به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، «محسن یکتاپور» در نشست خبری اظهار کرد: هرمزگان با دارابودن سواحل و جزایر مستعد فعالیت های شیلاتی و صنایع وابسته، استانی کاملا شیلاتی به شمار می رود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از چهار هزار و 600 شناور صید صنعتی و سنتی در آب های هرمزگان، افزود: هرمزگان با برخورداری از 22 بندر صیادی، دارای بیشتری بنادر صیادی در کشور است.
مدیرکل شیلات هرمزگان ادامه داد: 20 درصد از جمعیت صیادی کشور نزدیک به 30 هزار خانوار در هرمزگان است.
وی با بیان اینکه هرمزگان در سال گذشته با 276 هزار تن صید، 40 درصد از صید آبزیان در کشور را به خود اختصاص داده است.
یکتاپور با اشاره به فعالیت 78 واحد صنعتی عمل آوری، بسته بندی، پودرماهی، خوراک میگو و ... در هرمزگان، گفت: بیش از سه هزار نفر در صنایع شیلاتی استان هرمزگان مشغول به کار هستند.
وی افزود: سایت های پرورش میگو در سال قبل 15 هزار تن میگو تولید کردند و امسال نیز تا کنون 49 هزار تن میگوی پرورشی به کشورهای مختلف صادر شده که 130 میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته است.
این مقام مسئول با ذکر این نکته مه میگوهای پرورشی به اتحادیه اروپا، فرانسه، چین، مالزی و ...صادر میشود، بیان کرد: پیش بینی می شود تا پایان سال 23 هزار تن میگو از مزارع پرورش در استان هرمزگان برداشت شود.
وی با اذعان به اینکه صنعت شیلات در هرمزگان پویاست و هنوز ظرفیت های فراوانی در استان وجود دارد که می توان از آن استفاده کرد، افزود: نزدیک به 180 هزار هکتار از اراضی مستعد پرورش میگو در جنوب کشور وجود دارد.
یکتاپور با بیان اینکه ایران در بین 23 کشور تولید کننده میگوی پرورشی جایگاه دهم دارد، تصریح کرد: اگر از پتانسیل و ظرفیت های موجود به خوبی بهره بگیریم می توانیم جایگاه بهتری در دنیا کسب کنیم.
وی ادامه داد: در کشور باید از ظرفیت هایی نظیر پرورش میگو که به تولید، اشتغال، صادرات و ارزآوری کمک می کند استفاده شود؛ ممکن است مشکلات و نقایصی نیز در این زمینه وجود داشته باشد اما باید با نگاه ملی و منافع استای به موضوع نگریسته شود و از پرداختن به حواشی بپرهیزیم.
مدیرکل شیلات هرمزگان به موضوع کشتی های چینی اشاره و اذعان کرد: همواره بین جامعه سنتی و صنعتی اختلاف هایی وجود داشته و دارد اما به جرات می توان گفت که فانوس ماهیان گنج پنهانی هستند که نصیب منطقه محروم مکران شده و برای کشور ارزآوری دارد.
یکتاپور افزود: از مجموع 102 کشتی که در امر صید فانوس ماهیان در عمق 200 متری دریای عمان فعالیت دارند حدود 35 کشتی از ملوانان چینی استفاده می کنند که قرار است تا پایان سال آینده 80 درصد از خدمه این شناورها را نیروهای ایرانی تشکیل دهند.
وی در پایان به تولید ماهی خاویاری در هرمزگان اشاره کرد و گفت: امسال برای نخستین بار ماهی خاویاری در استخرهای کشاورزی شهرستان های حاجی آباد و رودان پرورش داده شد.
نظر شما