به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار محمد علی جعفری» در مراسم رونمایی از ۵ هزار و 400 پروژه عمرانی محرومیت زدایی گفت: آرامش و اقتدار امروز مدیون تلاش شهدا و ایثارگران است که هنوز در گوشه و کنار کشور و نقاطی که دشمن طمع ورود به آنها را دارد، تلاش می کنند.
فرمانده کل سپاه اظهار کرد: نیروی زمینی سپاه امروز با اقتداری بی نظیر برای دفاع از مرزهای کشور و دفاع از انقلاب اسلامی در راه برقراری امنیت در سخت ترین شرایط در مناطق شمال غرب و جنوب شرق که از نظر جغرافیایی و ارتباط با کشورهای همسایه مستعد توسعه ناامنی است، تلاش می کند؛ این تلاش ها نتایج چشمگیری داشته است که اگر این تلاش ها نبود ناامنی های دیگری در کشور ما حاکم می شد.
وی با اشاره به اینکه رویکرد نیروی زمینی سپاه در برقراری امنیت مردم داری و استفاده از ظرفیت مردمی است، گفت: یکی از اقدامات نیروی زمینی سپاه در مناطق محروم توجه به این مناطق و محرومیت های آنهاست که در پاره ای از مناطق تحت امر نیروی زمینی این موضوع در دستور کار قرار گرفته است تا بتوانند از مجموعه امکانات موجود برای خدمت به مردم و ایجاد امنیت در این مناطق استفاده کنند.
سردار جعفری اظهار کرد: مهمترین تفاوت مأموریت نیروی زمینی سپاه در برقراری امنیت با سایر نیروها این است که محور اصلی فعالیت برای برقراری امنیت در انجام ماموریت های نیروی زمینی سپاه مردم هستند.
وی خاطرنشان کرد: قریب به 20 هزار بسیجی حقوق بگیر در مناطق یاد شده در حال کمک به نیروی زمینی سپاه برای برقراری امنیت هستند و از این رو نیروی زمینی سپاه امنیت را به دست خود مردم تامین می کند.
وی با بیان اینکه راهی طولانی برای رسیدن به رفع محرومیت کامل از مناطق محروم پیش رو داریم، اظهار کرد: انسداد مرزها و مسایل آن سوی مرزها باید با همکاری دولت پیگیری شود؛ امیدواریم این انگیزه در دولت ایجاد شود که در این مناطق با نیروی زمینی سپاه همراهی کند.
وی یادآور شد: موضوع محرومیت زدایی موضوعی است که هر چقدر ما در آن تلاش کنیم بدون حمایت و پشتیبانی دولت امکان رسیدن به نتایج صددرصد وجود ندارد، هرچند که موضوع فقر پس از پیروزی انقلاب بسیار مورد توجه قرار گرفته است که در مقایسه با قبل از انقلاب شاهد پیشرفت 97 درصدی در موضوع از بین رفتن محرومیت زدایی هستیم و امروز فاصله طبقاتی کاهش پیدا کرده است. به واسطه آمار بانک جهانی اما باز هم محرومیت وجود دارد هرچند درصد آن بسیار کمتر از قبل از پیروزی انقلاب است.
وی اظهار کرد: علت این فقر و محرومیت و اینکه این موضوع به چشم می آید آن است که طبقه متوسط جامعه نیز رشد پیدا کرده است. وقتی طبقه متوسط رشد می کند به طور طبیعی این فاصله و شکاف به چشم می آید. در کشور ما با توجه به حساسیتی که بر روی این امر وجود دارد باید تلاش صددرصدی برای رفع محرومیت انجام شود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات کشور روش توسعه و سبک توسعه است و رهبر معظم انقلاب احساس دارند که کلمه توسعه را به کار نبریم زیرا تا می گوییم توسعه شاخص های توسعه درست عنوان نمی شود و کشورهای غربی این شاخص ها را تعریف می کنند که با عدالت همراه نیست.
وی ادامه داد: باید به جای توسعه بگوییم پیشرفت اسلامی، اگر روش های توسعه تغییر کند سرعت رفع محرومیت چشمگیر خواهد شد. توجه برای پیشرفت کشور باید از نقاط محروم و دورافتاده آغاز شود.
سرلشکر جعفری اظهار کرد: آنچه بسیج و سپاه در مناطق مرزی انجام می دهند نوعی کمک به وظیفه دولت است. اگر بتوانیم علاوه بر اینکه برای رفع محرومیت کمک می کنیم تا دو اقدام اساسی و استراتژیک را کنار اقدامات دیگر انجام دهیم رفع محرومیت سرعت بیشتری می یابد البته خودمان نیز باید تلاش کنیم.
وی با اشاره به نقش مطالبه گری از دستگاه های اجرایی در افزایش روند کاهش محرومیت زدایی یادآور شد: اگر مطالبه گری از دستگاه های اجرایی صورت نگیرد این موضوع (محرومیت زدایی) سرعت نخواهد داشت. ما باید به عنوان بلندگوی مردم مستضعف محرومیت های آنها را به گوش مسئولان برسانیم و مطالبه گری کنیم، به سراغ ادارات برویم و مطالبه گر مناطق مستضعف باشیم و از سوی دیگر در رسانه های دولتی و با استفاده از شیوه های هنرمندانه دستگاه های اجرایی را به پای کار دعوت کنیم و منابع دولتی را نیز در این زمینه مشارکت دهیم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از منابع درآمدی سپاه صرف پروژه های محرومیت زدایی می شود، یادآور شد: 70 میلیارد تومان از بودجه سپاه برای موضوع سلامت و بهداشت اختصاص یافته است، طبیعی است با این سرمایه گذاری ها و روش ها هر چقدر تلاش کنیم محرومیت رفع نمی شود، حتما باید کمک دولت و دستگاه های اجرایی پای کار بیاید و البته مشارکت خود مردم در رفع محرومیت و توانمندسازی آنها و ایجاد اشتغال و بازار کسب و کار برای این مناطق نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به چهل سالگی انقلاب ادامه داد: در چهل سالگی انقلاب اسلامی با توجه به تجربه سپاه در این چهل سال 40 هزار پروژه محرومیت زدایی از دوازدهم بهمن در سراسر کشور علاوه بر پروژه های قبلی آغاز می شود که امیدواریم ظرف مدت شش ماه به اتمام برسد و در اواسط سال 98 به نتایج مطلوب برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: حاشیه نشینی در شهرها جزو تبعات منفی توسعه کشور با سبک غربی است که امیدواریم کارشناسان و صاحب نظران و افراد مجرب در این امر تلاش کنند تا الگوی پیشرفت اسلامی در کشور جا بیفتد. ما در این زمینه نیازمند مجاهدت و هماهنگی و تلاش همه جانبه هستیم.
وی با اشاره به فشار اقتصادی و تحریم از سوی دشمن گفت: این مسایل قطعا در کشور اثرگذار است اما اگر به ذخایر و منابع و روش های مدیریتی خود که به شکل اسلامی و بومی متمرکز شویم بدون تردید به وضعیتی بهتر از وضعیت امروز خواهیم رسید.
وی ادامه داد: با وجود دشمنی ها علیه انقلاب و تمام تلاش های آنها مبنی بر اینکه ایران پیشرفت نکند و مشکلات کشور حل نشود امروز شاهدیم که با توسعه چشمگیری مواجه هستیم. آنها تلاش می کنند برچسب ناکارآمدی بر روی نظام اسلامی بچسبانند تا به بخشی از این مشکلات و توطئه ها دلگرم باشند. اگر این توسعه ها و مشکلات به هر کشور دیگری وارد می شد تا به حال از پا درآمده بود اما مردم ایران بر روی اهداف خود ایستاده اند و آن را تحمل می کنند.
فرمانده کل سپاه اظهار کرد: امیدواریم به لطف خدا شاهد پیروزی در عرصه های مختلف و شکست دشمنان در منطقه باشیم. موضوع جنگ نرم علیه کشور در ابعاد اقتصادی، فشارها، تحریم ها و مسایل فرهنگی و سیاسی تمام امکانات دشمن را بسیج کرده است تا نگذارند توانمندی های جمهوری اسلامی و پیشرفت های آن به خوبی منعکس شود. دشمنان با عملیات روانی و جنگ روانی و حادثه سازی مانع انعکاس این مطالب می شوند البته در این میان ضعف گزارش دهی و انعکاس اخبار در رسانه ها نیز یکی از موانع است./
نظر شما