اولویت واگذاری با کیست؟ هواداران و پیشکسوتان یا اشخاص عادی

واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس اواخر آذرماه از سوی دولت تصویب شد و اسفند ماه به عنوان زمان مزایده تعیین شده است و حالا صحبت هایی درباره هوادار یا پیشکسوت بودن مالکین باشگاه مطرح شده است که بنا به گفته رییس سازمان خصوصی سازی اجباری در آن نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، هیئت دولت در جلسه 25 آذر ماه خود با واگذاری شرکت های فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس موافقت کرد و به دنبال آن سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که اقدامات لازم برای واگذاری سهام این 2 باشگاه را انجام داده است و رییس سازمان خصوصی سازی از اسفند ماه به عنوان زمان مزایده واگذاری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس خبر داده بود. «علی اشرف پوری حسینی» این خبر را پس از جلسه سوم دی کمیسیون نظارت بر اصل 44 که با موضوع واگذاری سهام سرخابی ها برگزار شده بود اعلام کرد. برر مبنای مباحث مطرح شده در این جلسه اشخاص حقیقی و حقوقی که دولتی نباشند می‌توانند در این مزایده شرکت کنند البته خصولتی‌ها محدودیت و ممنوعیت دارند، زیرا نمی‌توانند بیش از ۴۰ درصد سهام را دراختیار بگیرند، اما بخش خصوصی کاملاً آزاد است و می‌تواند به صورت شرکت تعاونی سهامی عام و سهامی خاص در مزایده شرکت کند. همچنین اشخاص حقیقی، پیشکسوت، هوادار و یا غیرهوادار هم می‌توانند در مزایده شرکت کنند

 

ایبنا در خبری جدید از پوری حسینی نوشته است: «الزام و اجباری برای این که مالکین باشگاه باید هوادار یا پیشکسوت باشگاه باشند، وجود ندارد و این موضوع مخالف این گفته نیست که اگر کسی باشگاه را خرید، الزاما باید هوادار و پیشکستون نباشد و چنین چیزی را کسی تا به حال ادعا نکرده است. به شدت از مدیران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، اتاق تعاون و اتاق بازرگانی خواهش کردیم در فرصت پیش رو، هواردان را تشویق کنند تا متمرکز شوند. زیرا هواداران گروه گروه هستند و مهم این است که اگر قصد شرکت در مزایده این دو باشگاه را دارند، الفبای آن رقابت می باشد و شرکت برای عموم آزاد است بنابراین اگر هواداران می خواهند در مزایده استقلال و پرسپولیس شرکت کنند، از الان به فکر ایجادتشکل باشند و روز مزایده نگویند که فرصت نکردیم این کار را انجام دهیم.»

 

 

این گزارش می افزاید: براساس قانون، هیئت واگذاری ۹ نفر عضو دارد که ۴ نفر آن شامل وزیر اقتصاد، وزیر دادگستری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق تعاون ایران صاحب رأی هستند و از دیگر اعضای آن وزیر ورزش، رئیس سازمان برنامه و بودجه و دو نماینده ناظر از مجلس شورای اسلامی هستند.

 

«فرهاد دژپسند»، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز پس از اعلام واگذاری سهام سرخابی ها و حضور وی به عنوان یکی از اعضای هیئت واگذاری به خانه ملت گفته بود: «هیات واگذاری در اولین فرصت در خصوص واگذاری استقلال و پرسپولیس تشکیل جلسه می دهد. دولت موضوع این واگذاری را تصویب کرده و هیات واگذاری باید تشکیل شود تا بتوان شرایط را تعیین و سپس اقدامات لازم را انجام داد. پایه واگذاری باید کارشناسی و در هیات واگذاری بررسی شود که در این راستا مقرر شده بود جلسه ای برگزار شود اما به دلیل اینکه یکی از وزرای عضو در جلسه حاضر نشده بود این جلسه در نخستین فرصت که شرایط برای این وزیر فراهم شود، برگزار می شود.»

 

این گزارش می افزاید:‌ کمیسیون تلفیق بودجه 98 در جلسه 24 دی ماه خود دولت را مکلف به واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در سال ۹۸ کرد. «محمد مهدی مفتح»، سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به تبصره 2 لايحه بودجه 98 گفته است: «اين تبصره راجع به واگذاري ها است كه حكم داده شد درمواردي كه شركت هاي دولتي واگذار مي شود براساس احكام كلي سياست هاي اصل 44 قانون اساسي شركتهايي كه در ليست واگذاري قرارمي گيرند تازماني كه واگذار نشده اند ازنظر واريز يك دوازدهم سودسهام  خود همانند شركتهاي دولتي عمل كنند.»

 

 

در همین رابطه «غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» نیز با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه 98 در خصوص واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به خانه ملت گفته است: «مجلس قوانین متعددی را برای واگذاری شرکت‌ها و مجموعه‌های وابسته به دولت مصوب کرده بنابراین ضرورتی نداشت که  برای خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در قانون بودجه، کمیسیون تلفیق مصوبه‌ای بگذراند. اگر اراده‌ای در واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس وجود داشت با همین قوانین موجود کار واگذاری این دو باشگاه تا امروز به سرانجام رسیده بود ولی به نظر میرسد این اراده نزد مسئولان وجود ندارد.»

