تصویب ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طرح برای اشتغالزایی روستاها

دستورالعمل آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی یکسال پیش به استانداران ابلاغ و تاکنون در این حوزه ۲مرحله تسهیلات پرداخت شد و تاکنون ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طرح تصویب شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ابتدای دی ماه سال قبل وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وقت دستورالعمل آیین نامه پرداخت وام اشتغال روستایی را  با هدف کاهش بیکاری و رونق اشتغال برای اجرا در مناطق روستایی، عشایر و شهرهای کمتر از ۱۰ هزار نفر تحت عنوان «دستورالعمل آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی» به استانداران سراسر کشور ابلاغ کرده بود.

 

بر اساس این طرح قرار است معادل ریالی ۱.۵ میلیارد دلار (حدود ۶ هزار میلیارد تومان) از محل صندوق توسعه ملی نزد موسسات عامل (بانک های کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی) سپرده گذاری شود و با تلفیق منابع هر موسسه برابر با سهم صندوق توسعه ملی به متقاضیان پرداخت شود. در راستای اجرای این طرح، مجموع منابع صندوق توسعه ملی با تلفیق منابع هر یک از 4 موسسه عامل حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی اختصاص می‌یابد.

 

۵۰ درصد از این منابع معادل ریالی ۷۵۰ میلیون دلار (۳ هزار میلیارد تومان) تا آبان ماه سال جاری به چهار موسسه عامل مجری طرح اشتغال روستایی یعنی بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و پست بانک اختصاص یافته بود. قرار بود هفته سوم دی ماه منابع اشتغال پایدار روستایی و عشایری بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان به استان ها واریز شود و در تایید آن نیز ایرنا به نقل از «محمد امید»، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اعلام کرده بود که در مرحله اول و دوم یک سوم تسهیلات اشتغال ‌زایی روستایی به صورت 100 درصد جذب شده و پرداخت مرحله سوم و چهارم این تسهیلات از هفته سوم دیماه آغاز می شود.

 

در همین رابطه تسنیم نیز به نقل از «عیسی منصوری»، معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تاکنون 3 هزار میلیارد تومان از این رقم به بانک‌ها ابلاغ شده نوشته است: «معادل همین میزان هم از سوی بانک‌ها گذاشته شده و در مجموع 6 هزار میلیارد تومان از این منابع در اختیار بانک‌ها برای پرداخت است. تاکنون نیز در مجموع حدود 18 هزار میلیارد تومان طرح توسط دستگاه‌های اجرایی به بانک‌ها معرفی شده که در این راستا بانک‌های عامل علی‌رغم در اختیار داشتن 6 هزار میلیارد تومان تا الان 7 هزار و 500 میلیارد تومان طرح را مصوب کرده‌اند.»

 

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرده است: «تاکنون قرارداد 5 هزار و 800 میلیارد تومان از این طرح‌ها بین متقاضی و بانک منعقد شده و 5 هزار و 400 میلیارد تومان تسهیلات نیز پرداخت شده است.»

 

وی با اشاره به ابلاغ دو مرحله دیگر از این تسهیلات که هر مرحله 15 درصد از منابع مربوطه است، گفته است: «متأسفانه با وجود گذشت بیش از یک ماه از ابلاغ مرحله سوم و یک هفته از مرحله چهارم هنوز به بانک‌ها رقمی پرداخت نشده است.»

 

بنابراین گزارش، بر اساس برنامه ششم توسعه قرار است یک میلیون و 914 هزار شغل در روستاها ایجاد شود. در همین زمینه دولت در لایحه بودجه 1397 به منظور دستیابی به اهداف برنامه ششم توسعه رویکرد اصلی خود را ایجاد اشتغال گسترده و مولد با تاکید بر اشتغال جوانان، دانش آموختگان دانشگاهی، زنان و اشتغال حمایتی قرار داد. در این راستا تبصره 18 لایحه بودجه سال 1397 به گونه ای تنظیم شد که به توان حدود 700 هزار میلیارد ریال منابع مالی برای اجرای برنامه های اشتغالزایی تدارک دیده شود.

 

حدود 17 هزار میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت های حامل های انرژی، حدود 150 هزار میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی، حدود 60 هزار میلیارد ریال از محل قانون توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی عشایری و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت و حدود 220 هزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی بانک ها تجهیز شد. این منابع برای ارائه برنامه های اشتغال فراگیر، توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی، عشایری و شهرهای زیر 10 هزار نفر جمعیت و توسعه اشتغال حمایتی به کار گرفته شد.

 

دولت دوازدهم در لایحه بودجه سال 1397، ایجاد 980 هزار فرصت شغلی جدید را هدف گذاری کرد. سیاست های توسعه اشتغال دولت در سال 1397 در قالب برنامه های اشتغال فراگیر، اشتغال عشایری و روستایی، اشتغال حمایتی ارائه شد. منابع تجهیز شده در لایحه بودجه سال 1397 برای توسعه اشتغال در مجموع حدود 174 هزار میلیارد ریال عنوان شد و دولت از این منابع به عنوان اهرم در ترکیب یا تسهیلات دریافتی از صندوق توسعه ملی و نظام بانکی کشور استفاده کرد.

 

در ادامه  بر اساس لایحه بودجه 98 در سال آینده ۵۰ میلیارد تومان برای توسعه کارآفرینی و اشتغال بودجه در نظر گرفته شده است. همچنین در راستای حمایت از طرح اشتغال فراگیر ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و به منظور طرح حمایت از اشتغال روستایی و عشایری ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از سوی دولت در بودجه سال آینده اعتبار در نظر گرفته شده است. همچنین بودجه توسعه و توانمندسازی تعاونی ها نیز در لایحه حدود ۵۴ میلیارد تومان پیش بینی شده است./

کد خبر 758179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha