به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «احسان گوهریراد» امروز (یکشنبه ۲۳ دی) در نشست خبری جنبش مردمی پاسداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در استان گلستان اظهار کرد: جوانان و نوجوانان آینده انقلاب اسلامی هستند و باید برنامهریزیهای خوبی برای جوانان داشته باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی کانونهای برای مبارزه با بیسوادی داشتیم ولی پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد این بودیم که نهضت سواد آموزی شکل گرفت تا بیسوادی در کشور ریشه کن شود.
گوهریراد افزود: میزان افراد باسواد بالای ۱۵ سال در پیش از انقلاب اسلامی ۳۶ درصد بود در این عدد در میانگین جهانی ۶۹ درصد تخمین زده میشد و در سال ۱۳۹۶ نرخ رشد افراد باسواد به ۸۶ درصد در کشور رسیده و این در حالی بود که میانگین جهانی به۸۲ درصد رسیده بود.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد جمعیت بیشتر نسبت به دوران قبل از انقلاب در چهل سال انقلاب اسلامی مردم با سواد شدند و این در حالی است که رشد سواد آموزی در جهان ۱۳ درصد بوده است.، تاکید کرد: آمار دقیقی از وضعیت سواد آموزی گروه ۱۰ تا ۱۴ سال قبل انقلاب نداریم ولی در حال جاضر ۹۴.۶ درصد در این گروه سنی باسواد هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان یادآور شد: در رابطه با عدالت آموزشی و اینکه تمامی دانشآموزان بتوانند وارد مدرسه شوند توجه کردیم قبل از انقلاب مدرسه شبانهروزی نداشتیم و پس از انقلاب برای اینکه بتوانیم دانشآموزان مناطق دور افتاده را به تحصیل وا داریم ۶۹ مدرسه شبانه روزی در استان راهاندازی شده است.
گوهریراد گفت: در مراوهتپه در سال ۱۳۵۷ تنها یک مدرسه متوسطه داشتیم و در حال حاضر در شهرستان مراوهتپه شاید بیش از ۳۵ مدرسه متوسطه تنها در روستاها داریم و در تمامی روستاها به جز روستاهای کمتر از ۱۰ خانوار دارای مدرسه ابتدایی هستیم و ۹۹.۵ درصد دانشآموزان ابتدایی ما تحت پوشش تحصیلی قرار دارند.
وی تاکید کرد: سهم دختران از دانشآموزان در سال ۱۳۵۷ نزدیک به ۳۵ درصد بود و امروز نزدیک به ۴۹.۵ درصد رسیده است.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با بیان اینکه ۳۶ واحد کانون فرهنگی و تربیتی در استان فعالیت میکنند، یادآور شد: یکی از مراکزی که به عنوان بخش اصلی فرهنگی از آن یاد میکنیم کانون فرهنگی ما در استان است که قبل از انقلاب چنین مرکزی نداشتیم.
گوهری راد به اردوگاههای دانشآموزی در سطح استان اشاره کرد و افزود: امروز ۸ اردوگاه بزرگ و ثبت شده دانشآموزی در استان داریم که قبل از انقلاب چنین اردوگاهی وجود نداشته است.
وی متذکر شد: قبل از انقلاب مدرسه استثنایی در کل استان نداشتیم و سرویسی به این دانشآموزان داده نمیشد ولی در حال حاضر یک هزار و ۹۰۰ دانشآموز استثنای را تحت پوشش آموزش قرار دادیم.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان یادآور شد: در بخش تربیت بدنی هیچ سالن ورزشی در آموزش و پرورش قبل از انقلاب وجود نداشتیم ولی در حال حاضر ۱۰۰ سالن ورزشی زیر نظر مدارس و آموزش و پرورش در استان فعالیت میکنند.
نظر شما