به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، لایحه بودجه ۹۸ در حالی روز گذشته سه شنبه ۴ دی با اعمال اصلاحات مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی به مجلس تقدیم شد که دولت در بخشی از آن دستورالعمل پرداخت یارانه های نقدی و غیر نقدی را پیش بینی کرده است.
بنابراین گزارش، طبق لایحه بودجه سال آینده اعتبار پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوار در لایحه بودجه سال ۹۸ ثابت ماند، بر این اساس طبق جزئیات تبصره ۱۴ لایحه بودجه، ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی و غیرنقدی خانوار در نظر گرفته شد.
همچنین ۷ هزار میلیارد تومان برای کاهش فقر مطلق و افزایش پرداخت به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده است.
در بخش دیگری از مصارف هدفمندی، ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان برای سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی، پوشش دارو و درمان بیماران خاص پیشبینی شد.
این در حالی است که دولت به منظور پرداخت یارانه تغییراتی در لایحه ۹۸ ایجاد کرده و به حذف دهک های پردرآمد از لیست یارانه بگیران پرداخته است.
طبق تصمیم دولت تصمیم جدیدی که در لایحه بودجه ۹۸ پیشبینی شده تغییر شیوه پرداخت یارانه نقدی به شکل استانی است. بر اساس توضیحات رئیس سازمان برنامه و بودجه، توزیع یارانهها از سال آینده استانی میشود.
یعنی هر استان به میزان تعداد افراد یارانهبگیر مبالغ را دریافت میکنند و با توجه به شناخت دقیقتری که دارند، به کسانی یارانه را میدهند که استحقاق دریافت داشته باشند و بقیه مبالغ را نیز سهم پروژه عمرانی همان استان بکنند.
در مهر ماه سال گذشته، رئیس سازمان برنامه و بودجه از یک طرح جدید در حوزه هدفمند کردن یارانهها خبر داده بود که طی آن، شناسایی مستحقان یارانه به مسوولان و مدیران محلی سپرده میشود. طوری که استاندار، بخشدار، فرماندار و دهیار مجریان طرح جدید خواهند بود تا با کوچک شدن جامعه هدف، شناسایی به شیوه مناسبتر انجام شود.
این در حالی است که در قانون بودجه ۹۷، با 31.4 هزار میلیارد تومانی که به پرداخت نقدی و غیر نقدی اختصاص داده شده 58 میلیون نفر یارانه نقدی دریافت می کنند.
همچنین تا سقف 11 هزار میلیارد تومان به جدول منابع بند الف این تبصره قابل افزایش است: افزایش سهم سلامت موضوع ردیف 3 مصارف هدفمندی به 4400 میلیارد تومان-اختصاص مبلغ 5000 میلیارد تومان در ردیف جدید به موضوع تولید و اشتغال-اجرای قانون حمایت از معلولان توسط سازمان بهزیستی کشور 200 میلیارد تومان-کمک به حق بیمه قالیبافان 50 میلیارد تومان-باقیمانده مبلغ مذکور جهت پر داخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها موضوع ردیف یک مصارف هدفمندی یارانهها(1.4 هزار میلیارد تومان)
به این ترتیب کل منابع ناشی از هدفمندی یارنه ها از 44 هزار میلیارد تومان با رشد 11 هزار میلیارد تومانی به 55 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
همچنین به دولت اجازه داده شده تا سقف 10 درصد مجوز قانون برنامه ششم نسبت به جابجایی منابع و مصارف این جدول جهت پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها اقدام کند.
علاوه براین، براساس تبصره 14 ماده واحده قانون بودجه سال 96 کل کشور مبلغ 375 هزار میلیارد ریال به پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها شامل ماده 94 قانون برنامه ششم توسعه موضوع افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط 20 درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار اختصاص یافت که از این مبلغ 40 هزار میلیارد ریال سهم کمیته امداد و سازمان بهزیستی بود.
همچنین مبلغ 48 هزار میلیارد ریال نیز طبق ماده 46 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت موضوع کاهش سهم هزینههای مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به تامین هزینههای تحملناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص و صعب العلاج قرار گرفت که از این میزان 10 هزار میلیارد ریال به تولید واکسن فلج اطفال تزریقی و تولید فرآوردههای بیولوژیک انسانی در اختیار مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی و 10 هزار میلیارد ریال برای توسعه مراکز فوریتهای اجتماعی در 140 شهر زیر 50 هزار نفر جمعیت در اختیار سازمان بهزیستی قرار گرفته بود.
به علاوه با تصویب نمایندگان 40 هزار میلیارد ریال از محل خالص وجوه ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به حمل و نقل عمومی، صادرات غیرنفتی، طرحهای بهینهسازی و ارتقاء بهرهوری مصر انرژی، تقویت منابع صندوق کارآفرینی عمومی اختصاص مییابد که 30 هزار میلیارد ریال از همین مبلغ جهت قیر رایگان به جادههای روستایی اختصاص یافته بود.
نمایندگان مجلس همچنین 10 هزار میلیارد ریال نیز از محل وجوه ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها به تولید، اشتغال و مسکن اختصاص داده بودند./
نظر شما