به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، «رضوان حکیم زاده» در نشست خبری با اشاره به برگزاری کارگاه کیفیت بخشی به آموزش پیش دبستانی با محوریت هویت کودکان ایران اسلامی به میزبانی آموزش و پرورش هرمزگان، عنوان کرد: دلیل انتخاب هرمزگان برای برگزاری این کارگاه، اراده قوی مسئولان آن برای بهبود کیفیت آموزشی به ویژه در حوزه پیش دبستانی است.
وی افزود: این کارگاه با هدف عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت بخشی به آموزش پیش دبستانی و با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از کارشناسان و مربیان پیش دبستانی های سراسر کشور از امروز به مدت دو روز در دانشگاه فرهنگیان بندرعباس برگزار می شود.
حکیم زاده در ادامه از توجه به کیفیت بخشی مباحث آموزشی به عنوان سیاست مهم آموزش و پرورش نام برد و اظهار کرد: در کنار اهتمام جدی به زیر ساخت هایی نظیر وجود مدارس ایمن و تامین معلم، باید به سبک و روش آموزش نیز به صورت ویژه توجه شود.
وی به حدف مشق شب و جایگزینی تکالیف مهارتی و راه اندازی اتاق بازی و یادگیری در سطح مدارس و وجود ابهامات وارده در این بخش اشاره کرد و گفت: در کل چیزی به اسم حذف تکلیف وجود ندارد بلکه تغییر رویکردی را شاهدیم و آن عبور از مشق شب به تکالیف مهارت محور است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورشافزود: با حمایت های دولت تدبیر و امید، نرخ پوشش پیش دبستانی در کشور از 38 درصد پنج سال گذشته، به بالای 71 درصد رسیده که این رقم در برخی از استان ها که در مناطق کمتر برخوردار و دو زبانه بین 80 تا 90 درصد است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تحت عنوان تعمیق و توسعه عدالت آموزشی به تامین دوره پیش دبستانی در مناطق کمتر برخوردار و دو زبانه اشاره شده، از نظر ما افزایش پوشش پیش دبستانی در این مناطق، کلید رسیدن به عدالت آموزشی به معنای واقی است.
حکیم زاده عدالت آموزشی را صرف دسترسی به آموزش نداست و تصریح کرد: از نظر ما عدالت آموزشی به معنای برابری فرصت یادگیری است که به کیفیت آموزش و فراهم شدن شرایط برابر با دانش آموزان مناطق برخوردار امکان یادگیری داشته باشند و این مهم با فراهم نمودن زمینه برای ارائه آموزش پیش دبستانی با کیفیت محقق می شود.
وی نرخ پوشش پیش دبستانی در استان هرمزگان را بیش از 87 درصد و میانگین کشوری آن را 71 درصد اعلام کرد و افزود: در سال تحصیلی جاری بیش از یک میلیون نوآموز در سطح کشور تحت پوشش پیش دبستانی های مجوز دار وزارت آموزش و پرورش ثبت نام شدند.
حکیم زاده در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت بازماندگان از تحصیل پرداخت و گفت: 142 هزار دانش آموز در سال گذشته به دلایل مختلف موانع فرهنگی، باورها، سنت ها، ازدواج زودهنگام و ... از تحصیل محروم ماندند که با رایزنی با والدین آنها، دو هزار نفر از آنان شامل هزار و 100 دانش آموز مقطع ابتدایی و 900 دانش آموز مقاطع متوسطه اول و دوم جذب شدند.
وی افزود: طرح جذب بازماندگان از تحصیل امسال در چهار استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و آذربایجان غربی اجرا شد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش خبرنگار شبستان در رابطه با تمهدیدات وزارت آموزش و پرورش در راستای ایمنی پیش دبستانی ها، عنوان کرد: چهار چوبی برای مراکز پیش دبستانی هم از نظر آموزش مربیان و هم ایمنی فضا پیش بینی شده است اما به علت تعدد مراکز تصمیم گیرنده تعمیم آن به همه این مراکز تا کنون میسر نشده است.
وی افزود: برنامه متمرکز ویژه مدیران و مربیان پیش دبستانی شامل بحث ایمنی در فضا و مکان و برنامه های آموزشی از طریق تلویزیون اینترنتی سینا نیز بزودی در اختیار جامعه هدف قرار خواهد گرفت.
حکیم زاده با اشاره به حادثه آتش سوزی پیش دبستانی سیستان و بلوچستان و دستور وزیر برای ارتقای ایمنی این مراکز، اظهار کرد: از این پس پیش دبستانی ها در هر منطقه از جهت ایمنی مورد بررسی قرار می گیرند.
وی گفت: با توجه به پیش قدم بودن هرمزگان در کیفیت بخشی آموزشی و ظرفیت بسیار خوب خیرین در این استان، انتظار می رود که از این ظرفیت برای ارتقای ایمنی پیش دبستانی ها و مدارس استفاده شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش همچنین از اجرای طرح بازی در مدارس ابتدایی از اول بهمن ماه سال جاری خبرداد و اظهار کرد: این طرح به صورت پایلود در 10 استان کشور اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه در مرحله نخست اجرای این طرح در هر استان 100 مدرسه مجری طرح بازی در مدارس است، افزود: در این مدارس مفاهیم آموزشی و مهارتی در قالب بازی به دانش آموزان آموزش داده می شود.
حکیم زاده اضافه کرد: در این طرح استفاده از اسباببازی تولید داخل صرفا وسیلهای سرگرم کننده برای دانش آموزان محسوب نمیشود و برنامههای هدفمندی همچون رشد و قدرت ذهنی خلاقیت و افزایش مهارت در دانشآموزان را هم دنبال مورد توجه قرار میدهد.
وی افزود: بهره گیری از بازی های بومی محلی که مشوق کار گروهی باشند در اولویت قرار دارند.
حکیم زاده در ادامه به کمبود نیروی انسانی در بخش آموزش ابتدایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برای مقطع ابتدایی با کمبود ۳۳ هزار معلم مواجه هستیم و بیش از ۶۰ درصد از کلاس های دوره ابتدایی در سطح کشور با تراکم بالای ۲۶ نفر اداره می شوند.
وی افزود: برای رفع این مشکل، هم رایزنی هایی با دانشگاه فرهنگیان برای پذیرش بیشتر و هم با سازمان امور استخدامی برای اعطای مجوز استخدام صورت گرفته است.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در عین حال تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر هیچ کلاس درسی در سراسر کشور که بدون معلم باشد، وجود ندارد.
وی در پایان در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در رابطه با نگرانی برخی از موسسات درباره حذف مشق شب نیز گفت: حذف مشق شب، استفاده از کتاب های کمک آموزشی و برگزاری آزمون ها که نوعی سودجویی از دانش آموزان و خانواده های آنان بود، باعث نگرانی این موسسات و دامن زدن به شایعات و جوسازی هایی علیه آموزش و پرورش شد.
نظر شما