به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، روش تدریسشان سنتی و خشک نیست. فرآیند یادگیری دانش آموزان با شعر و داستان است. فیلم های روش تدریس آنان در شبکه های مجازی در حال بازنشر است. با همین روش تدریس در شبکه های اجتماعی هواداران زیادی پیدا کردند. اکثر این معلم ها که با چنین روش تدریسی می کنند، در مدارس غیردولتی فعالیت دارند.
برای دانش آموزان دوره ابتدایی این نوع تدریس جذاب و جدید به نظر می رسد. چون دنیای کودکان به بازی گره خورده است بنابرین فرآیند یادگیری برای دانش آموزان دوره ابتدایی با شعر و داستان لذت بخش تر و فهم آن بیشتر است. در این موضوع نیز شکی نیست که این نوع تدریس نسبت به آموزش با روش خشک و سنتی تاثیر بیشتر خواهد داشت.
اما نکته قابل تاملی در فیلم های منتشر شده در شبکه های اجتماعی وجود دارد. بیشتر وقت این معلم ها به فیلمبرداری از روش تدریس آن هم در زمانبدی ساعت درسی می گذرد. مشخص نیست فیلمبردار دانش آموز است یا یکی از مسئولان مدرسه اما آنچه مشخص از تعداد بالای فیلم های منتشر شده از کلاس درس است. شاید فیلمبرداری و انتشار روش تدریس برای یکبار قابل توجیه باشد و می تواند حتی می تواند به عنوان الگویی برای دیگر معلم ها نیز قرار گیرد اما به تعداد دفعات بالا مطمئنن محتوای کلاس درس وارد حاشیه خواهد شد و تنها وقت دانش آموزان گرفته می شود.
به هر روی گوشی به دست بودن در فضای کلاس و صرفا برای بارگذاری در شبکه های اجتماعی، تمرکز دانش آموزان را بهم می ریزد و دانش آموزان بازیگران فیلم تبلیغاتی خانم معلم هستند.
در این فیلم ها بیشتر معلم ها نشاط دارند و دانش آموزان به دلیل فیلمبرداری از آنان دست به سینه و ساکت نشسته و گوش می دهند تا روش تدریس معلم با کیفیت تر تصویر برداری شود.
این معلم ها که اغلب در مدارس غیردولتی هستند با این اقدام به دنبال تبلیغ مدرسه و جذب دانش آموز نیز هستند. در واقع این فیلم ها بیشتر تبلیغاتی هستند و در لایه های پنهان این فیلم ها می توان استفاده ابزاری از دانش آموزان را دید که آن ها هم از این روش تدریس جذاب با دلیل وجود حاشیه های آن، خسته می شوند.
روایتی دیگرهم باز به روش تدریس در مدرسه غیردولتی باز می گردد، فیلمی که در شبکه اجتماعی بازنشر شده روایتی از تدریس خانم معلم با یک لباس محلی و آرایشی غلیظ دارد. معلم شعر یکی از کتاب های درسی را در کلاس درس می خواند و از روش تدریس آن با تلفن همراه فیلمبرداری می شود. این فیلم و محتوا آن چنانکه برای کاربران در شبکه اجتماعی جذابیت ندارد، برای دانش آموزان هم نه تنها جذابیت ندارد و ممکن است ازاین فرایند تبلیغاتی خسته هم شده باشند.
در اینجا هم مانند نمونه های پیشین هدف اصلی خودنمایی معلمان و تبلیغ مدرسه غیردولتی است با این تفاوت که این بار جذابیتی در روش تدریس دیده نمی شود و تنها نکته جالب موجود در فیلم زیبایی لباس محلی خانم معلم است همین.
روایتی دیگر گلایه هایی از دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی است.مشکل این دانش آموزان توجه بیش از اندازه معلم هابه تلفن همراهشان است.
در مقطع ابتدایی تکالیف دانش آموزان را بیش از اندازه می دهند تا بیشتر سرشان گرم گوشی باشد و این موضوع گلایه ای است که از سوی برخی دانش آموزان دوره ابتدایی مطرح شده است.
این گلایه ها در مقاطع مختلف وجود دارد و دانش آموزان دوره دبیرستان هم از اینکه دبیرانشان سرگرم وب و کانال گردی هستند، انتقاد دارند چون کمتر به دغدغه آنان رسیدگی می کنند.
این در حالی است که ورود تلفن همراه به مدارس از سوی دانش آموزان ممنوع است. عمده ترین دلیل این ممنوعیت حواس پرتی و عدم تمرکز دانش آموزان در کلاس درس مطرح شده است حالا تمرکز آنان به دلیل استفاده بیش از حد تلفن همراه توسط معلم هایشان بهم می خورد.
ناگفته نماند؛ این موضوع را نمی توان به تمام فرهنگیان و مدارس تعمیم داد. خیلی از دبیران آنقدر سرگرم دغدغه های دانش آموزانشان هستند که وقت نیز کم می آورند.امید است، برخی از معلم ها حتی اگر تعداد آنان هم اندک است تمرکزشان تنها بروی تدریس و آموختن مهارت های زندگی به دانش آموزاباشد یا اگر روش تدریس جدیدی دارند ابزاری از آن استفاده نکنند و استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه را به وقت های شخصیشان موکول کنند.
نظر شما