به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، ایرج حیدریان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان در این مراسم با اشاره به پیشینه استان در ارتباط با وقوع سیل، گفت: وقوع سیل در گلستان دارای سابقه دیرینه است و همه ساله یک یا دو سیل در این استان اتفاق می افتد.
وی افزود: استان گلستان در وقوع این پدیده رتبه 5 را در کشور دارد و می طلبد تا تمامی دستگاه های متولی برای کنترل و مهار این بلای طبیعی با یکدیگر همکاری داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان اظهارداشت: پس از وقوع سیلاب های سال 81 و 88 طرح جامع سیل در استان مصوب و مورد موافقت کمیته رودخانه های کشور رسید.
حیدریان خاطرنشان کرد: این طرح در سطح هفت هزار و 200 کیلومتر و در سطح حوزه آبریز گرگانرود و در سه استان خراسان شمالی، گلستان و سمنان طراحی شده است.
وی تصریح کرد: این شرکت دو استراتژی مهم سازه ای و غیرسازه ای را در مهار سیلاب در دستور کار و در حال اقدام دارد.
حیدریان گفت: در بحث اقدامات غیرسازه ای و مهندسی رودخانه بالغ بر 160 میلیارد تومان و هم چنین برای انجام کارهای مربوط به پروژه های آبخیزداری نیز در حدود 206 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: احداث سد های کوچک و آبندان ها در سرشاخه ها از جکله اقداماتی است که می تواند در کنترل سیلاب ها موثر باشد.
حیدریان در خصوص سدهای در دست مطالعه در استان نیز یادآور شد: سدهای محمدآباد، شصت کلاته و رامیان در حال مطالعه است که پس از پایان مطالعات و تخصیص اعتبار اجرایی می شود.
وی اذعان داشت: تمامی رواناب های استان در نهایت به سد وشمگیر ختم می شود، با توجه به اینکه این سد قدیمی است و مخزن آن نیز به نصف کاهش یافته و نیازمند علاج بخشی است، باید در منتهی الیه این حوزه سیلاب را کنترل کنیم.
حیدریان در خصوص مشخصات سیستم انحراف سیل خواجه نفس نیز گفت: این پروژه به طول 16 کیلومتر تا دریا ادامه دارد. حجم خاکبرداری آن 250 هزار متر مکعب و حجم خاکریزی آن 170 هزار مترمکعب و 2 هزار 170 متر مکعب حجم عملیات بتن ریزی آن است.
وی همچنین خواستار تخصیص اعتبار از محل اعتبرات ماده 10 مدیریت بحران برای اجرای پروژه های کنترل سیلاب و اجرای طرح جامع سیل در استان شد.
پایان پیام/
نظر شما