علی صباغیان، رئیس پژوهشکده ارتباطات میان فرهنگی و بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست تخصصی جایگاه تحقیقات کاربردی در برنامه ریزی فرهنگی اظهار داشت: در گذشته تاثیر فعالیتهای پژوهشی بر جامعه مهم نبود، اما اکنون در بسیاری از نقاط دنیا این مرحله ارتقاء و ارزش یافته است.
وی افزود: پژوهشها از یک فعالیت روشنفکری به یک فعالیت برای حل مسائل اجتماعی تبدیل شده است.
رئیس پژوهشکده ارتباطات میان فرهنگی و بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سیاستگذاری اقدامی است که توسط دولت، احزاب و شرکتها اتخاذ میشود و سیاستگزاری تنها به حل یک مسئله مربوط نمیشود و در حقیقت دارای یک فرآیند سیاسی است.
صباغیان با بیان اینکه فرهنگ موضوعی پیچیده و مبهم است، اظهار داشت: کالاها و خدمات فرهنگی جزء محصولات فرهنگی به شمار میروند.
صباغیان با تاکید بر اینکه ارتباط خوبی میان پژوهش و سیاستگزاری وجود ندارد، تصریح کرد: در حوزه پژوهشهای فرهنگی مشکلات زیادی وجود دارد و این مشکلات صرف اختصاص بودجه مرتفع نمیشود و باید پژوهشها در عرصه سیاستگذاری بکار گرفته شود.
رئیس پژوهشکده ارتباطات میان فرهنگی و بین الملل وزارت ارشاد با اشاره به مدل عقلایی خطی در امر پژوهش گفت: در این مدل ارتباط و زبان مشترکی وجود ندارد و منابع پژوهش در این مدل ناکافی است.
در ادامه رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: حضرت علی(ع) معیار سیاست را عدالت میدانستند و این را میتوان اخلاقیترین تعریف سیاست دانست و سیاست یک دولت شیعی باید در چارچوب عدالت باشد.
جلال درخشه افزود: مفهوم سیاست فرهنگی یکی از مفاهیم نوین به شمار میرود که به عنوان یکی از زمینههای پیشرفت و مدیریت در فرهنگ به شمار میرود.
درخشه، پرباری فرهنگ را در یک جامعه موجب بازیابی آن جامعه از ذلت تا اوج اقتدار دانست و تصریح کرد: اگر جامعهای در جنگ فرهنگی شکست بخورد هویت و اصالت خود را از دست خواهد داد.
این استاد دانشگاه با مهم ارزیابی نمودن عناصر فرهنگی هر جامعه اظهار داشت: جامعه رشد یافته دنیای امروز باید ضمن درک میراث فرهنگ به بازتولید عناصر فرهنگی خود بپردازد و خودش را حفظ نماید، چرا که در واقع رجوع به باورهای معنوی یک راهکار است.
رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه سیاست وسیلهای برای اصلاح جامعه است، تصریح کرد: سیاستهای الهی با الهام از سیاست پیامبران جامعه را به اوج سعادت میرساند و در غیر این صورت موجب فساد در جامعه خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی، وی حکومت حضرت علی(ع) را نمونه واقعی از سیاست دانست و گفت: این امام بزرگوار معیار سیاست را عدالت میدانستند و این را میتوان اخلاقیترین تعریف سیاست دانست که هسته اصلی آن فضیلت است و سیاست یک دولت شیعی باید با این چارچوب شکل بگیرد.
رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه امام صادق(ع) فرهنگ را یکی از عناصر هویت ساز دانست و بیان داشت: فرهنگ، سرمایه معنوی یک قوم محسوب میشود و قانون میتواند خود جزیی از فرهنگ محسوب شود.
پایان پیام/
نظر شما