ارتباط میان دانشگاه و صنعت و معدن در استان کرمان باید تقویت شود

قائم مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در جامعه فارغ التحصیلانی داشته باشیم که توانایی های حرفه ای قابل قبولی در رشته مربوطه کسب کرده باشند لذا در استان کرمان که ظرفیت صنعت و معادن فعال است باید زمینه کسب تجارب دانشجو در این بخش ها فراهم شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان، عبدالرضا باقری، امروز(۱۹ دی) در نشست رؤسای دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و پارک های علم و فناوری منطقه هشت کشور در سالن هنری دانشگاه ولیعصر رفسنجان کیفیت را دغدغه اصلی جامعه دانست و گفت: مدیران باید در حوزه بازنگری دروس و برگزاری کیفی دروس و حذف رشته هایی که مورد نیاز جامعه نیست، توجه داشته باشند.

 

 

وی با بیان اینکه کمیت فارغ التحصیلان معضل اساسی در جامعه نیست؛ تصریح کرد: آموزش عالی در دوره گذشته که به صورت سنتی بود نقش تقویت نیروی انسانی را ایفا می کرد و در دهه های 80 و 90 به انجام پژوهش های مورد نیاز جامعه ( پژوهش های بنیادین) پرداخته و در این زمینه در عرصه های ملی و بین المللی موفقیت هایی را هم به دست آوردیم.

 

 

باقری با اشاره به اینکه خوشبختانه یکی از مهمترین دستاوردهای دانشگاه های سراسر کشور از جمله دانشگاه های علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه های علوم پزشکی، آزاد، پیام نور، دولتی و دیگر دانشگاه ها برخورداری از نیروی انسانی متخصص و پرتوان است؛ بیان کرد: این دانشگاه ها باید به حل معضلات پیرامون خود در شهر و استان بپردازند.

 

 

وی با بیان اینکه دانشگاه ها باید در این زمینه از تجارب سایر دانشگاه ها در رفع معضلات استفاده کنند؛ تصریح کرد: وزارت علوم باید به کار نظارت و سیاستگذاری بپردازد و بخش هایی را به مدیریت های منطقه ای واگذار کند که امری ضروری است و باید اهتمام ویژه به خرج دهیم.

 

 

قائم مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: دانشگاه های مناطق از جمله منطقه 8 باید با هم افزایی، هم فکری، انتقال تجربیات، استفاده از امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی موضوعات منطقه را شناسایی و در رفع کاستی ها و معضلات آنها تلاش کنند.

 

 

وی افزود: در حوزه آموزش باید توجه بیشتری نسبت به گذشته داشته باشیم و در جامعه فارغ التحصیلانی داشته باشیم که توانایی های حرفه ای قابل قبولی در رشته مربوطه کسب کرده باشند لذا در استان کرمان که ظرفیت صنعت و معادن فعال است باید زمینه  کسب تجارب دانشجویان در این بخش ها فراهم شود.

 

 

باقری توجه به بازآموزی کارشناسان آزمایشگاه ها را از ضروریات دانست و با افزودن اینکه یکی از موضوعات مهم در امر کیفیت نحوه ارائه دروس عملی است؛ رصد کردن فارغ التحصیلان همه رشته های دانشگاه ها را یکی از شاخص های مهم دانشگاه ها برشمرد و گفت: باید ببینیم فارغ التحصیل ما پس از دریافت مدرک  در 5 سال گذشته به کجا رفته و چه شغلی گرفته و رضایت مندی از رشته اش دارد؟ آیا شاغل شدند یا نه؟ لذا نباید به سرنوشت فارغ التحصیلان بی تفاوت بود و مجموعه نظرات باید برای بازنگری شیوه های آموزش و ارائه مطالب مفید واقع باشد.

 

 

وی اظهار کرد: در برنامه راهبردی دانشگاه ها باید برنامه ای مبنی بر حل موضوع مهم منطقه در 5 سال آینده تدوین شود و متناسب با آن سهم هر کدام از اعضای هیئت علمی برای حل این موضوع و یا تحقق موضوع منطقه مشخص باشد؛ باید سهم دانشگاه ها، گروه ها، اعضای هیئت علمی در تحقق برنامه مشخص باشد لذا نمی توان در دوره ای که با تحولات سریع مواجه هستیم هزینه ها و اعتبارات بیهوده صرف شود؛ منابع مالی محدود است و در شرایط سختی قرار داریم پس نباید به موضوعاتی که مورد نیاز جامعه نیستند هزینه ای صرف شود.

 

این مسئول بر استفاده از فرصت طلایی و توجه به موضوعات پیرامون هر شهر و هر استان توسط دانشگاه های مناطق تأکید کرد و افزود: در استان کرمان با کمک استاندار بین معضلات موجود و دانشگاه ها پیوند زده شود و دانشگاه ها در رفع این معضلات اقداماتی انجام دهند در استان کرمان وجود معادن و صنعت می توان پیوند بین دانشگاه و این بخش را تقویت کرد.

 

 

وی خاطرنشان کرد: در حل معضلات در جامعه، دانشگاه باید بسته های کوچک تحقیقاتی تشکیل دهد و در بحث کارآفرینی که از ویژگی های مهم دانشگاه ها است اقدام شود لذا ایجاد بسته های تحقیقاتی کوچک و راهبردی کردن معضل می تواند راهگشا باشد.

 

 

باقری بیان کرد: هفته گذشته برای اولین بار نمایشگاه تقاضای ساخت برگزار شد و در این نمایشگاه بیشتر دانشگاه ها نیازشان را عرضه کردند لذا در شرایط تحریم هستیم و می توان نیازهای مورد نیاز از جمله قطعات دستگاه ها توسط دانشگاه ها تولید شود و نیز ارتقاء کیفیت کالاهای داخلی هم می تواند  توسط دانشگاهها صورت گیرد؛ در این نمایشگاه یک هزار نیاز عرضه شد که به مرور زمان با دستگاه ها و دانشگاه ها قرار داد تولید بسته می شود.

 

 

وی با تأکید بر اینکه امروز توسعه رشته ها در دانشگاه ها نیاز نیست؛ گفت: به جای پرداختن به توسعه کمی مراکز کوچک و اثرگذار در مناطق ایجاد شود تا به دانشگاه ها بر اساس اثر بخشی شان بودجه ارائه دهیم.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 755345

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha