به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «عباس گودرزی» با حضور در برنامه تیتر امشب (دوشنبه 24 دی ماه) درباره چند و چون استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی با ذکر این نکته که با این طرح مخالف است، گفت: «این طرح سطح مشارکت را کاهش می دهد. اگر نامزدی 90 درصد آرا را در شهرستانی کسب کند و دیگری 10 درصد آرا را کسب کند ولی تعداد آرای نامزد 10 درصدی شهرستانی در استان بیشتر از نامزدی باشد که در شهرستان 9۰ درصد آرا را کسب کرده، نامزد 90 درصدی از راه یابی به مجلس باز میماند.»
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این شرایط باعث دلسردی و ناامیدی مردم به آرای خود می شود، گفت: «طرح استانی شدن انتخابات، طرح ناپخته ای است. این طرحی برای حذف رقیب و به نفع کاندیدای سرشناس است.»
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره دیگر نقاط منفی طرح استانی شدن انتخابات گفت: «این طرح شکاف های قومی را بیشتر می کند. در استانهایی که شکاف مذهبی و قومیتی وجود دارد این طرح، انتخابات را به بحران امنیتی تبدیل میکند.»
وی در تشریح این موضوع گفت: «شهری با اکثریت اهل سنت در استانی با اکثریت شیعه در تمام دورهها یک نماینده شیعه خواهد داشت یا برعکس. اولویت کشور اکنون انتخابات استانی یا شهرستانی نیست و از طرفی این طرح مشکلات متعددی را می تواند ایجاد کند.»
بنابراین گزارش در ادامه «قاسم احمدی لاشکی» درباره چند و چون استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: «با استانی کردن انتخابات نامزدها 10 یا 15 درصد رأی حوزههای انتخابیه خودشان را به دست آورند اما در همان حوزه انتخابیه فردی پیروز میشود که بیشترین تعداد رأی استان را هم آورده باشد.»
نائب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به شاخص های مطرح در این طرح پرداخت و گفت: «سه شاخص برای ثبت نام در نظر گرفته شده است اول اینکه محل تولد نامزد باشد. دوم اینکه 5 سال منتهی به ثبت نام در آن محل ساکن باشد و سوم اینکه قبل نماینده آن حوزه در مجلس باشد.»
احمدی لاشکی با اشاره به اینکه این طرح در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی تایید شده بود، گفت: «در حال حاضر این طرح به تصویب رسیده است اما چرا نباید اجرا شود.»/
نظر شما