همراهی گالری ها با جشنواره تجسمی فجر مبارک است

مدیرکل سابق دفتر هنرهای تجسمی همراهی گالری ها با جشنواره هنرهای تجسمی فجر را اتفاق مبارکی دانست و گفت: قطعا گردهمایی گالری ها در رویدادی مثل فجر می تواند زمینه ساز رویدادهای بعدی در حوزه تجسمی باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،  امسال برای اولین بار «هادی مظفری»، مدیر اداره کل هنرهای تجسمی از «لیلی گلستان» به عنوان نماینده گالری‌ها در  شورای سیاست‌گذاری جشنواره تجسمی فجر دعوت کرد پس از این حضور تصمیم گیری شد که امسال گالری‌داران فعال در جشنواره فجر شرکت کنند، بر اساس همین تصمیم از میان گالری‌هایی که در جلسات اولیه شرکت کردند ۲۳ گالری از تهران و نمایندگانی از گالری‌های شهرهای مشهد، شیراز، رشت، سمنان، یزد و تبریز در یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور دارند، حضور گالری ها و پیامدهای مثبت این اتفاق را با مجید ملانوروزی، مدیرکل سابق دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  به گفتگو نشستیه ایم که در زیر می آید:

 

همراهی 23 گالری با جشنواره هنرهای تجسمی فجر چه پیامد مثبتی دارد؟

معمولا هر اتفاق و وحدتی و گردهمایی بین گالری ها و مراکز هنری یک حرکت خجسته و میمونی است؛مخصوصا اگر این ارتباط و امکان برای جشنواره هنرهای تجسمی  فجر باشد که مهمترین رویداد تجسمی در کشور است .

 

آیا بهتر نبود به جای جشنواره هنرهای تجسمی گالری ها در آرت فرها در کنار یکدیگر بودند؟

 ما همیشه از نبود آرت فر رنج می بریم،  اینکه گالری ها در کنار یکدیگر جمع شوند وفضایی را برای بازار مشترک و ارایه مشترک ارایه کنند را نداشتیم؛ قطعا گردهمایی گالری ها در رویدادی مثل فجر می تواند حرکت خجسته ای برای رویدادهای بعدی در حوزه تجسمی در کشور باشد.

 

چرا فکر می کنید گردهمایی گالری ها در کنار یکدیگر در جشنواره فجر می تواند حرکت خجسته ای برای هنرهای تجسمی باشد؟

امروز گالری ها دیگر رقیب هم نیستند، هر کدام مشتری ها،فضا و مخاطبان خاص خودشان را دارند این می تواند  جریانی را ایجاد کند که فضای عمومی کشور متوجه هنرهای تجسمی بشود و تاثیرات مثبت این همراهی به علاقمندان هنرهای تجسمی ، نقاشان ، مارکت و اقتصاد هنر بر می گردد. همراهی گالری دارها با جشنواره هنرهای تجسمی فجر می تواند یکی از اتفاقات خوب کشور باشد.

 

بسیاری از گالری دارها بر این باورند که گالری ها بخش تجاری هستند و جشنواره فجر رویدادی مناسبتی است و نمی توانند با یکدیگر یکجا باشند؟

فرهنگ و اقتصاد  موضوعی است که می تواند یکجا باشند،  شما نمایشگاه کتاب  راببینید فروش کتاب در یک نمایشگاه بزرگ کتاب رخ می دهد در عین اینکه بخش اقتصادی کتاب  وجود دارد بخش فرهنگی اش هم مهم است ، کار گالری ها هم در کنار کار اقتصادی که فروش داشته یا نداشته باشد یک حرکت فرهنگی  و هنری است که می تواند به تعالی سواد بصری جامعه کمک کند .

 

 شما جشنواره تجسمی فجر را چه نوع رویداد هنری می دانید؟

من فکر می کنم جشنواره هنرهای تجسمی فجر بیشتر از اینکه یک رویداد دولتی باشد رویداد مردمی و عمومی و بهار هنرهای تجسمی کشور است، اتفاقاتی مثل جشنواره فیلم فجر، جشنواره تئاتر فجر، جشنواره موسیقی فجر و جشنواره هنرهای تجسمی فجر می تواند به لطیف کردن فضای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کمک کند.

 

ارزیابی تان از تعامل بین گالری دارها  و مرکز هنرهای تجسمی چیست؟

این یک تجربه بسیار خوب است که گالری دارها در کنار جشنواره هنرهای تجسمی فجر و مرکز هنرهای تجسمی قرار دارند. باید این موضوع در زمان ها و مناسبت های دیگر هم تعمیم پیدا کند.

 

اگر گالری دارها به جای همراهی جشنواره می آمدند آرت فر برگزار کنند نتیجه چه می شد؟

هر کاری در کشور که در تولید، ارایه و نمایش آثار هنرهای تجسمی  صورت بگیرد قطعا حرکت درستی است که می تواند نتایج خوبی برای هنرهای تجسمی و اقتصاد هنر داشته باشد

 

کد خبر 754985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha