادآور شد: زنان و کودکان در فقر شرایط برتری نسبت به مردان دارند، بنابراین در بلایا نیز بسیار آسیب‌پذیر تر هستند ولی زنان به صورت طبیعی نقش امدادگر را ایفا می‌کنند و حتی بدون اینکه به طور رسمی به امدادگری مشغول باشند در نقش یک امدادگر زندگی می‌کنند.

 

وی اضافه کرد: فقط بلایای طبیعی و غیر طبیعی این نقش را پررنگ‌تر می‌کند، زنان به عنوان همسر و مادر با توجه به ویژگی‌های عاطفی با لذت عنوان یک امدادگر را همیشه یدک می‌کشند به همین دلیل همواره در کوران حوادث قرار دارند.

 

وی تصریح کرد:  می‌توان با بهره‌مندی از توانمندی‌های بالقوه و بالفعل ویژه زنان و تشکیل و سازمان‌دهی گروه‌های متخصص، از هم‌افزایی ساختاری، فکری و اجرایی در راستای بهبود شرایط بحرانی بهره گرفت.

 

یادآور می شود: نخستین سمینار ملی نقش زنان در مدیریت بحران یکشنبه (پنجم دی )در سالن آمفی تئاتر معاونت بهداشت درمان و توانبخشی برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 7504

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha