به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، «حسن محمدی» امروز سه شنبه دوم بهمن ماه ۹۷ در نشست خبری «ارائه گزارش بودجههای دریافتی اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور» با حضور اصحاب رسانه، گفت: ایجاد شفافیت در امور مختلف از اصول اصلی و راهبری عملکردی ما است زیرا اتحادیه مردمی بوده و سرمایه خود را اطمینان مردم و موسسات میداند.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت افزود: اخیرا گزارشی از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است که در آن برخی مبالغ کلان به نام برخی موسسات از جمله اتحادیه تشکلهای قرآنی منتشر شده بود که برای برخی ایجاد شبهه کرده است.
محمدی با بیان اینکه بنده طی دو سال نایب رییس کمیته تخصیص اعتبارات کلی کشور هستم، عنوان کرد: طی این دو سال سراغ ندارم با این وضع اعتبارات قرآن موسسهای اعتبار قابل توجه گرفته باشد اگر اعتباری هم در دست اتحادیه باشد تحت عنوان حساب معین است.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت درباره حساب معین، اظهار کرد: حساب معین طبق تفاهم نامه داخلی با وزارت فرهنگ و ارشاد و سایر دستگاهها و نهادها به صورت امانت در اختیار قرار میگیرد که سابقه ده ساله دارد.
وی افزود: از این حساب معین در نهایت یک یا دو درصد به عنوان حق الزحمه بخش اجرایی به موسسات این اتحادیه داده میشود، بنده و آقای خواجه پیری در سال 85 به عنوان معین مرکز فرهنگی توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی انتخاب شدیم. انتخاب معین به دلیل خلاء قانونی در بخش بازگشت اعتبارات است که دستگاهها یا نهادهایی که مدارک خود را کامل نکردند به صورت امانی در این حساب قرار بگیرند بدون اینکه در آن اعتبار دخل و تصرف داشته باشند.
محمدی با اشاره به مشکلات حساب معین، اظهار کرد: بیشتر موسسات که به عنوان معین انتخاب شدند چیزی جز دردسر عاید آنها نشده است ؛ اگرچه ما توانستیم این حساب را در بانک رسالت به عنوان قرض الحسنه قرار داده و وامهایی را برای موسسات دریافت کنیم که برای آنها برکات فراوانی داشته است.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت با بیان اینکه چند ماه اخیر، زمزمههایی شد مبنی بر اینکه برخی مؤسسات اعتبارات کلانی تحت نظارت اتحادیه دریافت کردند؛ ابراز کرد: باید بگویم که این حساب معین است و شاید یک یا دو درصد آن به عنوان حق الزحمه بخش اجرایی مصرف شود.
وی با ارائه گزارشی از اعتبارات سالهای پیش اظهار کرد: سال 95 قرار بود 25 میلیارد تومان به صندوق شورای توسعه فرهنگ قرآنی واریز شود که 10 میلیارد واریز شد، بر مبنای 25 میلیارد اعتبار با دستگاهها قرار داد صد درصدی بسته شد که 40 درصد آن را نقد دادیم و قرار شد پس از دریافت بقیه اعتبار 60 درصد دیگر را پرداخت شود که متاسفانه سال 96 هیچ اعتباری به دست ما نرسید و اوایل سال 97 حدود 20 میلیارد آمد که که ۱۵میلیارد آن طبق تفاهمنامه ۶۰ درصدی قبلی با دستگاهها پرداخت شد.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت افزود: اعتبارات سال ۹۵ که اواخر سال آمد باید تا پایان فروردینماه ۹۶ بین دستگاهها توزیع میشد، برخی دستگاهها اعتبار خود را دریافت کردند اما برخی نظیر سازمان اوقاف، بسیج و قوه قضا و چند دستگاه دیگر که مدارک آنها کامل نشده بود بر اساس مصوب شور قرار شد اعتبار آنها به حساب اتحادیه واریز شود که پس از تکمیل مدارک آن را دریافت کنند.
محمدی با بیان اینکه اوایل سال ۹۶، دو میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان به حساب اتحادیه واریز شد، اظهار کرد: از این مبلغ، یک میلیارد و ۱۳ میلیون تومان برای اتحادیه و یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان نیز برای ۱۱ دستگاه نظیر سازمانهای بسیج، اوقاف و امور خیریه، قوه قضائیه، بنیاد شهید و امور ایثارگران و نیروهای مسلح و چند دستگاه دیگر تخصیص یافت که در کوتاهترین زمان پرداخت شود.
وی افزود: از یک میلیارد و ۱۳ میلیون تومان سهم اتحادیه مبلغ 490 میلیون تومان آن در راستای حمایت از طرح آموزشی 70 موسسه، 304 میلیون برای برپایی دورههای مدیریتی فعالیتهای قرآنی 31 استان، 60 میلیون بابت تجهیز اتحادیههای استانی، 160 میلیون تومان برای اتحادیهها، 60 میلیون برای مناطق زلزره زده و محروم با خطر فرهنگی اختصاص یافت.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت درباره بودجه سال 97 عنوان کرد: اواخر سال 97 حدود سه میلیارد و 640 میلیون تومان به اتحادیه پرداخت شد که از کل آن 450 میلیون تومان برای اتحادیه و دو میلیارد و 200 میلیون تومان آن برای پرداخت 60 درصد باقی مانده از قراردادها و تفاهمنامههایی بود که از قبل با سازمانها و دستگاههایی که نام بردیم بسته شده بود.
محمدی افزود: از مبلغ یک میلیارد و 450 میلیون اعتبار اتحادیه 350 میلیون تومان آن در راستای حمایت از 15 دوره تربیت مربی حفظ، 400 میلیون آن برای حمایت از 20 دوره تربیت معلم آموزش عمومی قرآن، 125 میلیون آن برای آموزش عمومی حفظ قرآن در 100 منطقه، 125 میلیون آن برای آموزش عمومی قرآن در مناطق محروم، و 125 میلیون دیگر برای حمایت دوره آموزش تفسیر قرآن در مناطق محروم و پرخطر فرهنگی هزینه شده است.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره سود اعتبارات معین، گفت: اعتبارات معین در بانک به صورت قرض الحسنه قرار داده شده که از قبل آن به موسسات وام داده شد که به 14 میلیارد تومان رسید.
مدیر عامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت با بیان اینکه سال 93 در اثر یک اشتباه حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مالیات به حساب معین اتحادیه نوشته شده است، ابراز کرد: این موضوع در حال بررسی است که امیدواریم حل شود.
محمدی در پایان با اشاره به اعتبار قرآنی لایحه بودجه سال 98 دولت، خاطرنشان کرد: کاهش شدید بودجه قرآنی سال 98 یک فاجعه است که نشان میدهد سیاستمداران و دولتمردان به فعالیتهای قرآنی و مباحث فرهنگی کشور هیچ توجهی ندارند.
نظر شما