به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، پنجمین شورای معادن استان با حضور استاندار خراسان جنوبی، مدیرعامل و چند تن از معاونان شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و جمعی از استاتید دانشگاهی عصر امروز (4 دی) در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
«داوود شهرکی» رپیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر 578 معدن با 16 میلیون و 900 میلیون تن ذخیره اسمی استخراج در استان داریم، گفت: حجم سرمایه گذاری در این معادن 16 هزار میلیارد ریال است که توانسته برای بیش از 11 هزار نفر اشتغال ایجاد کند.
وی اظهار داشت: ذخائر کشف شده معدنی استان سه میلیون و 700 تن است؛ این در حالی است که این میزان در سال 92 حدود دو میلیارد تن بوده است که بیش از دو برابر شده است.
رپیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رتبه پنجم صدور پروانه اکتشاف، رتبه هفتم ذخائر قطعی و رتبه چهارم اشتغال معدنی را در کشور دارد، افزود: امسال 3600 درخواست ثبت معدن داشته ایم که 304 مورد محدوده بلامعارض شده و 11 هزار و 404 کیلومتر وسعت دارد و در حال انجام مراحل قانونی است.
شهرکی با اشاره به اینکه در استان 39 پروانه اکتشاف با 208 کیلومتر داشته ایم که از این تعداد پیش بینی سرمایه گذاری 8 میلیارد تومان را داریم، اظهارداشت: تاکنون 20 پروانه کشف با ذخیره یک میلیون و 200 هزار تن ذخیره معدنی صادر شده است.
وی با بیان اینکه پروانه بهره برداری از 32 معدن با 251 کیلومتر مربع و حجم سرمایه گذاری 57 میلیارد تومان با ذخیره 60 میلیارد تن صادر شده است، افزود: همچنین 59 معدن آماده صدور پروانه داریم.
اقدامات شش ساله شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در خراسان جنوبی!
«حسام مقدم علی» مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران هم در این جلسه با بیان اینکه این شرکت تا قبل از سال 92 در خراسان جنوبی هیچ گونه فعالیتی نداشته است، گفت: در سال 92 که کار را شروع کردیم، در فاز اول 25 درصد ظرفیت معدنی استان را پیدا کردیم و هزار کیلومتر مربع از محدوده استان به عنوان محدوده هدف مورد توجه قرار گرفت.
وی یکی از اهداف شرکت را به نتیجه رساندن وضعیت معدن طلا در این استان عنوان کرد و ادامه داد: معدن طلای هیرد نهبندان با ذخیره پنج میلیون تن و استحصال پنج تن طلای خالص را به نتیجه رساندیم که پروانه صدور آن صادر شده است.
مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با بیان اینکه در حوزه زغال سنگ نیز 67 هزار متر حفاری از سال 92 تاکنون انجام شده است، گفت: یک ظرفیت قابل توجه زغال سنگ کک شو در طبس نهفته است که 617 میلیون تن ذخیره قطعی دارد.
مقدم علی با بیان اینکه در فاز پروانه اکتشافی در استان تاکنون بالغ بر 60 میلیارد تومان از سال 92 تاکنون در استان هزینه شده است، افزود: در سال 96 این شرکت در کشور 10 پروانه اکتشاف داشته که 6 مورد مربوط به خراسان جنوبی است.
وی افزود: پروژه زغال سنگ طبس نیز در حال حاضر 4 هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری دارد که با بهره برداری از این پروژه اشتغال این معدن به 3500 نفر خواهد رسید.
اشتغال 2500 نفر با بهره برداری از یک پروژه معدنی!
همچنین خسرو فعالیان، مدیر مجتمع ذغال سنگ طبس هم با بیان اینکه ایران رتبه 26 جهان را در بحث ذخیره زغال سنگ دارد که 86 مورد حرارتی و مابقی کک شو است، افزود: روز گذشته اولین معدن زغال سنگ حرارتی در منطقه با 150 هزار تن زغال سنگ کنسانتره حرارتی در مسیر سرمایه گذاری قرار گرفت و و قرار است تا چهار سال آینده با سرمایه گذاری به مرحله تولید برسد.
وی افزود: قرارداد تجهیز و آماده سازی بلوک سه پروده چهار طبس جهت استخراج سالیانه 750 هزار تن زغال سنگ خام در سال 2007 فی مابین سازمان ایمیدرو و کنسرسیوم CMC – کانی کاوان شرق به مبلغ حدود 650 میلیون یوان منعقد و امضاء شد و پس از آن کلیه مجوزهای لازم اخذ شده است.
مدیر مجتمع ذغال سنگ طبس افزود: در ماه های آینده با بهره برداری از این پروژه شاهد اشتغال مستقیم 500 نفر و 2000 نفر غیر مستقیم خواهیم بود.
