غنی‌سازی آرد با اسید فولیک به فراموشی سپرده شد

رییس اداره تغذیه وزارت بهداشت و درمان با اشاره به نقش مهم غنی‌سازی آرد با اسید فولیک در سلامت جامعه گفت: این طرح به دلیل آزادسازی یارانه‌ها و افزایش هزینه‌ها مورد توجه قرار نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، زهرا عبداللهی، رئیس اداره تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت زنان با بیان اینکه زنان مدیر تغذیه در خانواده محسوب می‌شوند، گفت: چگونگی رفتار و عملکرد زنان در خانواده در تضمین تغذیه خانواده نقش مهمی دارد. همچنین بانوان می‌توانند در ایجاد ذائقه در کودکان و ایجاد رفتارهای مطلوب در کاهش مصرف نمک در خانواده مؤثر باشند.

 

عبداللهی با بیان اینکه مصرف نمک در روز در کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته دو تا سه گرم است، افزود: مصرف روزانه نمک در کشور ما 10 تا 15 گرم است. این موضوع ارتباط مستقیم با بیماری‌های قلبی و عروقی دارد و یکی از عوامل مهم بیماری‌های قلبی و عروقی میزان مصرف نمک است.

 

رئیس اداره تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برخی از انواع سرطان‌ها و حتی میزان پوکی استخوان و سرطان معده نیز با مصرف نمک ارتباط مستقیم دارد، مصرف نمک موجب دریافت ناکافی کلسیم و دفع آن از بدن می‌شود و در گذشت زمان موجب پوکی استخوان است.

 

وی گفت: اصلاح الگوی مصرف غذایی یکی از اولویت‌های مهم تغذیه است که می‌تواند در کاهش بسیاری از بیماری‌ها مؤثر باشد. میزان مصرف نمک در 20 درصد خانم‌های 45 تا 54 ساله و 38 درصد بانوان 35 تا 64 ساله موجب فشار خون بالا است.

 

عبداللهی با بیان اینکه همکاری صنایع غذایی و کارخانجات تولید مواد غذایی در کاهش میزان مصرف نمک می‌تواند اثر مستقیم بر سلامت افراد جامعه داشته باشد، اظهار کرد: مصرف ناکافی منابع کلسیمی و مواد لبنی از یک سو و مصرف بالای نمک از سوی دیگر می‌تواند مهم‌ترین عوامل تهدید سلامت افراد جامعه محسوب شود، اما با کاهش هزینه و قیمت شیر و لبنیات می‌توانیم میزان دسترسی مردم جامعه به مواد لبنی را افزایش دهیم.

 

رئیس اداره تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به طرح غنی‌سازی آرد با اسید فولیک ادامه داد: این طرح تا حد زیادی موجب بهبود کاهش نقایص مادرزادی لوله عصبی نوزادان شد و تا 31 درصد این بیماری را کاهش داد. این برنامه از سال 86 اجرایی شد؛ اما با بحث آزادسازی یارانه‌ها این برنامه یعنی غنی‌سازی آرد با اسید فولیک رها شده و به دلیل بالا بودن هزینه این طرح به آن توجه‌ای نمی‌شود.

 

وی گفت: پیشنهاد می‌کنیم در هزینه‌های بعدی میزان هزینه آرد غنی‌شده دیده شود و از طرف دیگر عدم مصرف جوش شیرین برای خمیر نان به عنوان یک قانون اجرا شود.

 

عبداللهی تصریح کرد: 90 درصد مردم با کمبود کلسیم در غذای روزانه مواجه هستند و با ترویج فرهنگ شیر و لبنیات و قیمت مناسب و منطقی برای این محصولات می‌توانیم تا حد زیادی از ادامه این بیماری جلوگیری کنیم.

 

گفتنی است؛ این مراسم امروز 23 مهر در ساختمان شماره 2 وزارت بهداشت برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 75110

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha