به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «سید حکمتالله موسوی»، در جلسه کارگروه گردشگری استان، گفت: ما آمادگی داریم برای 10 شهر استان اعتبار برای بازارچههای صنایع دستی اختصاص دهیم تا نقش بسزایی در حوزه صنایع دستی که دارای ظرفیتهای ویژهای در استان است، ایفا کنیم.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، با اشاره به دیواره غربی سازههای آبی تاریخی شوشتر و خطراتی که در باب تخریب احتمالی این دیواره وجود دارد، افزود: روی این دیواره که طول حدود 600 متر و عرضی در حدود 50 متر دارد، حدود 30 خانه و بنای تاریخی وجود دارد که از این تعداد پنج خانه در حال حاضر مسکونی است و در آن سکونت میشود.
وی بر ضرورت توجه به بافتهای تاریخی و لزوم مرمت و ساماندهی بناهای موجود در این بافت ها تاکید کرد و ادامه داد: مصوبات این کارگروه قطعاً از سوی اعضا پیگیری می شود تا مسیر نهایی شدن مصوبات و اجرایی شدن آنها هرچه سریع تر اتفاق بیفتد.
در این جلسه مصوب شد، در قالب همایشی از شهرداران بافتهای تاریخی دعوت و موضوعات هماندیشی شود تا در حوزه این بافتها نیز اتفاقات خوبی رقم بخورد به نحوی که زندگی برای مردم ساکن در این بافتها روانتر و راحتتر شود.
همچنین مصوب شد اعتبارات لازم در خصوص ایجاد بازارچههای صنایع دستی در شهرهای واجد شرایط تخصیص داده و تحصیل اراضی مورد نیاز احداث این مجتمع ها نیز از سوی ادارهکل راه و شهرسازی و شهرداریها و حمایت فرمانداریها انجام شود.
در خصوص مرمت اضطراری بناها و بافتهای تاریخی، مصوب شد که مالکان و بخشهای خصوصی توسط ادارهکل میراث فرهنگی استان هدایت و کمک شوند و بحث مشوقهای این مالکان و سرمایهگذاران از سوی دستگاههای متولی مثل شهرداری و بانکها دنبال شود تا تجربههای موفق در این زمینه همانند خانه ماپار اهواز، خانه محسنی در بهبهان و خانه مستوفی در شوشتر تکرار شوند.
در پایان با دستور استاندار مصوب شد که به منظور مرمت و حفاظت از این محدوده یعنی استحکامبخشی و جلوگیری از تخریبهای احتمالی دیواره، به صورت اضطراری این خانهها با تخصیص اعتبار از سوی شهرداری جابجا شوند.
همچنین بنا شد تا جلسه مشترکی با حضور استاندار خوزستان، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، و دستگاه های متولی آب و برق گرفته شود و اعتبارات مورد نیاز آن در مبحث مطالعات و اجرا تخصیص داده شود تا خطری این سازه ثبت جهانی را تهدید نکند.
نظر شما