حجتالاسلام «عباس رحیمی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به پنجمین سالگرد درگذشت استاد دکتر سید علیاکبر پرورش، وی را یک شخصیت حقپذیر توصیف کرد و افزود: استاد پرورش انسانی بسیار حقپذیر بودند و مثل برخی افراد که از ترس یه خطر افتادن منافعشان حقپذیر نیستند نبودند و وقتی که مسیر انقلاب را شناختند و به درستی این مسیر ایمان پیدا کردند، تا آخر ثابتقدم و استوار بر این مسیر ماندند و از آن منحرف نشدند.
امام جمعه خمینی شهر از تواضع استاد پرورش سخن گفت و ادامه داد: تواضع استاد پرورش از دیگر شاخصههایی است که زبانزد است و من این تواضع رو زیاد دیده بودم و بسیار اتفاق میافتاد که من از استاد پرورش برای سخنرانی دعوت میکردم و ایشان اگر کار مهمی نداشتند، بدون اینکه ابایی کنند میپذیرفتند و اصلا اهل فخرفروشی و تکبر نبودند.
وی با اشاره به فعالیتهای انقلابی استاد پرورش افزود: من مدتی امام جمعه شهرستان استهبان استان فارس بودم و استاد دکتر علیاکبر پرورش در زمان سربازی، به عنوان سرباز معلم در این شهر مشغول خدمت بود و با اینکه تنها یک معلم و سرباز بود انقلاب را به استهبان برده بود و فضای شهر را با فعالیتها، سخترانیها و جنب و جوش خود، انقلابی کرده بود و هنوز مردن استهبان فارس از ایشان به نیکی یاد میکنند و او را گرامی میدارند.
وی از مسئولان اوایل انقلاب با صفت قیمتی یاد کرد و ادامه داد: مسئولان اوایل انقلاب بسیار قیمتی و با ارزش بودند و اکنون باید شمع به دست به دنبال آنان بگردیم. تواضع، فروتنی، اخلاقمداری، ارزشمداری، ولایتمداری، وغیره از شاخصههای آنان بود و اکنون چنین مسئولانی کم هستند و استاد پرورش هم که در سالهای آغازین انقلاب وزیر آموزش و پرورش بودند، یکی از این افراد بودند.
رحیمی از حساسیت نهاد آموزش و پرورش گفت و بیان کرد: زمانی پیش از انقلاب، یک فرد بهائی بر مسند نظارت آموزش پرورش مینشست و حال آنکه این مسئولیت، مسئولیت خطیر و حساسی است و در انتخاب مسئول آن باید حساسیت زیادی به خرج داد. وزیر آموزش و پرورش بایستی معتقد، ملزم و پایبند به اصول اسلام و انقلاب باشد همانگونه که استاد پرورش بود و نه فقط آموزش پرورش، بلکه نظام جمهوری اسلامی، در هر پستی، نیازمند مسئول انقلابی است و امروز متاسفانه جای خالی پرورشها احساس میشود.
وی با گلایهمندی از بازیهای سیاسی و خط بازیهای مرسوم تصریح کرد: من معتقدم نظام جمهوری اسلامی برای بقا نیازمند اصلاح است و این اصلاح ابتدا باید از آموزش و پرورش آغاز شود و پس از آن در دانشگاه ادامه پیدا کند و در آموزش و پدورش نیز ابتدا از خود وزیر آموزش و پرورش، معاونان، مدیران کل تا برسد به معلمان و تا مادامیکه وزرا و معاونان و مسئولان در نظام از روی خط بازیهای سیاسی و جناحی عمل کردنها غزل و نصب شوند، چنین آموزش و پرورش مورد تایید اسلام نیست و در آن تربیت نه تنها حرف اول را نمیزود بلکه اصلا جایی در چنین نظام آموزشی ندارد و نهایتا شاید یک نظام صرفا آموزشی از کار در آید.
امام جمعه خمینیشهر به کاستیهای نظام در ترویج ارزشهای خود اشاره کرد و ادامه داد: من معتقدم کارهایی که تاکنون برای ترویج ارزشها و آرمانهای انقلاب و نظام انجام شده، اصلا کافی نبوده و به ویژه در زمینه فرهنگ اصلا مناسب عمل نکردهایم؛ ما ظرفیتهای فراوانی برای فیلمسازی، نشر کتاب، وغیره داریم و باید از این ظرفیتهای در راستای الگوسازی استفاده کنیم. زندگی استاد پرورش باید به صورت یک فیلم در آید و مکررا به نمایش درآید تا نمونه یک فرد مومن انقلابی به مردم معرفی شود و دید مردم نسبت به انقلاب و انقلابی تغییر کند.
وی با تاکید بر نیاز جامعه به نیروسازی توضیح داد: ما در اوان انقلاب، ۸ سال در گیر جنگ بودیم و ۸ سال مشغول سازندگی و یک زمان ۱۶ ساله طلایی که فرصت مناسبی بود برای نیروسازی را از دست دادیم. افرادی نظیر پرورش یا از میان ما رفتهاند یا اکنون منزوی شده اند و حال آنکه ما باید نظایر آنها را تربیت میکردیم تا امروز جای خالی آنها رد پر کنیم.
رحیمی ادامه داد: مثلا امروز میبینیم که در تعداد معلمان دچار مشکل هستیم و گفته شده اگر ۳۰۰ هزار نیرو از آموزش و پرورش بازنشسته شوند، ما با مشکل کمبود معلم مواجه خواهیم شد و میبینیم که ما در کمّیت معلمان دچار مشکل هستیم چه رسد به کیفیت آنان در صورتیکه در این آموزش و پرورش قرار است وزیر و وکیل و مسئول آینده تربیت شود و اگر این ضعف ادامه یابد، من آینده این انقلاب را دچار آسیب میبینم و امیدوارم این طور نباشد و مسئولانی که در راس هستند و دغدغه انقلاب دارند در نیروسازی چارهای بیاندیشند و معلمانی تربیت شوند که افکار آنان در جهت انقلاب باشد و فرزندان این مرز و بوم را درست و انقلابی تربیت کنند./
نظر شما