بزرگترین مجموعه داستان کودک و نوجوان منتشر می شود/ در آثار کودک فانتزی های بی هدف و ساختگی جایگزین فضای اندیشه شده است

میرکیانی، از چاپ بزرگترین مجموعه داستان در حوزه کودک و نوجوان با عنوان «حکایت های کمال» تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: امروز فضای اندیشه در آثار کودک و نوجوان کم و فانتری های بی هدف و ساختگی جایگزین آن شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «محمد میرکیانی»، امروز (3 بهمن) در آیین تجلیل از محمدمیرکیانی نویسنده برجسته حوزه کودک و نوجوان، خوزستان را استانی تاریخی و پرانرژی از نظر تفکر و تولید فکر و فرهنگ دانست و اظهار کرد: مجموعه فعالیت هایی که در این استان صورت می گیرد بیانگر اتفاقات خوبی در آینده است.

 

نویسنده حوزه کودک و نوجوان، افزود: دغدغه اصلی من برای کودکان و نوجوانان بیش از هر چیز فهم و درک و شناحت لایه های پنهان زندگی بوده تا بتوانند به تعریف روشنی از زندگی دست یابند و سعی کردم در قصه ها، ناگفته هایی که عموما لابه لای بسیاری از داستان ها گم شده و بسیاری از جزئیاتی که از دید پنهان می ماند را برای کودکان و نوجوانان بیان کنم.

 

وی با بیان اینکه در حوزه های مختلفی اعم از رادیو، تلویزیون، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مجله و ... در ارتباط با ادبیات کودک و نوجوان فعال بودم، اضافه کرد: من در دوران زندگی محرومیت ها را درک و جزء کسانی بودم که در نوجوانی کار کردم؛ اما تفاوت آثار من با آثار دیگرانی که از فقر نوشتند این است که همیشه روزنه امید را برای کودکان و نوجوانان باز گذاشتم که به آنها بگویم علیرغم تلاش و حرکت و سختی های زندگی همیشه فضای روشنی برای آینده وجود دارد.

 

میرکیانی، با اشاره به اینکه نگرانی و دغدغه من عمدتا به حوزه زندگی شهری بومی، آداب و رسوم، سنت ها و باورها در عرصه های محتلف است، تصریح کرد: از جمله کارهایی که انجام دادم طراحی جشنواره قصه گویی کانون پرورش فکری بوده که از کانون آغاز شد و به همه بخش ها گسترش یافت.

 

وی با بیان اینکه قصه گویی از کهن ترین و قدیمی ترین ابزارهای آموزشی و تربیتی در فرهنگ ماست و به نوعی آداب، رسوم و فرهنگ را نسل به نسل به آیندگان منتقل می کند، ادامه داد: یکی از مسائلی که خانواده ها باید به آن توجه کنند این است که برای فرزندان خود قصه بگویند، قصه گویی بر اساس جریان سیال ذهن و تداعی معانی در یاد کودک و نوجوان می ماند.

 

وی تاکید کرد: کسی که گوشی برای شنیدن نداشته باشد، حرفی هم برای گفتن ندارد و ما در قصه گویی فضایی را آماده می کنیم که خوب بشنویم چرا که با خوب گوش دادن، گنجینه واژگان ما گسترش می یابد و در آینده ارتباطات خود دچار مشکل نمی شویم و می توانیم از حقوق خود دفاع کنیم.

 

این نویسنده برجسته حوزه کودک و نوجوان، با اشاره به اینکه میل انسان به شنیدن قصه فطری و ذاتی است، عنوان کرد: در دوره کودکی و نوجوانی نیاز به اندیشیدن داریم؛ امروز فضای اندیشه در آثار کودک و نوجوان کم و فانتری های بی هدف و ساختگی جایگزین آن شده است.

 

وی به تفاوت خلاقیت و تخیل اشاره کرد و اذعان داشت: خلاقیت نتیجه فعالیت های بسامان ذهن است که از همه نمادها یک تعریفی را می پذیریم و می توانیم ان را با واقعیت های زندگی تطبیق دهیم، ولی خیال پردازی فعالیت نابسامان ذهن است از این رو چون مخاطب درکی از آن ندارد و نمادها قابل فهم نیستف دچار تشویش ذهنی، بی قراری و پرخاش می شود.

 

میرکیانی، با بیان اینکه برای گروه های سنی پایین باید ساده نویسی کنیم، یاد آور شد: ساده نوشتن به معنی سطحی نوشتن نیست، ساده نویسی بسیار کاری سختی است و هر چه گروه سنی پاینی تر باشد، نوشتن برای آن گروه سنی دشوارتر می شود.

 

وی از چاپ کتاب «حکایت های کمال» با موضوع تهران قدیم خبر داد و گفت: این کتاب قبلا در 50 قصه منتشر شده بود ولی در چاپ جدید، 150 قصه دارد و تا پایان سال توسط انتشارات «به نشر» منتشر می شود؛ این کتاب بزرگترین مجموعه داستان در حوزه کودک و نوجوان است.

 

کد خبر 759381

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha