همایش پانزدهمین سالگرد زلزله دلخراش بم/آثار ناشی از تخریب شهر و آلام روحی مردم همچنان باقی است

برای ساخت و بازسازی شهر و از بین بردن آثار زلزله خیلی تلاش می‌کنیم، اما برای بازتوانی مردم هیچ فکری نکردیم؛ نسل‌ها به طول می‌انجامد تا از آلام حادثه زلزله بم کاسته شود،

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، در پانزدهمین سالروز زلزله دردناک بم، همایشی با رویکرد ارتقای تاب‌آوری کرمان و با حضور معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، امروز(۵ دی) برگزار شد.

 

اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه نسل‌ها به طول می‌انجامد تا از آلام حادثه زلزله بم کاسته شود، اما باید برای همه ما درس عبرت باشد؛ افزود: حضور مقام معظم رهبری در بم تسکینی بر آلام مردم این شهر بود و سیاست‌های ابلاغی که داشتند منجر به تشکیل سازمان مدیریت بحران شد.


وی ادامه داد: با وجودی که کشور ما پرحادثه است اما 45 ماه است لایحه قانون دائمی شدن مدیریت بحران کشور در مجلس و هفت سال است لایحه بیمه حوادث در مجلس و یک سال در شورای نگهبان در رفت و آمد است.

 

نجار بر آموزش مقابله با زلزله را مورد تأکید کرد و و با اشاره به اینکه تعداد جانبختگان زلزله بم مشخص نیست و آمارهای متعددی در این زمینه وجود دارد، پزشکی قانونی و ثبت‌احوال دقیق این مسئله را مشخص کنند؛ افزود: سالانه دولت 200 هزار واحد مسکونی روستایی را با مشارکت مردم بازسازی می‌کند و تاکنون 2 میلیون واحد روستایی نوسازی شده است و 10 میلیارد تومان برای عمران شهری منطقه بم و بروات برای شهرداری‌ها اختصاص می‌دهیم.
 

حجت‌‌الاسلام قاسم دانشی، امام جمعه بم با بیان اینکه 15 سال از زلزله دلخراش بم می‌گذرد و این شهرستان نماد افتخاری برای کشور است که با همت ملت و دولتمردان دوباره ساخته شد؛ به مدارس کانکسی و غیرمستحکم شهر بم هم اشاره و ابراز تأسف کرد: عمران شهری بم همچنان باقی مانده و خارج از توان مالی شهرداری بم است، عزم ملی می‌طلبد والا همچنان خواهد ماند.

 

 

حبیب‌الله نیکزادی نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای ساخت و بازسازی شهر و از بین بردن آثار زلزله خیلی تلاش می‌کنیم، اما برای بازتوانی مردم هیچ فکری نکردیم و هنوز آثار زلزله را مردم در شهرستان بم  با شدت بیشتر از گذشته می‌بییند، تأکید کرد: نیاز است همزمان با ساخت و ساز ساختمان‌ها به آلام و مشکلات روحی هم توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه مردم بم بیش از مردم کرمان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه می کنند زیرا در زمینه روحی مشکلاتی دارند که هزینه زیادی را هم به کشور تحمیل می‌کند؛ از مسولان زلزله‌شناسی درخواست کرد: حریم گسل‌ها جهت جلوگیری از ساخت و سازها مشخص شود.

 

نیکزادی با بیان اینکه خیلی از بناها مجدد در حریم گسل ساخته شده و این قطعاً در آینده آسیب وارد می‌کند؛ تأکید کرد: نظارت در ساخت و ساز باید به صورت جد صورت گیرد که در این زمینه کار جدی نشده ، در بازه زمانی خیلی کوتاه شهرها را بسازیم و تلاش کنیم شهری که کامل ساخته نشده، عملیات بازسازی آن را تمام شده اعلام نکنیم.

 


وی با افزودن اینکه کمکی برای اتمام عملیات خاکبرداری و ترمیم در شهر بم انجام نشد؛ اظهار داشت: هنوز خیلی از باقیمانده‌های تخریب ناشی از زلزله و آوارها را در شهر بم داریم در حالیکه بم یکی از شهرهای منحصر به فرد ایران است، اما بعد از 15 سال همچنان آثار باقیمانده زلزله در شهر وجود دارد.


هادی شهسوارپور، فرماندار بم هم با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد ارگ تاریخی بم در زلزله سال 82 دچار تخریب شد، اما اکنون بیش از 80 درصد آن بازسازی شده است و زحمات همه دولتمردان و مردم این کشور کمک کرد تا به فرموده رهبری، از دل ویرانه‌ها، شهری مستحکم ساخته شود، سئوال کرد: اما آیا همه مشکلات بم را دیدیم و برطرف کردیم؟!

 

 

وی با تصریح به اینکه کارهای بزرگی انجام شده اما اتفاقات و اقداماتی نیاز است که کمتر به آن توجه شده و مسؤلان باید به ما کمک کنند تا شرایطی که بر بم حاکم‌ است، مطلوب‌تر شود زیرا بم قبل از زلزله 90 هزار نفر جمعیت داشت و یک سوم آن در زلزله از دست رفت و الان مطابق آمار 125 هزار نفر جمعیت دارد، افزود: این یعنی شهر بم مهاجر‌پذیری زیاد دارد و لازم است که به آن توجه بیشتری شود.

 

شهسوارپور ادامه داد: نشانه‌هایی از زلزله در سطح شهر بم هنوز هم وجود دارد و توان ما در این حد نیست که همه خلاء‌های موجود را بپوشانیم؛ در خصوص راه و شهرسازی نیازهایی داریم، طرح تقطیع گسل‌ها، بازآفرینی شهری، ساماندهی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، سیما و منظر شهری، طرح هشدار سیل از الزامات شهرستان است.


وی با افزودن این مطلب که حفظ باغ شهر بم نیازمند توسعه است و 30 درصد شهر بم دچار ناکارآمد شهری اعلام شده که ظرفیت‌های قانونی برای بافت ناکارآمد در نظر گرفته می‌شد اما به بم تعلق نگرفته است؛ گفت: هنوز 17 مدرسه کانکسی و 32 مدرسه غیرمستحکم در شهر بم وجود دارد.

 

 

 

 

 

کد خبر 751364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha