فیلمسازان ایرانی باید به فکر نمایش جهانی فیلم های خود باشند

جواد شمقدری در مراسم اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: کشورهای مستقل با هویت، تنها فیلمهایشان را در جشنواره ها مشاهده می کنند اما ما نباید تنها به جشنواره ها قانع باشیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم اختتامیه بیست و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران شب گذشته در تالار وحدت با حضور سیدمحمد حسینی، جواد شمقدری، هاشم میرزاخانی و جمعی از سینماگران و هنرمندان برگزار شد.

 

در این مراسم هاشم میرزاخانی دبیر جشنواره ضمن خیرمقدم به همه هنرمندان و مدیران حوزه سینمایی کشور با ارائه گزارشی از عملکرد جشنواره عنوان داشت: 1694 فیلم از ایران و 2538 فیلم از کشورهای دیگر به جشنواره ارسال شد که شاهد رشد ده درصدی آثار در این جشنواره بودیم که همین امر وظیفه برگزارکنندگان را سخت تر کرد از این میان 189 فیلم ایرانی در بخش سینمای ملی و 139 فیلم در بخش بین الملل شرکت کردند.

 

وی ادامه داد: از اقدامات صورت گرفته در این جشنواره می توان به اضافه شدن نقش بیداری اسلامی و نمایش دو فیلم در این حوزه اشاره کرد همچنین نمایش فیلم های ارسال شده به جشنواره در بخش زاویه پنهان دنیای پیرامون و نمایش فیلمهای کشورهای مسلمان از اقدامات صورت گرفته در این جشنواره است.

 

وی با اشاره به انتخاب سینمای آزادی به عنوان محل برگزاری جشنواره بیان کرد: سینمای آزادی تعداد افراد حاضر در جشنواره را افزایش داد و همچنین نمایش فیلم به صورت HD بر کیفیت برگزاری جشنواره افزود.

 

هاشم میرزاخانی گفت: عرضه فیلم کوتاه به شبکه خانگی و وارد شدن این گونه فیلمها به خانه ها، همکاری رسانه ی ملی در نمایش فیلمهای کوتاه را می توان یکی از دستاوردهای جشنواره 28 دانست.

 

وی در پایان با اعلام دو خبر خوش برای سازندگان فیلم کوتاه اظهار داشت: نظر به اهمیت اکران فیلم کوتاه طبق همکاری های صورت گرفته قرار شد که شبکه 4 سیما یک برنامه هفتگی خود را به پخش و نقد و بررسی فیلمهای کوتاه اختصاص دهد و همچنین خبر دوم اینکه روزهای دوشنبه سینمای آزادی در یک سانس فیلم کوتاه را به روی پرده خواهد برد.

 

در ادامه مراسم جواد شمقدری معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان داشت: کاش من 30 سال جوانتر بودم و جای شما بر روی این صندلی ها نشسته بودم چرا که دریافت جایزه جذابیت بیشتری نسبت به سخنرانی دارد.

 

وی ادامه داد: کسانی که در عرصه سینما فعالیت می کنند به سه دسته تقسیم می شوند دسته اول کسانی که تنها فیلم می سازند و کاری به محتوای آن ندارند و بعد از اتمام یک فیلم فیلم بعدی خود را کلید می زنند دوم کسانی که دغدغه بسیاری در عرصه سینما دارند و قصد دارند خود را برگزیده جشنواره بدانند و در نهایت دسته سوم علاوه برداشتن دغدغه بسیار خود در عرصه سینما به دیده شدن جهانی فیلم خود فکر می کنند.

 

شمقدری با اشاره به اینکه سهم کشورهای مستقل در عرصه نمایش جهانی بسیار کمتر از هالیوود است امروز نمایش جهانی در اختیار گروه اندکی است و کشورهای مستقل با هویت، تنها فیلمهایشان را در جشنواره ها مشاهده می کنند اما ما نباید تنها به جشنواره ها قانع باشیم چرا که باید اهدافمان در میان مردم جهان مطرح شده و در جهان فراگیر شود.

 

وی در پایان اضافه کرد: فیلمسازان باید متوجه سهم بندی ناعادلانه کشورهای قدرتمند در عرصه سینما باشند و نسل جوان امروز باید قدمهای بلندتری را در عرصه های بین المللی بردارند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 75658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha