به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست بین ادیانی با موضوع «زن، ایمان، عقیده و باورهای دینی در اسلام و مسیحیت» امروز شنبه (15دی) برای شمشمین بار در حوزه علمیه ثامنالائمه(ع) برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور، کاردینال لوگال، کاردینال آولین، هانری دولهوگ مدیر مرکز تعالیم دینی پاریس و پروفسورفرولدی به سخنرانی پرداختند.
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور، طی سخنانی گفت: در دین اسلام زنان با نقشها و تکالیفی که بر عهده دارند میتوانند به مقاماتی که مردان مومن به آن میرسند دست پیدا کنند، زنان و مردان مومن با ایمان به قرآن، پیامبران و فرشتگان الهی و عمل به دستورات خداوند میتوانند به مقامات عالی برسند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور با بیان اینکه اگر انسان در برابر دستورات و اوامر الهی تسلیم شده و به آن عمل کند به معرفت دست مییابد، اظهار کرد: دین اسلام بین زن و مرد هیچ برتری ایمانی وجود ندارد و در رشد ایمان این دو میتوانند به یک میزان به جایگاه و مقامات عالی برسند. در قرآن کریم هرجا سخن از مردان مومن، صبور، نماز گزار یا صفات خوب دیگر شده به همان میزان از زنان هم نام برده است.
وی با بیان اینکه چنین نیست که به طور قطع باید زنان از نظر ایمان تابع مردان باشند، گفت: از نظر قرآن همانگونه که مردان میتوانند در جایگاه الگو و اسوه قرار بگیرند به همان میزان زنان هم میتوانند الگو و اسوه باشند و حتی گاهی زنان در مقامات بالاتری از برخی مردان قرار گرفتند.
در ادامه این نشست کاردینال لوگال، طی سخنانی گفت: حضرت عیسی(ع) از جانب خداوند مبارک هستند، مومنان باید دنبال شناخت خداوند باشند و آن را باید در خانواده و جامعه پیدا کنند.
وی با صحبت درباره سه زن مقدس در دین مسیحیت، عنوان کرد: در دین مسیح شخص باید شش بار نماز بخواند که دارای آوای معنوی خاصی است.
کاردینال لوگال با بیان سخنانی درباره قانون قلب بر قلب، اظهار کرد: ایرانیها زمانی که کسی را میبینند دست خود را بر روی قلب میگذارند و این همان قانون عرفان مسیحیت است زیرا قلب جایگاه پذیرش نور الهی و شهود است.
همچنین در ادامه نشست پروفسور فرولدی طی سخنانی درباره چگونگی رسیدن انسان به کرامت با الگوگیری از حضرت عیسی(ع)، گفت: بر اساس دین مسیحیت انسان باید خود را در خدمت به فقرا قرار دهد، کما اینکه دین اسلام هم به امر توجه دارد و این زمینه خوبی است که مسلمانان و مسیحیان بدون توجه به رنگ و نژاد با هم تعامل داشته باشند.
وی با بیان اینکه دعا از دیگر عوامل رسیدن انسان به کرامت است، عنوان کرد: انسان باید اهل دعا و تضرع به درگاه الهی باشد، اما به واسطه این امر نباید از مردم دوری کند زیرا در میان مردم بودن انسان را به کرامت میرساند .
پروفسور فرولدی در پایان گفت: هر عمل خیری نظیر کمک به نیازمندان یا دعا و سایر اعمال نیک که انسان انجام میدهد باید خالص برای خدا باشد، انسان باید با عشق الهی به مردم خدمت کند.
در بخش دیگری از نشست کاردینال آولین، گفت: برگزاری چنین همایشهایی برای واتیکان بسیار اهمیت دارد.
وی با توصیف سیمای حضرت مریم(س) در دین مسیحیت عنوان کرد: حضرت مریم(س) زنی آزاده و بیآلایش بودند که پذیرفتند مادر حضرت عیسی(ع) شوند، زیرا مادر چنین پیامبری شدن کار آسانی نیست.
کاردینال آولین با بیان اینکه حضرت مریم(س) هیچ نوع تعلق خاطری نسبت به مادیات نداشتند، اظهار کرد: حضرت مریم(س) طبق دستورات الهی رفتار میکردند بر همین اساس دارای فهم عمیق عرفانی بودند، قلب ایشان مخزن اسرارالهی بود که به مقام کشف و شهود رسیده بودند.
وی درباره شاخصه دیگر حضرت مریم(س) تحت عنوان شجاعت، بیان کرد: حضرت مریم(س) نخستین شخصی است که پای چوبه دار حضرت عیسی(ع) حاضر شده و به عبادت پرداختند، حضرت مریم(س) الگوی تقدس و امید برای کلیسا و همه جهان است.
همچنین در بخش دیگری از مراسم هانری دولهوگ، مدیر مرکز تعالیم دینی پاریس، بین قرآن و انجیل درباره خلقت زن اشتراکات زیادی وجود دارد، عنوان کرد: همانگونه که مرد جانشین خداوند بر روی زمین است زن نیز اینگونه است، اگر خداوند فرموده که زن را برای مرد آفریده نه برای برطرف کردن تنهایی مرد که برای یاری مرد در رسیدن به مقام جانشینی خدا بوده است.
دولهوگ با بیان اینکه زن از سوی خدا آیه و نشانه است، اظهار کرد: در تاریخ ادیان زنان نقش مهمی در یاری دین خدا داشتند، در کشور فرانسه زنان بیش از مردان در کلیسا حضور پیدا کرده و مردان به حضور در کلیسا تشویق میکنند.
همچنین در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حسین کبیریان مدیر حوزههای علمیه خواهران استان تهران، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری رئیس مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین جازاری موسس و مدیر حوزه علمیه ثامن الائمه(ع) نیز حضور داشتند.
بنابراین گزارش حوزه علمیه ثامنالائمه به عنوان نخستین حوزه علمیه به گفتوگو بین ادیانی پرداخته است.
نظر شما