«علیرضا جلالیان»، مدیر مجتمع طرح های اکتشافی استان خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه این شرکت به صورت جدی وارد موضوع معدن طلای هیرد نهبندان شده است، افزود: تاکنون 10 هزار متر اکتشاف داشته ایم که منجر به پنج میلیون تن ذخیره قطعی کان سنگ طلا شده و پروانه بهره برداری این معدن صادر شده است.
وی با بیان اینکه بهره برداری از معدن هیرد 30 نفر اشتغال مستقیم را برای مردم بومی منطقه به همراه داشته است، افزود: تاکنون 20 میلیارد تومان در این منطقه هزینه شده است.
مدیر مجتمع طرح های اکتشافی استان خراسان جنوبی اظهارداشت: این معدن باعث شد تا تعدادی از افراد بومی منطقه که از روستا به شهر مهاجرت کرده بودند، دوباره به این منطقه بازگردند.
جلالیان با بیان اینکه معدن آهن حنار سربیشه هم با میزان ذخیره یک میلیون تن سنگ آهن حدود سه ماه است که پروانه بهره برداری آن صادر شده و 50 نفر اشتغال به همراه دارد، گفت: تاکنون 9 هزار متر مکعب بهره برداری داشته ایم و از هفته آینده نیز اولین انفجار برای بهره برداری بیشتر صورت خواهد گرفت.
وی معدن متروکه سرب و روی ازبکوه بشرویه یکی دیگر از معاون ایجاد شده توسط این شرکت عنوان کرد و گفت: این معدن نیز 25 نفر اشتغال دارد.
لزوم راه اندازی کارخانه فراوری سنگهای معدنی!
«سید رضا عظیمی»، مجری طرح معادن کوچک کشور با بیان اینکه طرح فعال سازی معادن کوچک مقیاس از سال قبل مطرح شده است، افزود: در این طرح 5 استان برای شروع اولیه انتخاب شد که خراسان جنوبی اولین استان بود و در حال حاضر به دنبال شناسایی معاون کوچک استان برای معرفی به سرمایه گذار هستیم.
وی گفت: راه اندازی کارخانه فراوری سنگ های معدنی خراسان جنوبی می تواند اشتغال بسیار زیادی را برای این استان به همراه داشته باشد.
عظمی این را هم گفت که قرار است اوایل سال آینده خبرهای خوشی را در مورد معادن کوچک این استان اعلام کند.
«بهروز برنا» مشاور مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی کشور نیز با اشاره به اینکه خراسان جنوبی یک استان پر افتخار در زمینه مواد معدنی است، گفت: خیلی از مواد معدنی کشور در این استان است و برخی مواد معدنی خراسان جنوبی در کشور منحصر به فرد هستند.
وی با بیان اینکه کمربند مس و طلای شرق ایران در خراسان جنوبی است، افزود: در حال حاضر در این استان 30 تن طلا در این استان محرز شده و خراسان جنوبی بعد از آذربایجان غربی دومین استان طلاخیز کشور است و پتانسیل 100 تن طلا را دارد.
کارخانه طلای هیرد تا پایان سال کنگزنی میشود
«وجیه اله جعفری» مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران هم در این جلسه با اشاره به اینکه به دلیل ریسک پذیر بوده بخش معدن، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ابتدا مناطق معدنی را شناسایی و سپس از طریق فراخوان برای جذب سرمایه گذار اقدام می کند، گفت: خراسان جنوبی منطقه خوبی برای سرمایه گذاری بخش معدن است.
وی با بیان اینکه این شرکت از هیچ اقدام و اعتباری برای بحث شناسایی و فعال سازی معادن در خراسان جنوبی دریغ نخواهد کرد، افزود: برای این موضوع هر میزان که اعتبار لازم باشد اختصاص خواهیم داد.
مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با تاکید بر اینکه در زمینه طرح های پژوهشی با دانشگاه بیرجند آماده امضای تفاهم نامه هستیم، گفت: آمادگی داریم برای انجام کارهای پژوهشی از ظرفیت اساتید توانمند استان استفاده کنیم.
جعفری با بیان اینکه برای راه اندازی کارخانه فراوری معدن هیرد، هفته آینده آگهی جذب سرمایه گذار را به روزنامه های رسمی خواهیم داد، افزود: در صورت جذب سرمایه گذار امید است تا قبل از پایان سال بتوانیم کلنگ احداث را به زمین بزنیم.
«مشیرالحق عابدی»، معاون امور اقتصادی استاندار هم در این جلسه با تاکید بر استفاده از نیروهای توانمند دانشگاهی بومی در شناسایی معادن استان، گفت: تکمیل اکتشافات محدوده های طلادار در استان مورد انتظار است.
وی تاکید کرد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در صورت پیدا نشده سرمایه گذار برای کارخانه طلای هیرد تا پایان سال، خودش کلنگ احداث این کارخانه را به زمین بزند.
عابدی تاکید کرد: انتظار داریم که دستگاههای اجرایی در بیان استعلامات خود برای صدور پروانه معدن با توجه به وضعیت اشتغال استان، با رعایت قانون، خیلی سخت گیری نکنند.
نظر شما