گسترش کسب و کار فرهنگی به یک ضرورت تبدیل شده است

محمدور گفت: گسترش کسب و کار فرهنگی در جامعه‌ی کنونی به یک اضطرار تبدیل شده و ایجاد گذر فرهنگ و هنر طرحی تازه برای گسترش فضای کسب و کار در این حوزه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی امروز در دیدار مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید سهند، اظهار داشت: فرهنگ به عنوان یک عامل تعیین کننده در رفتارهای فردی و اجتماعی و روند توسعه جوامع انسانی تلقی می‌شود.

محمد محمدپور افزود: این فرهنگ است که اولویت های انسان را در دستیابی به اهداف مادی و معنوی معین می‌کند. فرهنگ به انسانها حس هویت و تعلق می‌بخشد و عامل  پایداری توسعه ای است که جامعه‌ی امروز نیازمند آن است.

وی، با اشاره به اینکه توسعه‌یِ شهری نباید کاریکاتوری باشد، ‌تصریح کرد: اگر فقط از بعد اقتصادی و عمرانی به توسعه‌ی شهرها توجه کنیم و بعد فرهنگ مغفول بماند، ‌این توسعه به نوعی توسعه‌ی کاریکاتوری خواهد بود.

محمدپور تاکید کرد: امروزه رشد شهرنشینی و شهرگرایی در جهان رو به افزایش است و توسعه شهری زمانی پویا خواهد بود که در ارتباط نزدیک با توسعه فرهنگی و در واقع بخشی جدایی ناپذیر از آن باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، تاکید کرد: توسعه ی کالبدی شهرها، بدون ‌توسعه فرهنگی نامتعادل و خالی از محتوا خواهد بود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بدون ایجاد زمینه برای دسترسی مردم به خدمات و کالاهای فرهنگی نباید توقع توسعه‌ی شهری را داشت.

محمدپور در ادامه با اشاره اینکه حوزه فرهنگ و هنر می‌تواند درآمدهای پایدار و زاینده ایجاد کند، ‌اظهار داشت: در این راستا برنامه‌ی دولت واسپاری امور و ورود و مشارکت مردم در فعالیتهای فرهنگی و هنری است و از این رو با مشارکت مردم در حوزه‌ی فرهنگ و هنر، تعامل فعالان این حوزه  بیشتر شده و ورای این تعامل و همفکری، خروجی آن رونق فعالیت‌های هنری و فرهنگی و تولید محتوا خواهد بود.

وی تاکید کرد: رونق‌ حضور بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر باعث می‌شود مردم در آفریدن فضایی که خود را به آن نیازمند می‌بینند، سهیم شوند و بدین‌ترتیب مشارکت اجتماعی افزایش یابد و از رهگذر آن سرمایه‌ های اجتماعی در حوزه فرهنگ و هنر شکل گیرند.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر افزود: گسترش کسب و کار فرهنگی در جامعه‌ی کنونی به یک اضطرار تبدیل شده و ایجاد گذر فرهنگ و هنر طرحی تازه برای گسترش فضای کسب و کار در این حوزه است و خارج شدن از فضای بسته فرهنگی و هنری و رفتن به سمت اجتماعی شدن فرهنگ و هنر از اهداف مهم ایجاد گذر‌ فرهنگی است که امیدواریم در شهر جدید سهند نیز این طرح اجرایی شود.

وی  ایجاد سینمای سیار و گذر فرهنگ و هنر در شهر جدید سهند را با همکاری شرکت عمران شهر جدید سهند از برنامه‌های این اداره کل برای توسعه‌ی فعالیتهای فرهنگی و هنری در شهر جدید سهند برشمرد و گفت: امیدواریم شهر جدید سهند پایلوت شهری با زمینه‌ی توسعه‌ی فرهنگی در کشور باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت:‌ می‌بایست ایجاد فضای فیزیکی فرهنگی و تولیدات محتوایی با توجه به نیاز سنجی و در نظر گرفتن ذائقه ی مردم و با مشارکت بخش خصوصی شهر جدید سهند انجام گیرد.

عباس مصطفوی، مدیرعامل سازمان عمران شهر جدید سهند نیز در این نشست با اشاره به اهمیت برنامه های فرهنگی و کارهای صورت گرفته بر ضرورت هم افزایی و استفاده از ظرفیت های اصحاب فرهنگ و هنر تاکید کرد و با اشاره به ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری در سهند از جمله کافه کتاب، طراحی و نصب المان ها‌ی شهری با محوریت فرهنگی و هنری و ایجاد فضاهای فرهنگی و اجرای برخی برنامه ها ، همراهی هنرمندان شهرستان و بهره گیری از پتانسیل اصحاب فرهنگ و هنر این شهر را ضروری عنوان نمود.

وی بر ضرورت ایجاد فضاهای فرهنگی هنری در شهر سهند تاکید نموده و افزود: هنرمندان می‌توانند در معرفی و هویت بخشی به شهر جدید سهند کمک کار شرکت عمران شوند.

وی با اشاره به حضور و اقامت برخی از اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه استان در سهند آن را ظرفیتی برای حرکت و جنب و جوش عنوان نموده و ایجاد زیرساخت‌های مناسب در بحث فرهنگ و هنر از جمله جذب سرمایه گذار در حوزه های فرهنگ و هنر را از برنامه‌های این شرکت برشمرد.

کد خبر 758778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha