ادامه بررسی های نمایندگان برای اصلاح قانون انتخابات پارلمان

طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس در سال جاری از سوی نمایندگان در حال پیگیری است که در این زمینه جلسات مشترکی نیز با شورای نگهبان برگزار شد و حالا در هفته جاری قرار است موادی از قانون انتخابات پارلمان اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال جاری طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را تصویب کردند. این طرح ۲۹ ماده دارد و موضوع استانی و شهرستانی شدن انتخابات در این طرح گنجانده شده است. براساس این بخش حوزه انتخابیه می‌ماند و فرد نامزد باید یک حد نصاب ۱۰ درصدی آرا که احتمالا در مجلس تغییر می‌کند را از حوزه انتخابیه خود کسب کند و پس از آن رای استان این نامزد هم باید جمع آوری شود.

 

«محمد جواد کولیوند»، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در این باره به میزان گفته بود: «به تناسب این فرایند باید هیئت اجرایی استان‌ها شکل گرفته و تبلیغات نامزد‌ها هم اصلاح شود. همچنین به تناسب این فرآیند باید جرایم انتخاباتی تغییر کند و البته شرایط نامزد‌ها هم در این طرح تا حدودی مورد اصلاح قرار گرفته است.»

 

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها با اشاره به ایرادات شورای نگهبان به این طرح گفته بود: «ما جلساتی درباره این موضوع با شورای نگهبان داشته‌ایم. این شورا مواردی را به عنوان ایراد ذکر کرده است که ما آن‌ها را اصلاح کردیم. البته این شورا هنوز هم مواردی را به عنوان ایراد مطرح می‌کند که امیدواریم بتوانیم با ادامه جلسات این موضوعات را حل و فصل کنیم.»

 

بنابراین گزارش، بررسی های لازم برای اصلاح قانون انتخابات از سوی نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ادامه دارد و بر همین اساس دومین جلسه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی با حضور یکی از حقوقدانان شورای نگهبان و «غلامرضا کاتب» به عنوان طراح این طرح و تعدادی از نمایندگان مجلس سه شنبه 22 آبان ماه در کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی برگزار شد.

 

 «غلامرضا کاتب»، «محسن کوهکن ریزی»، «محمد حسینی تفرش»، «عبدالباسط درازهی» و «علی محمد مرادی» به عنوان حاضران این جلسه نظرات خود را بیان کردند. از طرف شورای نگهبان نیز «سام سوادکوهی» به عنوان حقوقدان شورای نگهبان و «بهادری» از پژوهشکده شورای نگهبان حضور داشتند و نظرات خود را در خصوص استانی شدن انتخابات مجلس بیان کردند.

 

 بنابراین گزارش، در اولین جلسه بررسی این طرح «کدخدایی» و «موسوی» از حقوقدانان شورای نگهبان در این جلسه حضور داشتند و نقطه نظرات خود را بیان کردند. همچنین «محمدجواد کولیوند»، «سید علی ادیانی»، «محمد حسینی تفرش» و «میرمحمدصادقی» معاون قوانین رئیس مجلس حضور داشتند و به ارائه نظر پرداختند.

 

 در همین زمینه رییس کمیسیون تدوین آیین نامه مجلس از توافقات خوب با حقوقدانان شورای نگهبان درباره طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس خبر داده و به ایسنا گفته بود: «فوریت طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس دوم آبان با ۷۵ درصد رای نمایندگان در مجلس به تصویب رسید و کلیات این طرح نیز در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس مصوب شد.»

 

«غلامرضا کاتب» از برگزاری دو نشست مشترک با حقوقدانان شورای نگهبان برای بررسی ابعاد مختلف طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس در این کمیسیون خبر داد و افزود: «یافتن راه‌حلهای افزایش مشارکت مردم در انتخابات و همچنین کاستی های ساختاری در قانون فعلی انتخابات در این دو جلسه مورد بررسی قرار گرفت.»

 

در ادامه روند رسیدگی به این موضوع «سید حمیدرضا کاظمی»، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در مجلس شورای اسلامی به ایسنا خبر داده بود که اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در این کمیسیون در حال نهایی شدن است و اصلاح قانون شوراها در دستورکار کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور قرار گرفته و حل بخشی از مشکلات کنونی در حوزه‌های تعیین صلاحیت، عملکرد و نظارت بر شوراها را می‌توان در اصلاح این قانون مورد توجه قرار داد تا دوره‌های بعد شاهد مشکلات کمتری باشیم.»

 

 

وی بیان کرد: «اصلاح قانون انتخابات(ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا) را در دستورکار کمیسیون داریم اما به دلیل این‌که اولین انتخاباتی که در پیش داریم انتخابات مجلس است، اصلاح قانون انتخابات مجلس را اولویت اول گذاشتیم که این مهم تقریباً در کمیسیون نهایی می‌شود. اصلاح قانون انتخابات مجلس طی دو جلسه دیگر در کمیسیون نهایی می‌شود. پس از نهایی شدن این قانون، انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را در دستور کار قرار خواهیم داد.»

 

حالا در ادامه بررسی های نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار است موادی از قانون انتخابات پارلمان در جلسات علنی این هفته مجلس شورای اسلامی بررسی شود.

 

براین اساس گزارش کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس درباره طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین گزارش کمیسیون شورا‌ها درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها از جمله دستور کار جلسات این هفته مجلس شورای اسلامی است.

 

یادآور می شود این طرح دارای موافقان و مخالفانی است که آبان ماه سال جاری در برنامه گفتگوی 18 و 30 شبکه خبر به ارایه دلایل خود پرداختند. «احد آزادیخواه»، نماینده مجلس در این برنامه با اشاره به اینکه این طرح می خواهد جایگاه نمایندگان را از شهرستان به استانی ارتقا می دهد و مزیت های این طرح بیشتر از معایب آن است، گفته بود: «ارتقا به این معنا که مردم الان چند درصد از ما راضی هستند من عرض می کنم صددرصد راضی نیستند چون من نماینده با توجه به مراجعات مردم نتوانسته ام به وظایف ذاتی ام عمل کنم و مشغول وظایف ثانویه شده ام و نماینده که نمی تواند پاسخگوی مطالبات اجرایی مردم باشد.»

 

 

آزادی خواه ادامه داده بود: «در این طرح حوزه انتخابیه محو نمی شود بلکه کسب حداقل 20 درصد رای از شهرستان شرط شده بعد برآیند استانی آرای نامزد انتخاباتی دیده می شود و از کرسی های انتخاباتی حوزه ها کم هم نمی شود و نماینده ای هم کم نخواهد شد. در این طرح جمع کردن رای از راه های غیرمشروع و نامناسب و با شام و نهار دادن بسته خواهد شد چون انجام این کار در سطح یک استان سخت تر است.»

 

این در حالی است که «عباس گودرزی»، نماینده مجلس در مقام مخالف طرح گفته بود: «شان یک نماینده شانی ملی است و هر نماینده در برابر همه ملت باید پاسخگو باشد و این اشتباه است که صحبت از ارتقای جایگاه نماینده می شود. واقعیت این است که نمایندگانی که این طرح را ارائه کرده اند و از آن حمایت می کنند از مراجعات مردم خسته شده اند و می خواهند همین حداقل فرصت دیدار با مسئولان را از مردم بگیرند. اگر مطالبات مردم را نمی توانیم پاسخ بدهیم مشکل مردم نیستند بلکه مشکل ماییم و نباید صورت مسئله را پاک کنیم.»

 

این نماینده مجلس اضافه کرده بود: «این طرح با عث کاهش مشارکت مردم در انتخابات می شود زیرا می بیند رأیشان در انتخاب نماینده تاثیر ندارد یا تاثیرش کمتر شده است. با این طرح نامزدهای انتخابی بیشتر وامدار حامیانشان خواهند شد و این طرح مانع رویش های انقلابی خواهد شد و مانع رشد جوانان. این طرح مغایر اصل 75 است چون بار مالی و هزینه به دولت تحمیل می کند و همچنین مغایر با اصول سوم و ششم قانون اساسی است و زیرساخت های اجرای چنین طرح هایی اصلا فراهم نیست.»/

 

 

 

کد خبر 753954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha