به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، «مسعود بابایی» در نشست خبری که امروز (سه شنبه ۲ بهمن) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: وظیفه اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم روابط کار و بازار کار است و در حوزه رفاه اجتماعی و تعاونی ها هم نقش قابل توجهی را دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین ادامه داد: توسعه یافتگی مستلزم یکسری زمینه ها است و در خصوص اصول توسعه یافتگی که مورد قبول همه دنیا است، باید برنامه ریزی های خوبی صورت گیرد و همچنین مدیریت خاصی را می طلبد تا با وجود تحریم ها، اهداف را پیش برد.
وی در ادامه با اشاره به کاهش حوادث کار در استان عنوان کرد: با توجه به اقدامات مختلفی که صورت گرفته کاهش حوادث ناشی از کار را در استان داشتیم به طوری که ۲۱ درصد کاهش حوادث شغلی را در استان قزوین شاهد هستیم و رتبه اول کشوری را در این حوزه داریم.
بابایی اعلام کرد: به طور میانگین هفت درصد تولید ناخالص ملی صرف حوادث ناشی از کار می شود و آموزش ها در این حوزه در دستور کار قرار گرفته است.
وی توضیح داد: موضوع دیگر این است که سطح بهره وری در نیروی کار افزایش یافته که می تواند منجر به بهبود جایگاه کار شود و توسعه را به همراه داشته باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین با اشاره به بیمه بیکاری توضیح داد: قانون بیمه بیکاری که در سال ۶۸ مصوب شد از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است؛ قبل از انقلاب بیمه بیکاری وجود نداشت و امروز در استان قزوین شاهد هستیم با توجه به معضلات در بخش صنعت و تولید، اگر بخواهیم افراد را در صورت بیکار شدن رها کرده و نگاه حمایت به کارگران بیکار نداشته باشیم به معضلات اجتماعی دامن زده می شود.
وی خاطر نشان کرد: افزایش تعداد تعاونی ها و نقش آفرینی بانوان در حوزه کسب و کار از دیگر دستاوردها است و نکته دیگر در حوزه ارتقا مکان های ورزشی است که ما بالغ بر ۱۳۸ هزار و ۸۷۰ مترمربع اماکن ورزشی داریم که از صفر به این رقم رسیده ایم.
بابایی تصریح کرد: در حوزه رفاه اجتماعی بخشی از مردم با معضلات جدی مواجه هستند، ولی سیاست گزاری شده تا سبدهای حمایتی توزیع شود که در استان قزوین ۵۰ هزار خانوار زیرپوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند که از این سبدها بهره مند می شود.
در ادامه دبیر شورای هماهنگی بانک های استان قزوین اظهار کرد: بانک ها به عنوان ارکان مهم اقتصادی در کشور نقش مهمی در ارتقا جامعه دارند و اقدامات آنها مهم و اثرگذار است و بانک ها می توانند با سرمایه گذاری و مشارکت در طرح های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی در اقصا نقاط کشور موجب بهبود شرایط رفاهی و اقتصادی جامعه شوند.
«علی یزدان دوست» خاطر نشان کرد: اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و تهیه جهیزیه، خوداشتغالی، رفع احتیاجات ضروری و درمان، آزادسازی زندانیان، کمک به مردم زلزله زده، حمایت از امور تحقیق و توسعه، امور فرهنگی، آموزشی و تأمین مالی پروژه های ملی و استانی از جمله حوزه هایی است که بانک ها اقداماتی را در این حوزه ها داشتند.
نظر شما