به گزارش خبرگزاری شبستان، تصویب کلیات لایحه بودجه ۹۸ در کمیسیون برنامه، کارشکنی عربستان در ایجاد دفتر کنسولی ایران، انتصاب آیت الله آملی به عنوان رییس مجمع تشخیص، سفر روحانی به روسیه، سفر هیاتی از طالبان به تهران از جمله گزیده سیاسی شبستان در هفته گذشته بود که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
ایران برای تحمیل هزینه به طرف های مذاکره دست بسته نیست
«مهدی محمدی» مهمان برنامه دیشب (سه شنبه 11 دی ماه) گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما بود و در این برنامه درباره مذاکرات هسته ای و خروج آمریکا از آن و تلاش های این کشور برای انجام مذاکره دوباره گفت: «این در شان ایران این نیست که دوبار در مذاکرات گزیده شود. ایران کشوری است که نظم مقاومتی در منطقه ایجاد کرده و بازیگر اصلی منطقه پس از داعش است و آنچه که طرف مقابل را در توافق ها نگه می دارد بالا بردن هزینه پایبند نبودن آنها به تعهداتشان است.»
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه کشورمان برای تحمیل هزینه به طرف های مذاکره دست بسته نیست، تاکید کرد: «طرف های مقابل باید از هزینه های پایبند نبودن به تعهدات بترسند.در دنیای کنونی امضای کری یا امضای مکرون و برجام نمی تواند تعهد ایجاد کند بلکه میزان توانایی ما در تحمیل هزینه به طرف ها تعهد برای آنها ایجاد می کند.»
کنایه ظریف به رژیمهای آمریکا و اسرائیل
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان در توییتی به اقدام رژیم صهیونیستی و آمریکا مبنی بر خروج از یونسکو واکنش نشان داد و نوشت: «بعد از برجام، نفتا (توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی)، پیمان مشارکت فراآتلانتیک (اروپا ـ آمریکا) و معاهده آب و هوایی پاریس و...، رژیم ترامپ به همراه رژیم اسرائیل امروز رسما از یونسکو خارج شدند. آیا چیز دیگری باقی مانده است که دولت ترامپ و رژیم نوچه او از آن خارج شوند؟! شاید هر دو با هم از سیاره زمین؟»
کلیات لایحه بودجه ۹۸ در کمیسیون برنامه و بودجه مصوب شد
«محمدرضا تابش» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به جلسه امروز (سه شنبه ۱۱ دی ماه) کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در جلسه امروز کمیسیون برنامه و بودجه با توجه به مباحث دیروز،توضیحات نماینده دولت و صحبت های مخالف وموافق و پاسخ به سوالات و ابهامات، کلیات لایحه بودجه به اتفاق ارا به تصویب رسید و اعضای کمیسیون وارد بحث در جزییات شدند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین با اشاره به حضور رییس کمیته امداد امام (ره) در جلسه امروز کمیسیون اظهار داشت: آقای فتاح در جلسه کمیسیون با تشکر ازحمایت های دولت و مجلس خواستار افزایش اعتبارات این نهاد بود که نماینده دولت ابراز داشت سرجمع اعتبارات این نهاد نسبت به سال گذشته از رشد ۱۲ درصدی برخوردار بوده و سهم مستمری بگیران نیز از رشد ۲۰ درصدی برخوردار بوده است.
فاز دوم برنامه های عربستان در سوریه برای مقابله با ایران
آمریکا نیروهای نظامی خود را از سوریه خارج می کند و این امر به عربستان و کشورهای هم پیمان آن کمک می کند تا فاز جدید سیاست های خود در سوریه را به اجرا در آورند تا در نهایت به هدف اصلی شان یعنی مقابله با ایران دست یابند.
از هفته گذشته کشورهای امارات متحده عربی و بحرین که هم پیمان عربستان هستند و به صورت غیر مستقیم در ایجاد بحران سوریه نقش داشته اند دست به بازگشایی سفارت های خود در این کشور زدند .
«انور قرقاش» وزیر مشاور امارات در امور خارجه در واکنش به بازگشایی سفارت کشورش در دمشق در صفحه توییتر خود با سبک شمردن عقلانیت بشر نوشت: «تصمیم دولت امارات برای از سرگیری فعالیتهای سیاسی و دیپلماسی در دمشق بعد از بررسیهای عمیق و رسیدن به این نتیجه که مرحله آتی نیازمند حضور و ارتباط کشورهای عربی با پرونده سوریه است و همچنین با توجه به عنایت ویژه به سوریه، ملت آن، حاکمیت و یکپارچگی آن انجام شد».
وی در ادامه مدعی شد: «با توجه به نفوذ منطقهای ایران و ترکیه ، ایفای نقش کشورهای عربی در سوریه ضروریتر شد و کشور امارات امروز با حضور در دمشق به دنبال عملی کردن این نقشآفرینی است تا کشورهای عربی در پایان دادن به پرونده جنگ و ایجاد صلح و ثبات برای ملت سوریه مشارکت داشته باشند.»
امیدی به وعده های اروپا نیست/SPV یک بازی است
«سید مهدی میرابوطالبی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان با اشاره به عدم اجرای ساز و کار مالی و بانکی اروپا همزمان با آغاز سال نو میلادی گفت: به نظر من اروپا با وعده دادن و اعلام زمان های مختلف در حال خریدن وقت است.
سفیر اسبق ایران در فرانسه افزود: از سویی دیگر هم ما در حال وقت گذراندن هستیم و دور باطلی را با انتظار ساز و کار مالی و بانکی اروپا طی می کنیم و به نظر من امیدی به این نیست که اروپا کاری انجام دهد.
وی با تاکید براین نکته که کشورهای اروپایی به تنهایی قدرت انجام کاری را ندارند، اظهار داشت: اروپایی ها بدون آمریکا هیچ هستند و متاسفانه ما هم نمی خواهیم این واقعیت را باور کنیم و قطعا این وعده اروپا برای راه اندازی یک ساز و کار مالی و بانکی به منظور تسهیل تجارت ایران در دوران تحریم یک بازی بیش نیست.
انتصاب امامجمعه موقت جدید تهران
حجت الاسلام محمدجواد حاجعلی اکبری (متولد ۱۳۴۳) پیش از این از سوی رهبر انقلاب اسلامی به ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه (دی ۱۳۹۶) و نمایندگی ولیفقیه در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان (اردیبهشت ۱۳۷۸) منصوب شده بود.
وی همچنین نخستین بار در سال ۱۳۷۳ و در ۳۰ سالگی امامجمعه شهر دماوند شد و در سال ۱۳۷۹ به عضویت شورای سیاستگذاری ائمهی جمعه در آمد.
ابعاد مختلف مذاکره ایران با طالبان
مذاکره ایران با طالبان چندی است که به سرخط اخبار بین المللی و سیاست خارجی تبدیل شده و روز گذشته نیز سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از سفر هیاتی از طالبان به تهران خبر داد. به منظور تحلیل ابعاد مختلف تماس و گفت و گوهای تهران با طالبان «پیر محمد ملازهی» کارشناس و تحلیلگر مسائل شبه قاره در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان توضیحاتی ارایه کرد که در زیر می خوانید:
سوال: چرا ایران به گفت و گو و تماس با طالبان دست زده است؟
ایران تلاش می کند با انجام معادلات مختلف دولت مرکزی قدرتمندتر کند تا ضعف دولت این کشور به تجزیه قدرت در افغانستان نیانجامد زیرا اگر این مشکل ایجاد شود به شکل طبیعی به ضرر ایران است. تهران می تواند موجب قدرت بخشیدن به دولت مرکزی افغانستان شده و تجزیه این کشور جلوگیری کند. به همین دلیل است که تماس تهران با طالبان صورت می گیرد.
در سال های گذشته از طریق نمایندگی ایران در افغانستان تماس های کوتاهی برقرار می شد اما اخیرا این تماس ها جدی تر شده و با سفر جناب شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی به کابل این مذاکرات با صراحت بیشتری از گذشته بیان می شود وحتی هیاتی از طالبان نیز به ایران سفر داشته و با عراقچی دید ار کرده اند.
سوال: سخنگوی وزارت خارجه می گوید ایران تنها کشوری نیست که با طالبان مذاکره می کند و کشورهای زیادی در دنیا مانند چند کشور غربی به گفت و گو با این گروه می پردازند. این گفت و گوها به نظر شما از سوی چه کشورهایی صورت می گیرد؟
در مورد آینده افغانستان دو گروه در حال مذاکره با طالبان هستند که ایران جزو گروه دوم محسوب می شود. گروه اول حاضرین در مذاکرات ابوظبی، جده و قطر هستند که از طریق «زلمی خلیل زاد» فرستاده ویژه ایالات متحده به افغانستان هستند که حامیان فکری و تسلیحاتی طالبان به شمار می روند، افزود: گروه دوم هم متشکل از ایران، چین و روسیه است که در مسکو با گفت و گو با طالبان تلاش دارند که از تحولات افغانستان عقب نمانند.
گروه ایران، چین و روسیه می کوشند تا اگر تحولاتی در افغانستان رخ داد و طالبان صلح را پذیرفت مشکلی برای آن ها پیش نیاید. این کشورها می خواهند که حضور طالبان در صلح افغانستان ضرری برای منافع ملی و امنیتی آن ها ایجاد نکرده و منافع این کشورها را به خطر نیاندازد.
اروپا در برابر فشار آمریکا ناتوان است/سفر هیاتی از طالبان به تهران
بهرام قاسمی در نشست خبری امروز خود در خصوص آخرین اتفاقات رخ داده در سال و کار مالی اروپا گفت: مدتی است مذاکرات ایران با ۴+۱ و اروپا در جریان است و بنا به خواست این کشورها و جامعه جهانی و علاقه ای که برای حفظ برجام وجود داشت آن ها به تامین منافع ایران در برجام متعهد شدند و قرار شد ساز و کار مالی برای دوران تحریم های آمریکا ایجاد شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در طول زمان مشخص شد ایجاد این ساز و کار پیچیدگی هایی دارد و فشارهای قلدر مآبانه آمریکا به کشورهای اروپایی نیز مزید بر علت شد که این موضوع زمانبر شود و اراده سیاسی اروپا برای ما مشخص است اما در عمل اروپا نشان داد در برابر فشارهای آمریکا توانمند نیستند و نتوانستند این ساز و کار را در زمان مشخصی که اعلام کرده اند به نتیجه برسانند.
وی تاکید کرد: سیطره دلار و آمریکا بر موسسات مالی اروپا نیز این مساله را دچار مشکل کرد و امیدواریم اروپا بتواند از حیثیت اروپا در برابر دربار و سیطره آمریکا دفاع کند و اگر نتواند این ساز و کار را به نتیجه برساند باید منتظر فشارهای بیشتر آمریکا و دلار بر اقتصاد آن ها باشد.
«بهرام قاسمی» در نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوال شبستان راجع به سفر روحانی به روسیه برای شرکت در اجلاس سه جانبه با روسای جمهور روسیه و ترکیه، گفت: نشست های سه جانبه برای ایران وجود دارد و در دستور کار ریاست جمهوری وجود دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد: این سفر در زمان خاص خود از سوی دفتر ریاست جمهوری اعلام می شود.
بشارت پیروزیهای بزرگتر از بهزانو درآوردن ۴۸ساعته رژیم صهیونیستی
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدار آقای زیاد النَخاله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و هیأت همراه تأکید کردند: فلسطین با قدرت خواهد ماند و به لطف الهی در آینده نه چندان دور، پیروزی نهایی ملت فلسطین محقق خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به یک معادله روشن در قضیه فلسطین گفتند: براساس این معادله اگر مقاومت کنید پیروز خواهید بود و اگر مقاومت نکنید پیروزی نخواهید داشت اما به فضل الهی، مردم فلسطین در مبارزه با رژیم صهیونیستی تاکنون مقاومت کرده و پیروز بوده اند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: پیروزی مردم فلسطین در سالهای اخیر، به معنای توانایی تشکیل حکومت در تلآویو نبوده است که البته این موضوع نیز به فضل پروردگار محقق خواهد شد، بلکه پیروزی اصلی این بوده است که رژیم صهیونیستی که ارتش های عربی نتوانستند آن را شکست دهند، بهوسیله مردم فلسطین و گروههای مقاومت به زانو درآمد و به اذن الهی پیروزیهای بزرگتری نیز خواهید داشت.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: رژیم صهیونیستی که در دو جنگ قبلی با گروههای مقاومت، در برههای بعد از ۲۲ روز و در برههای دیگر بعد از ۸ روز درخواست آتش بس کرد، در آخرین درگیری، بعد از ۴۸ ساعت خواستار آتش بس شد و این، یعنی به زانو درآمدن رژیم غاصب صهیونیستی.
انتصاب آیتالله آملی لاریجانی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در شورای نگهبان
حضرت آیت الله «سید علی خامنه ای» در حکمی آیتالله« آملی لاریجانی» را به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان منصوب کردند.
متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آیت الله جناب آقای حاج شیخ صادق آملی لاریجانی دامت توفیقاته
با توجه به نقش بیبدیل مجمع تشخیص مصلحت نظام در اداره و قوام و استحکام نظام مقدس جمهوری اسلامی و با عنایت به ارتحال عالم مجاهد آیت الله هاشمی شاهرودی رحمةاللهعلیه و ضرورت سامانیابی هر چه سریعتر ارکان مجمع، جنابعالی را به ریاست آن مجمع مهم و تأثیرگذار و نیز به عضویت فقهای شورای محترم نگهبان منصوب میکنم.
همانطور که پیش از این در حکم دورهی جدید آمده است، مجمع در این دوره عهدهدار مسئولیت مهم و اساسی تغییرات در ساختار و محتوای آن نهاد مؤثر و مهم نیز میباشد که با توجه به سابقهی برجسته و ارزشمند جنابعالی در شورای نگهبان و مدیریت پر تلاش و عالمانه و مخلصانه بر قوه قضائیه، امید میرود با حضور فعال و عالمانه اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و ایفای نقش مؤثر دبیرخانه و دبیر محترم در انجام وظایف خود تحت نظارت و اشراف ریاست مجمع، مسئولیتهای محوله در این دوره در کمال اتقان و به بهترین وجه به انجام برسد.
با عنایت به اهمیت مسئولیتها در مجمع و شورای نگهبان انتظار میرود در فرصت زمانی مناسب، با تنسیق امور در قوه قضائیه، در مسئولیتهای خطیر یادشده مُتَمحّض گردید. از خداوند متعال توفیق وافر و کمک همهجانبهاش را برای آن جناب و همکاران مسألت مینمایم.
والسلام علیکم و رحمة الله
سیّد علی خامنهای
کارشکنی عربستان در ایجاد دفتر کنسولی ایران
بر طبق توافقی که آبان ۹۶ میان سفارتهای سوئیس در تهران و ریاض صورت گرفت برن رسما حافظ منافع ایران و عربستان شد و شورای فدرال سوئیس رسما با این اقدام موافقت کرد.
اما هنوز عربستان در این زمینه گامی برنداشته است.
همچنین قرار شده بود که روابط تهران و ریاض در سطح کنسولی ادامه یابد و در این زمینه نیز قرار بوده که دفتر عربستان در مشهد و دفتر ایران در جده راه اندازی شود.
علاوه براین نمایندگانی از سوی دو کشور نیز می بایست مسئولیت این دو دفتر را بر عهده می گرفتند که عربستان به نماینده ایران برای حضور در دفتر جده ویزا ارایه نداده و همچنین نماینده خودش را نیز برای حضور در دفتر مشهد به کشورمان معرفی نکرده است.
این در حالی است که ۳ دی «علیرضا رشیدیان» در نخستین نشست خبری خود در خصوص مذاکرات این سازمان با وزارت حج عربستان و دیگر مسئولان مربوط در خصوص حج 98 گفت: در صورت موافقت نهایی وزارت حج عربستان با پیشنهاد این سازمان و گشایش دفتر حافظ منافع کشورمان 10 نفر از اعضای تیم اعزامی وزارت خارجه برای انجام سهولت در کار حجاج ایرانی در عربستان در این سفارت مستقر خواهند شد.
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: با توجه به مذاکرات انجام گرفته با وزارت حج عربستان و ابراز تمایل آنها، در صورت موافقت نهایی طرف سعودی برای نخستین بار دفتر حافظ منافع حجاج ایرانی در سفارت سوئیس در عربستان گشایس می یابد./
نظر شما