 

عضو فراکسیون ورزش مجلس با بیان اینکه واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تبدیل به مطالبه‌ای عمومی شده است، اضافه کرده است: «قطعا خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس موجب ارتقای سطح کیفی دو باشگاه میشود و علاوه بر کاهش هزینههای دولت به رشد این دو باشگاه کمک می‌کند. تصویب این قانون نیازمند اصلاحاتی است که باید در صحن علنی نسبت به آن اعمال شود، برای نمونه تعیین بازه زمانی برای اجرای قانون و خارج کردن شکل این مصوبه از حالت آیین نامه به قانون دو اقدامی است که باید در صحن صورت گیرد. البته حذف این مصوبه در صحن با توجه به فضایی که در جامعه وجود دارد، این تلقی را ایجاد می‌کند که مسئولان قصد واگذاری ندارد.»

 

 

جعفرزاده تأکید کرده است: «البته دولت‌ها همواره در واگذاری این دو باشگاه‌ توجیهاتی میآورند که تمام الزامات قانونی را زیر سئوال می‌برد، لذا نظر شخصی من این است که حتی با تصویب این مصوبه در صحن علنی هم خصوصی سازی این دو باشگاه محقق نمیشود. همچنین در مصوبه کمیسیون تلفیق قید شده است که 5 درصد از سهام این دو باشگاه ابتدا برای کشف قیمت واگذار و پس از آن واگذاری مابقی سهام در فرابورس صورت گیرد که این مسئله نیز گویی برخی قوانین بورس و فرابورس را زیر سئوال می‌برد که کارشناسان بورس نیز باید در این باره اظهار نظر کارشناسی کنند.»

 

بنابراین گزارش تاکنون 4 دوره مزایده برای واگذاری سهام سرخابی هامطرح و با شکست مواجه شد. در مرحله اول مزایده در 27 بهمن 93 دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، هیچ شخصی حاضر نشد برای مزایده ۲۹۰ میلیارد تومانی پا پیش بگذارد. در دوره دوم مزایده در 19 اسفند 93 باز پیشنهادی نرسید و مزایده دوم لغو شد. سپس 9 اردیبهشت 94 برای بار سوم مزایده دو باشگاه با قیمت پایه ۲۹۰ میلیارد تومان مطرح شد اما برای اینکه سرانجام مشتریانی پیدا شود شرایط پرداخت فرق کرد. این بار شرط ورود به جای پرداخت ۴۰ درصد مبلغ مزایده ۲۵ درصد اعلام شد اما باز هم مزایده با مشکلاتی مواجه و لغو شد.

 

29 اردیبهشت 94 مزایده چهارم انجام شد. در این دوره استقلال یک مشتری و پرسپولیس ۳ مشتری داشت اما اهلیت متقاضیان از سوی سازمان خصوصی سازی تایید نشد و باز پرونده مزایده بسته و اعلام شد مزایده بعدی در کار نیست.

 

پیش از آن که هیات دولت واگذاری سهام این دو باشگاه را تصویب کند ابتدای آذرماه سال جاری «مسعود سلطانی فر»، وزیر ورزش و جوانان روز دوشنبه در حاشیه مجمع باشگاه استقلال گفته بود «بر اساس مصوبه 28 مردادماه 94 این دو باشگاه از لیست واگذاری ها خارج شده بود و مدیرعامل و اعضای هیات مدیره منصوب شده بودند در حالی که من همان موقع متوجه شدم اشکالات حقوقی صورت گرفته بود.»

 

پس از این صحبت های وزیر ورزش و تصویب واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش از اصرار وزارت ورزش برای واگذاری سرخابیها تا پایان سال خبر داده بود.

 

«محمدرضا داورزنی» انتهای آذرماه سال جاری در مورد خصوصی‌سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به مهر گفته بود: «اراده دولت برای واگذاری پرسپولیس و استقلال جدی است و اصرار ما هم این است تا پایان سال واگذاری انجام شود به خصوص که شرایط دو باشگاه نسبت به سه سال قبل متفاوت شده است. با تصویب این واگذاری، حالا همه مسائل در اختیار سازمان خصوصی‌سازی است. این دو باشگاه در گذشته با حجمی از بدهی‌ها و پرونده‌ها مواجه بودند. حالا می‌توانیم بگوییم که منابع مالی این دو باشگاه تا سال ۹۹ تضمین شده است.»

 

به نظرمی رسد دولت و سازمان خصوصی سازی عزم جدی برای واگذاری سهام دو باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس دارند و باید منتظر بود تا دید آیا این دور از مزایده سهام این 2 باشگاه موفق می شود یا به سرنوشتی مانند چهار دوره پیش دچار می شود./

 

 

 

کد خبر 757567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha