صبر عامل مهم امنیت در مجتمع های بشری است/ اجرای راهکارهای مهارکننده و پیشگیرانه از جرائم در استانها

خبرگزاری شبستان: مولف کتاب «انوارالهدی (زندگی نامه چهارده معصوم)» با بیان اینکه صبر راس ایمان است، گفت: صبر در حوزه علوم جامعه شناسی انسانی یکی از عوامل مهم امنیت در مجتمع های بشری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر ( 16 دی) در همایش استانی «صبر» که در محل سالن اجتماعات دادگستری استان بوشهر برگزار شد، با بیان اینکه صبر در حوزه معرفت دینی یکی از ویژگی شخصیتی انسان است، اظهار کرد: صبر در حوزه علوم جامعه شناسی انسانی یکی از عوامل مهم امنیت در مجتمع های بشری است.

 

صبر ماخذ یک گیاه که آغازش تلخ و سرانجامش شیرین است

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با اشاره به اینکه صبر به معنای استقامت شخصیتی در برابر بحران های پر فراز نشیب است، افزود: صبر ماخذ از یک گیاه می باشد که آغازش تلخ و سرانجامش شیرین و پرثمره است و در این خصوص انسانی دارای استقامت روحی و تسلط مدیریت شخصیتی است که ویژگی صبر را دارا باشد.

 

وی گفت: کسی که دارای پذیره صبر است که در برابر حوادث خود را مدیریت می کند و افراد صبور دارای یک قوام شخصیتی هستند که تمامی تصمیماتش بر اساس برهان و آموزه های دینی است.

 

آیت الله صفایی بوشهری با عنوان اینکه صبر در فلسفه اخلاق به منظور اثبات شخصیت قوام یافته برای انسان است، ادامه داد: کسی که صبر دارد دارای قوام شخصیتی است و کسی که صبر ندارد در رفتارهای اجتماعی دچار حرکت های غیراصولی است و در این رابطه انسان صبور در مقام تصمیم سازی و تصمیم گیری دچار شتابزدگی و تصمیمات غیر علمی نیستند و با یک نگاه الهی و آموزه های دینی کارها و برنامه های خود را مدیریت می کنند.

 

مولف کتاب «انوارالهدی (زندگی نامه چهارده معصوم)» با بیان اینکه صبر راس ایمان است، گفت: کسانی که بر اساس دین و آموزه ها اندیشه و تصمیم سازی نمی کنند موج ها و جوه ها او را مدیریت می کنند و بر صبر همراه با ایمان در آموزه های دینی تاکید بسیار شده است و لذا در متون فاخر دینی و قرآن اشاره شده است که خود ما پاداش کسانی که صبورند را خودمان می دهیم بیش از آن کسانی که صبر استمراری داشتند.

 

عفو و گذشت؛ یکی از آثار و تجلیات بیرونی صبر

امام جمعه بوشهر عفو و گذشت را یکی از آثار و تجلیات بیرونی صبر در انسان ها عنوان کرد و افزود: انجام عفو باید باعث نهادینه شدن جرم نشود و حرامی را حلال نکند و حتی حلالی را حرام نکند و بدین جهت است که عفو در فضای اجتماعی و قوام یافتگی شخصیتی بر اساس صبر، جامعه دارای یک قوام مهربانانه اجتماعی می شود.

 

جامعه صبور دارای بلوغ شخصیتی و اجتماعی است

استاد تفسیر دانشگاه خلیج فارس بندر بوشهر با بیان اینکه عزت امتیاز شخصیت صاحب عف است، اظهار کرد: عف نشان از صبر است و صبر نشان از ایمان و رشد انسان است و جامعه ای که در آن صبر و عفو مناسب هست این جامعه دارای بلوغ شخصیتی و اجتماعی است.

 

آیت الله صفایی بوشهری با اشاره به اینکه انسان های صبور شخصیت خود را بر اساس خدا معماری کرده و محبوب خدا هستند، گفت: صبر یکی از سلوک هایی است که انسان محبوب خدا می شود و خدا یاریش می کند و لذا انسان صبور صاحب عفو و عزت است.

 

علی جمادی، رئیس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به اینکه نخستین همایش استانی «صبر» با هدف گسترش فرهنگ صلح، بخشش و رضایت در بوشهر اجرا و برگزار شد، گفت: در بحث جرم تلاش دستگاه قضا این است که ورود افراد را به چرخه جرم و یا تکرار چرخه جرم را نداشته باشیم.

 

 

اجرای راهکارهای مهارکننده و پیشگیرانه از جرائم در استانها

وی هدف دستگاه قضا با همکاری شورای تامین در استانها به دنبال اجرایی کردن راهکارهای مهارکننده و پیشگیرانه از جرائم مقابل به مثل و انتقام خصوصی را عنوان کرد و افزود: گسترش اعتماد مردم به حاکمیت و توسعه مشارکت های مردمی در اجرای عدالت در اصل همان اجرای عدالت اجتماعی به معنای واقعی است.

 

جمادی با ابراز اینکه احیاء و گسترش صلح و سازش از دیگر اهداف دستگاه قضا است، اظهار کرد: عدالت ترمیمی یک موضوع جهانی است که اگر به شیوه صحیح اجرا شود جامعه ای امن خواهیم داشت.

 

رئیس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به اینکه پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) فرمود «در غیر واجب ها هیچ کاری بهتر از اصلاح بین مردم نیست و آن هم با زبان خوش و خیر»، تاکید کرد: فرهنگ صلح و سازش و فرهنگ عدالت اجتماعی می بایست به عنوان یک ضرورت در جامعه احیاء و نهادینه گردد.

 

کد خبر 754524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha